TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Iphone en hands Free in IOS10

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Kymo, Sep 14, 2016.

  1. Kymo

    Kymo Member

    Joined:
    Aug 17, 2015
    Messages:
    222
    Location:
    Middelburg, ZLD, Nederland
    Na de nieuwe IOS10 heb ik toch wel de nodige problemen met de connectie.
    Telefoon verbind... gaat over maar dan 5 seconden hoor ik niets meer. Moet de telefoon naar Iphone zetten en via de telefoon verder praten. Ook bij uitgaand bellen de nodige problemen.

    Herkenbaar voor iemand?
     
  2. KristofL

    KristofL Member

    Joined:
    Apr 10, 2016
    Messages:
    177
    Location:
    Antwerpen
    Bellen nog niet gedaan, wel al naar podcasts geluisterd zonder problemen.

    Bizar genoeg staat er nu op het lock screen links onder wel een Tesla logo. (dan moet je met je nagel op de home knop drukken om dat te zien anders ontgrendel je meteen en is het weg).

    Nu staat er het icoon van Safari. Geen idee, is dit telkens het logo met wat je bezig bent?
     
  3. MaH

    MaH Member

    Joined:
    Feb 2, 2015
    Messages:
    164
    Location:
    The Hague, the Netherlands
    Hier staat bij mij op de telefoon het icoon van het programma waar ik op m'n iMac mee bezig ben..
    Maar ik zit nog op de oude iOS.
     
  4. cgiGuy

    cgiGuy Member

    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    975
    Location:
    Sacramento, CA
    Continuïteit gebruiken om een iPhone, iPad, iPod touch en Mac te verbinden
     
  5. twall-e

    twall-e Roaming

    Joined:
    Feb 2, 2016
    Messages:
    432
    Location:
    Netherlands
    @Kymo ik draai de dev-builds vanaf b2 (dus niet de publics) en zit inmiddels op 10.0.1 volgens mijn telefoon -> het probleem wat je beschrijft heb ik 1x gehad met b4 maar daarna nooit meer. Maar niet vergelijkbaar met een gewone public update denk ik

    Misschien keer telefoon weggooien uit bluetoothmenu van de auto en opnieuw aanmelden?
     
  6. CJA Hulskamp

    CJA Hulskamp Member

    Joined:
    Jan 30, 2016
    Messages:
    744
    Location:
    Westzaan
    Hier geen verschil met de vorige versie.
     
  7. bpsmits

    bpsmits Member

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    531
    Location:
    Bilthoven
    Vanmorgen de update naar IOS 10 gedaan en zonder problemen hands free kunnen bellen
     
  8. gelden

    gelden Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,512
    Location:
    Breda, Netherlands
    is al een tijdje zo, ook op iphone 5 werkt dat: icoontje afhankelijk van je omgeving. Als je bij je imac zit kun je sessies uit safari overnemen. Bij de efteling wordt daar de efteling app getoond en bij de albert heijn de appie app.
     
  9. Kymo

    Kymo Member

    Joined:
    Aug 17, 2015
    Messages:
    222
    Location:
    Middelburg, ZLD, Nederland
    Beide schermen maar eens gereset.... en BT koppeling opneuw uitgevoerd. Het blijft niet goed werken.
    Terwijl het voorheen perfect werkte Er komt vast wel weer een update die alles recht trekt... dat is dan het grote voodeel van Tesla
     
  10. twall-e

    twall-e Roaming

    Joined:
    Feb 2, 2016
    Messages:
    432
    Location:
    Netherlands
    Anders gewoon even een belletje of mailtje via MyTesla sturen :)
    (of ze lezen dit toevallig en je telefoon gaat morgen over)
     
  11. Kymo

    Kymo Member

    Joined:
    Aug 17, 2015
    Messages:
    222
    Location:
    Middelburg, ZLD, Nederland
    Schaamrood op mijn kaken..... Ik ben er achter wat het problem is/was.
    Het volume van de telefoon stond bij de tesla op 0 (NUL) ......
    Wel vreemd dat hij dan even wel geluid geeft en dan wegvalt. Maar dat zal een software dingetje zijn.
    Opgelost dus!
     
  12. billytcherno

    billytcherno Member

    Joined:
    Jul 19, 2013
    Messages:
    299
    Location:
    Dilbeek, Belgium
    @Kymo. Ik heb het zelfde probleem (en ik bedoel niet volume op 0 ;-) ) gehad, net na de upgrade naar iOS 10 en de eerste connectie in de Tesla. Het ding is helemaal in de soep gedraaid, en de console heeft zich zelf gereset (!). Het probleem manifesteerde zich bij de handover van een voice call die aan de gang was naar de BT van de Tesla. Dan heeft het enkele keer gebounced tussen de iPhone en BT speaker connectie, om te eindigen in de reset van de console.
     
  13. Maarten

    Maarten Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    1,683
    Location:
    Haarlem
    Even wat anders: ik heb het gemak van de combinatie van Siri en de Tesla "ontdekt".
    De herkenning van de spraak in de Tesla zit er regelamtig naast.
    De IPhone heb ik altijd in de borstzak van mijn overhemd.
    Zelfs als de muziek luid staat, werkt een "Hé Siri" perfect, op te volgen door "Bel ....".
    Combinatie van IPhone en Tesla die heel prettig werkt! :):)
     
  14. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,876
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    Maar heb je dan een oplaadkabeltje uit je borstzak hangen? Hey Siri werkt toch alleen als je de iPhone aan het opladen bent?
     
  15. Maarten

    Maarten Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    1,683
    Location:
    Haarlem
    Dat klopt voor een IPhone 5, maar bij de IPhone 6S die ik heb werkt Siri ook als hij niet aan de oplader hangt.
    En het werkt super.
     
  16. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,876
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    Bij mijn iPhone 6 (zonder S) werkt het nog steeds alleen met kabeltje.
     
  17. Firebird

    Firebird Active Member

    Joined:
    Dec 7, 2013
    Messages:
    1,114
    Location:
    Ardooie, Belgium (EU)
    Heb je al iOS10? Ik had vandaag per ongeluk Siri geactiveerd op m'n iPhone 6 en werd idd via de audio van de Tesla gebracht.
    Recent naar 10 update gemaakt.
     
  18. Maarten

    Maarten Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    1,683
    Location:
    Haarlem
    Het werkte bij mij ook al bij iOS9!
     
  19. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,876
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    Ik zit op 10.0.2 en het werkt bij mij nog steeds alleen met kabel, maar ik heb het nog niet in de auto geprobeerd. Wellicht dat de Bluetooth verbinding anders werkt

    IMG_8144.jpg
     
  20. Jamas

    Jamas Member

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    384
    Location:
    Druten, The Netherlands
    Je zou kunnen proberen 'Sta He Siri toe' uit te schakelen en daarna tevens Siri uit te schakelen.
    Eventueel je iPhone echt even uit en weer aan te zetten en daarna Siri weer in te schakelen.
    Dan weer 'Sta He Siri toe' weer in te schakelen en met een beetje mazzel kom je in het Configureer Nu scherm, zodat Siri je stem weer kan aanleren. Ik heb nu een iphone 7 en daar werkt het prima.
     

Share This Page