TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Juice Booster op neuter-probleem-socket

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by billytcherno, Jan 6, 2015.

 1. billytcherno

  billytcherno Member

  Joined:
  Jul 19, 2013
  Messages:
  352
  Location:
  Dilbeek, Belgium
 2. spotless

  spotless Member

  Joined:
  Aug 19, 2013
  Messages:
  36
  Location:
  Brussels
  Een TMC-lid eigenaar van de Juice Booster (nogmaals dank aan hem) is het bij mij een paar maanden geleden komen testen (ik heb het neuter probleem) en het scheen te werken. Ik moet wel vermelden dat door werkzaamheden op straat wij niet in staat zijn geweest om de Juice Booster aan de wagen te verbinden, maar de lichtjes op de booster waren van de juiste kleur wat wel een goede teken was ;)
   
 3. fivari

  fivari Maker van de Fivari-charger

  Joined:
  Nov 25, 2013
  Messages:
  1,342
  Location:
  Leuven, Belgium
  #3 fivari, Jan 7, 2015
  Last edited by a moderator: Mar 13, 2016
  JoeNe is bij mij in Herent zijn Juice Booster komen testen op een enkelfasige aansluiting met neuterprobleem: die werkte wel voor de MS maar niet voor mijn Renault Zoe. De Zoe is erg kritisch wat het aangeboden net betreft.
  Zelf heb ik een noodoplossing die het neuterprobleem ook voor de Zoe oplost. Wanneer ik die noodoplossing toepaste bij de Juice booster kon ik mijn Zoe wel opladen, maar stond er 135V op de metalen kast van de Juice Booster hetgeen enige "prikkeling" gaf.

  Omdat ik zelf met een plastic box werk en de aarding niet aan die box koppel (zou ook weinig zin hebben), doet dat probleem zich bij mijn oplossing niet voor.
  Mij oplossing werkt trouwens voor de MS ook zonder de noodoplossing voor het neuterprobleem. Het volstaat de ground check te desactiveren. Ook dat konden we testen met de MS van JoeNe.

  Amateurfilmpje over de werking van mijn fivari-charger.
   
 4. Maarten

  Maarten Active Member

  Joined:
  Nov 2, 2013
  Messages:
  2,604
  Location:
  Haarlem
  Dat vrijwillige euthanasie-gedoe geeft wel een beetje erg veel inspiratie daar in België...:wink:
   
 5. Wolfke

  Wolfke Member

  Joined:
  Feb 26, 2015
  Messages:
  475
  Location:
  Keerbergen, België
  Zijn we intussen 100% zeker dat de Juice Booster helpt bij mensen met het neuter probleem?
   
 6. fivari

  fivari Maker van de Fivari-charger

  Joined:
  Nov 25, 2013
  Messages:
  1,342
  Location:
  Leuven, Belgium
  Ge moogt gerust zijn!
  De Tesla MS kan enkelfasig met een Juice Booster of met een Open EVSE, zoals mijn eigen lader, of de EVSE-lader van Dirk, op een netwerk met neuterprobleem geladen worden.
   
 7. RudiDL

  RudiDL Member

  Joined:
  Sep 30, 2015
  Messages:
  228
  Location:
  Tielt-Winge, Belgium
  Ik gebruik de Juice Booster regelmatig in mijn appartement aan de kust. En daar is 100% zeker het neuterprobleem (3 fase driehoek netwerk zonder neuter). Ik heb zelf een 230Volt/32Amp stopcontact geïnstalleerd. Tesla Laden lukt perfect met de JB.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC