TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

iCoyote vs regular coyote

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by billytcherno, Nov 24, 2014.

 1. billytcherno

  billytcherno Member

  Joined:
  Jul 19, 2013
  Messages:
  352
  Location:
  Dilbeek, Belgium
  Hi,

  Misschien niet 100% on topic voor de MS, maar zijn er mensen die zowel de traditionele coyote als de icoyote op smartphone hebben gebruikt? Welke is beter?

  Cf. wat ik lees over plaatsen van coyote/ontvangstproblemen in de MS, vroeg me af of hetzelfde opgaat voor de GPS op de smartphone, en gezien het feit dat met icoyote 1 cradle minder moet voorzien worden in de wagen, zou ik ervoor opteren om over te stappen naar de icoyote, tenzij er goede redenen zijn om dat niet te doen....

  tx
  K
   
 2. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  6,206
  Location:
  Grobbendonk, Belgium

  zoals elders al gemeld : ik gebruik iCoyote, geen problemen met ontvangst. Alleen jammer dat er vorige week een anonieme flitser niet was gemeld.
   
 3. ebullio

  ebullio Active Member

  Joined:
  Mar 13, 2013
  Messages:
  4,267
  Location:
  Rotterdam, Netherlands
  Er moet er altijd een de eerste zijn!
  Je hebt hem toch wel gemeld hè?
   
 4. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  6,206
  Location:
  Grobbendonk, Belgium
  zeker. maar de bedoeling is dat hij gemeld wordt vóór hij actief is. (tijdens het plaatsen)
   
 5. ResB

  ResB Member

  Joined:
  Dec 21, 2012
  Messages:
  215
  Location:
  Flevoland
  Wat is het verschil precies met Flitsmeister?
   
 6. filip@dijkenduin

  Joined:
  Jun 7, 2014
  Messages:
  236
  Location:
  Herentals
  Ik gebruik coyote, maar moet om ontvangst te krijgen , eerst het toestel in het handvat van de deur leggen....
   
 7. Merijn

  Merijn Active Member

  Joined:
  Jul 10, 2013
  Messages:
  1,436
  Location:
  Den Haag
  Coyote kost geld en Flitsmeister is gratis. :tongue:

  Maar in België is er geen gratis flitsmelder als ik het goed begrepen heb.
   
 8. JoeNe

  JoeNe EU P 1662

  Joined:
  Dec 24, 2012
  Messages:
  1,610
  Location:
  Wijgmaal, Belgium, Europe
  Ik gebruik ook iCoyote en geen problemen met ontvangst.

  Mijn gsm zit met een brodit houder rechts van mijn stuur gemonteerd.
   
 9. Mister Watt

  Mister Watt Member

  Joined:
  Nov 9, 2014
  Messages:
  142
  Location:
  Schoten, Belgium
  Ik heb nog de allereerste Minicoyote, ondertussen bijna een collector's item :) en gebruik sinds enkele maanden CamSam op mijn smartphone - eveneens een gratis app. Van Duitse origine denk ik, behoorlijk grote community, maar ik weet niet hoe actueel en betrouwbaar de info is ivm vaste flitsers. Tot op heden heb ik echter geen klachten, en geen boete.
   
 10. JoeNe

  JoeNe EU P 1662

  Joined:
  Dec 24, 2012
  Messages:
  1,610
  Location:
  Wijgmaal, Belgium, Europe
  Goeie tip. Zal ik eens uitproberen
   
 11. Fredje_B

  Fredje_B Member

  Joined:
  Oct 10, 2014
  Messages:
  24
  Location:
  Antwerpen
  Heb beide iCoyote en de Coyote gebruikt...ze hebben allebei hun voordelen en nadelen.

  iCoyote : Verbruikt data in buitenland en dit kan snel oplopen als er vergeten wordt om de push van de mails af te zetten alsook allerlei apps die regelmatig gebruikt maken van de verbinding. Is maar beperkt bruikbaar zonder data. iPhone wordt er zeer snel heel warm van en batterij gaat ook snel plat, het is dus noodzakelijk om hem continu aan het stroom te zetten. Ook moet niet vergeten worden om de apps te stoppen als je uit de auto uitstapt aangezien de iPhone niet meer aan de stroom hangt (anders smelt de niveau van de batterij gelijk sneeuw onder de zon). Door de zeer goed reactie van het scherm is het bedienen van de apps zeer gemakkelijk, ontzettend beter dan op de Coyote! Bij het telefoneren wordt de data stop gezet (verlies van 3/4G), dit kan een invloed hebben op het melden van mobiele radar (onbemand camera's blijven gemeld worden omdat ze opgeladen worden bij het opstarten van de apps en op voorwaarde dat je tijdens het bellen terug naar de apps gaat...ook wordt er dan geen geluid niet meer gegeven, je moet dus de apps in de gaten houden). Jaarlijkse abonnement is goedkoper door de feit dat data wordt van eigen GSM abonnement gebruikt en niet via een geïntegreerd SIM zoals op de Coyote. Ik weet niet of dat aan mijn iPhone geleden is maar bij het overschrijden van een grens (meestal BE <> NL) verlies ik voor een twintig minuten de data...nog eens dit kan gevaarlijk zijn voor het melden van mobiele radar of andere evenementen.

  Coyote : Blijft normaal gezien altijd in de auto, je vergeet hem dus niet af en toe ;-) Data abonnement is voorzien voor alle landen (of toch de Europese) maar jaarlijkse abonnement is daardoor ook duurder. Scherm bediening is afschuwelijk, ik tel niet meer hoeveel keer ik me erger heb gemaakt aan een radar die ik niet tijdig kon melden of het bevestigen van een evenement (files, auto op zij, ...). Dit kan ook gevaarlijk zijn door de feit dat het aandacht meer naar de Coyote gaat dan naar het verkeerd. Gaat lang op de batterij, hij hoeft niet continu aan het stroom te hangen. Af en toe, meestal bij lange riten, herstart hij plotseling...je moet dan extra voorzichtig zijn de tijd dat hij weeral operationeel is (max 1 minuut). Hij is kleiner van formaat dan een iphone, hij is daardoor gemakkelijker los te plaatsen op de dashboard van een auto (en door zijn formaat zit hij ook gemakkelijker recht dan een iphone, wat efficiënter is om hem te raadplegen). Blijft 100% functioneren tijdens het bellen.

  Beide zijn even efficient om evenement/radar te melden, daar is echt geen verschil (die ik gemerkt heb toch).

  Persoonlijk mijn voorkeur gaat aan de Coyote vooral owv : data verbruikt (ik ben vaak in het buitenland en zet mijn data af), de formaat, de feit dat hij functioneel blijft tijdens het bellen en de feit dat de batterij van mijn iPhone moet minder aan leiden (denk niet dat goed is om die continu te laten laden).

  In ieder geval, meestal vanaf de tweede vermijden flits, is uw jaarlijkse abonnement al rendabel...is dus de koop waarde als je veel KM doe aan boord van een raket ;-)
   
 12. billytcherno

  billytcherno Member

  Joined:
  Jul 19, 2013
  Messages:
  352
  Location:
  Dilbeek, Belgium
  En waar plaats jij je coyote in de MS? zonder weer een geharrewar van kabels te hebben (hoe minder hoe beter)
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC