TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

iPhone app crashes when connecting to car

Discussion in 'Model S: User Interface' started by jhs_7645, Sep 22, 2014.

  1. jhs_7645

    jhs_7645 VIN: #3305

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    451
    Location:
    Camas, WA
    So I finally got Firmware 6.0 and a new iPhone (6) and now the iPhone app crashes every time it connects to the car. Does anybody else have this issue? A lot of new things introduced all at once, so I'm not sure which thing is the culprit (new iPhone, new version of the Tesla app and new version of the car software).

    I've deleted and re-installed the app, rebooted the phone, none of those things have worked. Any thoughts?
     
  2. mitch672

    mitch672 Active Member

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,868
    Location:
    Stoughton, MA
    I updated my iphone 5 to iOS 8.0, have the updated app, and my car just updated to 6.0 last night... No issue so far.
    My iPhone 6 plus is not arriving until November though.
     
  3. Gee-Man

    Gee-Man Member

    Joined:
    May 31, 2013
    Messages:
    10
    Location:
    Los Angeles
    I'm getting the exact same thing. I have a similar setup to yours, new iPhone 6 with Firmware 6.0, but I also tried it on my soon-to-be-retired iPhone 5 and it crashes immediately after connecting as well. I tried everything you did, I also tried rebooting the car but that didn't work either.

    I sent a note to [email protected], hopefully they can find the problem soon.
     
  4. jhs_7645

    jhs_7645 VIN: #3305

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    451
    Location:
    Camas, WA
    I sent an email as well. Haven't heard back yet.
     
  5. joefee

    joefee Over 2 Million TMC page views

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    909
    Location:
    CA
    Same problem with fw v6.0 & iPhone 5S with new iOS
     
  6. Denarius

    Denarius Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2013
    Messages:
    1,348
    Location:
    Utah
    Just thought I'd add that I've had no issues with the tesla app on my iPhone 5S or 6 under firmware 5.12 or 6.0. You could try changing your password on teslamotors.com, delete and reinstall app, then try and login again.
     
  7. jhs_7645

    jhs_7645 VIN: #3305

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    451
    Location:
    Camas, WA
    For the record, I have deleted and re-installed the app. Not sure why changing my password would do anything but I'm willing to try.
     
  8. JPP

    JPP Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2013
    Messages:
    1,841
    Location:
    SF Bay area, CA
    No problem with app crashes on my new iPhone 6/iOS8, just glitches with BT connectivity. Have you rebooted the MCU & Instrument display on your S? yes, I know, not likely to be affecting your iPhone, but worth a try....
     
  9. sdstein

    sdstein Member

    Joined:
    Feb 20, 2014
    Messages:
    5
    Location:
    Evanston
    I am having the same issue. I have an iPhone 6 and 6.0 on my car. The Tesla app worked a couple of times, but ever since then it crashes shortly after the big red T screen comes up. I tried deleting and reinstalling, and the same thing is happening. The Tesla app is now basically bricked for me.
     
  10. jhs_7645

    jhs_7645 VIN: #3305

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    451
    Location:
    Camas, WA
    I’ve tried:
    1) re-installing the app
    2) rebooting the phone
    3) rebooting the tesla
    4) resetting my network settings on the phone

    Not sure what else, other than wait for Tesla to respond. It would be nice to hear back from ownership that they’re even aware of the glitch and are working on a fix. The silence is deafening.
     
  11. ImperialG

    ImperialG Member

    Joined:
    Mar 9, 2013
    Messages:
    47
    Location:
    --
    Well on the bright side, at least the car doesn't crash when connecting to the phone. That wouldn't be good for insurance.
     
  12. Science->Truth

    Joined:
    Jul 4, 2013
    Messages:
    86
    Location:
    Florida
    Well, I have my iphone 6 for only 2 days, and it crashes all the time. Apps lock up. Screen goes blank. Whole phone shuts down. Not just with the Tesla app, but similar behavior with several other apps, including apple's own calendar app. Given that, I highly doubt this is a problem of the Tesla app, but more likely buggy iOS 6. --Alex
     
  13. sdstein

    sdstein Member

    Joined:
    Feb 20, 2014
    Messages:
    5
    Location:
    Evanston
    I just got off the phone with Tesla service. They said that they think some of the crashing problems relate to the calendar app, and recommended I turn off the sharing with the Tesla app (Settings -- Privacy). I did that, but it didn't make a difference. They said they'd escalate the problem and have someone call me back. If others are having similar problems you may want to call. The squeaky wheel . . .
     
  14. sdstein

    sdstein Member

    Joined:
    Feb 20, 2014
    Messages:
    5
    Location:
    Evanston
  15. Gee-Man

    Gee-Man Member

    Joined:
    May 31, 2013
    Messages:
    10
    Location:
    Los Angeles
    An update - I turned off calendar access on my iPhone 6 and the Tesla app stopped crashing on launch and is back to working normally again. Obviously I can't try the new calendar features, but at least the rest of the app now works, perhaps others can get the same result.
     
  16. Sccn

    Sccn Member

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    29
    Location:
    Charlotte, NC
    Same issue for me, found this thread at teslamotors.com .... 2. My app is crashing immediately on startup, almost as soon as the red screen with the T comes up. I turned off calendar sharing in the privacy section, and that didn't make a difference. I've deleted and reinstalled multiple times, with no success. They said they'd have to "elevate" the issue, but as of now (and for several days), the Tesla app is now completely unavailable to me.



    same for me! Any ideas? Thanks
     

Share This Page