TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Interesse van de politie

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by X-RAY, Jan 27, 2014.

 1. X-RAY

  X-RAY Member

  Joined:
  Jan 3, 2012
  Messages:
  211
  Location:
  Netherlands
  Hi hi,
  Gisteren bij mij de straat ingevolgd door een politiebusje. Aan het begin van de straat knipperden ze even met groot licht en toen verscheen het gevreesde "stop politie" op hun bumperLED's.

  Tja, je MOET stoppen....

  Ik voelde hem al aankomen. Auto uit en ja hoor: twee vriendelijke agenten schudden mij direct de hand en wilden graag alles weten over de Tesla. Ze hadden me al een paar keer zien rijden en "wilden hem graag van dichtbij bekijken".

  Ik vond het natuurlijk hardstikke leuk om vanalles te vertellen. Heb ze een proefrit aangeboden, maar dat mag niet in diensttijd. Misschien andere keer. Ze vonden dat het KLPD er ook maar een paar moest kopen.
  Nog niet eens zo'n gek idee. Stel dat die er een paar prive superchargers bij krijgen, dan hebben ze echt een mooie oplossing voor de rijkswegen. Geruisloos boeven vangen!! Mijn witte zou er niet eens gek uitzien met zwaailichten en oranje/blauwe stickers.:cool:


  Anderen ook zulke 'leuke' ervaringen met de Hand der Wet?
   
 2. nulwoning

  nulwoning Model S P692

  Joined:
  Jul 3, 2013
  Messages:
  474
  Location:
  Groenlo, Netherlands
  Ja ik had de Tesla net 2 dagen (20 november opgehaald) en werd op de A18 al even van de weg af gedirigeerd. Formeel omdat er nog geen verzekering gekoppeld was aan het kenteken, maar zij zagen ook de registratiedatum van 2 dagen er voor was. Informeel om de auto te bekijken.
   
 3. martinve

  martinve Active Member

  Joined:
  Mar 26, 2013
  Messages:
  1,048
  Location:
  Heerlen, NL
  Tja wat moet ik hiervan zeggen.
  Kan het "unicum" begrijpen, maar vind het schandalig dat ze je laten stoppen (JE MOET!). Ikzelf zit meestal op een krap tijdschema als ik in de auto zit, stoppen = te laat komen.
  Ze maken misbruik van hun functie. Misschien ben ik bevooroordeeld, maar mijn enige ervaring met pelisie is dat ik boete moet betalen voor iets belachelijks. Helaas maar waar, ik heb in mijn leven nog geen positieve ervaring gehad met onze vrienden van de KLPD.

  Van de andere kant, tis altijd leuk om geïnteresseerde mensen een rondleiding te geven van de auto. Hoop dat als ze mij een keer vragen het is als ik toevallig geparkeerd sta oid..
   
 4. carlos

  carlos Member

  Joined:
  Mar 7, 2013
  Messages:
  284
  Location:
  Hoek van Holland

  precies het zelfde gehad!
   
 5. X-RAY

  X-RAY Member

  Joined:
  Jan 3, 2012
  Messages:
  211
  Location:
  Netherlands
  HA! Dat zei mijn vrouw nu ook al. Ja, je moet stoppen, dus dat is ethisch een lastige, maar dat recht geven wij ze nu eenmaal. Dat zou trouwens ook betekenen dat ze je nooit iets kunnen vragen...maar goed.

  Overigens wachtten ze keurig tot ik de woonwijk inreed, en daar heb je meestal geen haast. Ik denk trouwens dat ze wel wisten dat ik in de straat woonde... Ik ken meerdere agenten in onze wijk van de buurtpreventie. (bekende van de politie zou te veel een inkopper voor jullie geweest zijn...:biggrin:)

  Ik vond het in ieder geval niet erg, en gun die mannen graag een proefrit. We hebben allen onze veiligheid aan ze te danken...
   
 6. Edi99

  Edi99 Egbert Dijkstra

  Joined:
  Jun 23, 2013
  Messages:
  3,817
  Location:
  Netherlands
  Zo werd ik in december vriendelijk verzocht te stoppen bij de Zwiters/Oostenrijkse grens..
  Ze hadden deze auto nog nooit gezien en hadden geen idee wat het was dat daar zo geruisloos voorbij ging...

  Heb de grenswachten zelf maar voorgesteld om trunk&frunk even voor ze te openen -;)
  Leuke ervaring !
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC