TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

iOS 11 and the Media Player

Discussion in 'Model S' started by navinsiri, Sep 24, 2017.

Tags:
  1. navinsiri

    navinsiri Member

    Joined:
    Jan 16, 2017
    Messages:
    188
    Location:
    Central NJ
    Since I've updated my iPhone 7 to iOS 11 it hasn't been showing the song information (name, album, artist) on either of the car displays. Wondering if anyone else is having this issue? Is it a bug from Apple's side or does Tesla just need a quick update to make is compatible with iOS 11?
     
  2. boaterva

    boaterva Supporting Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    4,963
    Location:
    Northern Virginia, USA
    Seems to work for my new 8 Plus. Didn’t get a chance to try old 7 Plus but same data (restored iTunes backup...). Not sure that helps but one data point for you!
     
  3. Motorolabizz

    Motorolabizz Member

    Joined:
    Sep 19, 2017
    Messages:
    9
    Location:
    Calvert County, MD
    Also updated on a 7+ and have tried 4 other vehicle manufacturer infotainment systems with the same issue. Can't use the steering wheel controls and the display is inaccurate. I'm inclined to believe that firmware updates to the car systems might be necessary.

    15' Toyota Corolla
    06' BMW 325xi
    16' Nissan Maxima
    15' Buick Encore
     
  4. Jason S

    Jason S Model S Sig Perf (P85)

    Joined:
    Apr 20, 2012
    Messages:
    1,589
    Location:
    Rocklin, CA
    That's info from Bluetooth. Try reinit the Bluetooth connections.

    I recall having to restart an AirPlay connection to my home stereo soon after the upgrade, but haven't had any problems since then.
     
  5. GaryREM

    GaryREM Member

    Joined:
    Jul 16, 2013
    Messages:
    554
    Location:
    Fairfax, VA
    My iPhone 6 with iOS 11 works fine.

    However, I did a 'Settings, General, Reset, Reset All Settings' for some issues I was having.

    I think @Jason S has the right idea.
     
  6. ForeverFree

    ForeverFree Member

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Messages:
    401
    Location:
    Sherman Oaks, CA

    I had to reboot my drivers’ screen.
     
  7. alpinebum1

    alpinebum1 Member

    Joined:
    Apr 22, 2017
    Messages:
    167
    Location:
    Maryland
    Past updates have required to me to delete and re-add the phone under Bluetooth settings in my Mazda 6. I would delete the pairing in both the phone and car, then re-pair the devices.
     
  8. Motorolabizz

    Motorolabizz Member

    Joined:
    Sep 19, 2017
    Messages:
    9
    Location:
    Calvert County, MD
    Also, as an edit, I was tethered via an Anker lightening cable, no Bluetooth connection.
     
  9. navinsiri

    navinsiri Member

    Joined:
    Jan 16, 2017
    Messages:
    188
    Location:
    Central NJ
    Thanks for all the suggestions!
    I deleted my phone from Bluetooth and reconnected it, then rebooted both screens and my phone. And one of those things must’ve fixed it because it works now!
     
    • Informative x 1
    • Like x 1

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC