TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

How to zoom in on a map, and have Tesla go there?

Discussion in 'Model S: User Interface' started by jlucero, Jul 17, 2015.

  1. jlucero

    jlucero Member

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Messages:
    408
    Location:
    DALLAS
    sometimes i am trying to go to a place where i dont have the exact address, but i know where it is on a map. if i zoom in on the map, and find the exact location i am trying to go to, can i somehow select that place and have the model S give me directions to this place?
     
  2. David99

    David99 Active Member

    Joined:
    Jan 31, 2014
    Messages:
    2,048
    Location:
    Brea, Orange County
    Tap and hold and it will place a locator and you can navigate there.
     
  3. jlucero

    jlucero Member

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Messages:
    408
    Location:
    DALLAS
    hmm i tried that, and nothing happened :(
     
  4. Gizmotoy

    Gizmotoy Active Member

    Joined:
    Sep 16, 2013
    Messages:
    3,132
    Location:
    Bay Area, CA
    It should have worked. You might have to hold on the street? It's a relatively new feature in the last few software versions, but you should have it by now.

    Don't discount that the display may simply need rebooted. The center display still does all kinds of weird things for me. I have to reboot it frequently.
     
  5. badboy1980

    badboy1980 Member

    Joined:
    Jul 5, 2015
    Messages:
    111
    Location:
    United Kingdom
    Just asking a question guys, does the navigation on the screen always face north or is there a setting to make the orientation change in accordance with "the way heading"? Thanks.
     
  6. bollar

    bollar Disgruntled Member

    Joined:
    May 1, 2013
    Messages:
    2,240
    Location:
    Southlake, TX
    Tap the North Up / Heading Up button. See page 81 of the manual for details.
     
  7. badboy1980

    badboy1980 Member

    Joined:
    Jul 5, 2015
    Messages:
    111
    Location:
    United Kingdom
    Thanks man. It's just that I haven't got my Tesla yet and I was watching a review that said it did not have this function! Obviously the review was incorrect.
     
  8. GaryREM

    GaryREM Member

    Joined:
    Jul 16, 2013
    Messages:
    324
    Location:
    Fairfax, VA
    Reading the in car manual can be very rewarding!

    Both the OP's question and the followup question are clearly pointed out. Sounds like the reviewer referenced didn't do their homework. The in car manual is more up to date and has more details than the PDF that is posted.
     
  9. jlucero

    jlucero Member

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Messages:
    408
    Location:
    DALLAS
    im running version V6.1 (2.2.140) and verified that i still cannot hold on a street and have car go towards there. holding/pointing does nothing. even on a street. is this version too old?
     
  10. ecarfan

    ecarfan Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2013
    Messages:
    10,316
    Location:
    San Mateo, CA
    I am not aware that the Model S navigation has ever had that capability, but maybe I missed it.
     
  11. TexasEV

    TexasEV Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2013
    Messages:
    3,761
    Location:
    Austin, TX
    This feature came with version 6.2. Everyone should have 6.2 by now, most have had several builds downloaded. I suggest you call your service center to ask why you haven't received 6.2.
     
  12. jlucero

    jlucero Member

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Messages:
    408
    Location:
    DALLAS
  13. GaryREM

    GaryREM Member

    Joined:
    Jul 16, 2013
    Messages:
    324
    Location:
    Fairfax, VA
    Here is what a selection looks like (running 2.4.250):

    IMG_1035.jpg
     
  14. ecarfan

    ecarfan Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2013
    Messages:
    10,316
    Location:
    San Mateo, CA
    Okay, cool, thanks for correcting me!
     
  15. jlucero

    jlucero Member

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Messages:
    408
    Location:
    DALLAS
    yea, looks like i need to upgrade firmware...how does one do that? i dont see any notification on the touchscreen to upgrade. im on 6.1
     
  16. jerry33

    jerry33 S85 - VIN:P05130 - 3/2/13

    Joined:
    Mar 8, 2012
    Messages:
    12,743
    Location:
    Texas
    Normally it just appears, similar to the iPhone. In your case there's some problem (or you have very poor 3G connectivity). Contact the Service Centre.
     

Share This Page