TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Just upgraded to autopilot

Discussion in 'Model S' started by Joetnr1, Jan 9, 2017.

  1. Joetnr1

    Joetnr1 Member

    Joined:
    Nov 10, 2015
    Messages:
    137
    Location:
    Los Angeles
    I've owned my Model S just over a year and it's been eating me alive that I didn't order AP when they built the car. So, finally I called and paid to upgrade it on Saturday. Still haven't received the firmware update over the air and the service department says it's out of their hands at this point. Anyone know how this works???

    Any tricks to getting this thing up and running?
     
  2. mblakele

    mblakele radial cross member

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    508
    Location:
    SF Bay Area
    I'm not sure, but did they tell you to expect a firmware update? I'd think they could flip a switch in some database and the next time your car talked to HQ it would pick up the new settings. Do you have a Driver Assistance tab under Settings?

    You might also be in line behind a bunch of APv2 / HW2 updates.
     
  3. Joetnr1

    Joetnr1 Member

    Joined:
    Nov 10, 2015
    Messages:
    137
    Location:
    Los Angeles
    Clicking on the one moth trial was so quick and easy that I'm not sure exactly what's taking so long here. Since they're rolling out this big update this week I'm definitely afraid that I'll be delayed.
     
  4. st50maint

    st50maint Member

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    138
    Location:
    New York
    Are things different now?

    I bought my car without autopilot being activated.
    I had to schedule an appointment and have it done at the service center in November of 2015.
    Would have been nice if it was an over the air upgrade back then.
     
  5. Joetnr1

    Joetnr1 Member

    Joined:
    Nov 10, 2015
    Messages:
    137
    Location:
    Los Angeles
    Yes I was told it could be done over the air. Although at this point, scheduling a service appointment probably would've been better. Less mystery.
     
  6. Canuck

    Canuck Active Member

    Joined:
    Nov 30, 2013
    Messages:
    4,947
    Location:
    South Surrey, BC
    It might not hurt to do a reboot to ensure nothing is preventing the download. Press and hold both wheels and then press hold the buttons above both wheels - until you have rebooted both screens. Probably won't make a difference but worth a try at least.
     
  7. Joetnr1

    Joetnr1 Member

    Joined:
    Nov 10, 2015
    Messages:
    137
    Location:
    Los Angeles
    I'll try anything! Thanks!
     
  8. silentsnow31802

    Joined:
    Feb 26, 2016
    Messages:
    118
    Location:
    Napa, Ca
    I had to bring mine into the service center to get the update done. The OTA update was not working. This was around the end of 2016. They kept the car for about an hour to do a firmware update and test drive on top of the AP enable.
     
  9. Joetnr1

    Joetnr1 Member

    Joined:
    Nov 10, 2015
    Messages:
    137
    Location:
    Los Angeles
    Thanks for the info. Sounds like maybe I'll have to call today and schedule a visit.
     

Share This Page