TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC
Start a Discussionhttps://teslamotorsclub.com/tmc/tags/

Interesting error when I started my car this morning

Discussion in 'Model S' started by battleroyale, Sep 4, 2017.

Tags:
  1. battleroyale

    battleroyale Member

    Joined:
    May 24, 2017
    Messages:
    74
    Location:
    Bay Area
    Got a "park assist disabled" when I got into and tired to start my car this morning. Had to do a hard reset to get it to boot. Interesting since my P85+ is a pre AP car.

    [​IMG]
     
  2. Tiger

    Tiger Member

    Joined:
    Oct 31, 2016
    Messages:
    565
    Location:
    Estonia
    Well, then it is true Park Assist is disabled ;) Bug report?
     
    • Funny x 1
  3. murphyS90D

    murphyS90D Member

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    119
    Location:
    Horsham, PA
    My pre-AP S85 had 8 parking sensors. It did not have automatic parking.
     
    • Like x 1
  4. 12Pack

    12Pack Member

    Joined:
    Aug 25, 2017
    Messages:
    103
    Location:
    Manchester, UK
    Refers to the parking sensors. The AP parking is "AutoPark" in the Tesla nomenclature
     
    • Like x 1
  5. Nick B

    Nick B Member

    Joined:
    Sep 15, 2016
    Messages:
    120
    Location:
    Montreal
    Had that happen once, it's the parking sensors not working. The error disappeared the next time I took the car.
     
  6. David29

    David29 Active Member

    Joined:
    Aug 1, 2015
    Messages:
    1,091
    Location:
    DEDHAM, MA
    Any crap on your sensors? Bird doo, mud, etc.? Maybe even moisture from rain or fog? I have had that happen in my AP1 car in winter when there is snow or ice on the car.
     
    • Helpful x 1
  7. Solarman004

    Solarman004 Member

    Joined:
    Apr 27, 2016
    Messages:
    437
    Location:
    Colorado
    12pack is correct. This error is for the parking obstacle sensors, not autopark. I've had this error on my non-AP MX a few times in the winter when wet snow, ice or slush accumulated on the front of the car and disrupted the sensors.
     
  8. battleroyale

    battleroyale Member

    Joined:
    May 24, 2017
    Messages:
    74
    Location:
    Bay Area
    Car was clean nothing on the sensors at all.
     
  9. Solarman004

    Solarman004 Member

    Joined:
    Apr 27, 2016
    Messages:
    437
    Location:
    Colorado
    If it's recurring, it may be a loose or faulty sensor. The Service Center can repair that fairly quickly.
     
    • Informative x 1

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC