TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Kans op vertraging?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by MindBender, Nov 23, 2013.

 1. MindBender

  MindBender Bite my shiny metal ass

  Joined:
  Jul 25, 2013
  Messages:
  444
  Location:
  Tilburg, The Netherlands
  Eindelijk goed nieuws. Ik ben afgelopen week gebeld door een DS en mijn Model S staat op de pakjesboot en is onderweg naar Nederland! Over 3 weken, op 10 December is het zo ver. Dan kan ik hem in Tilburg op gaan halen.

  Nu woon ik in Tilburg, dus dat is voor mij vlakbij. Begin Augustus was ik al eens langsgereden en toen was het er uitgestorven. Vorige week zaterdag was ik er weer in de buurt en toen stond het vol met Tesla's (of is het 'Tesli'? Wie heeft er meer dan één en kan duidelijkheid verschaffen?). Het was 17:15 uur, alle lichten waren nog aan en door de openstaande garagedeuren kon ik zien dat er nog druk aan auto's werd gewerkt. Ze draaien dus duidelijk overuren. Ik was niet brutaal genoeg om even bij de receptie binnen te lopen.

  Ik lees van verschillende forum leden over vertragingen en ik vraag me af hoe groot de kans is op vertraging van mijn levering. Het is voor mij namelijk absoluut noodzakelijk dat de auto nog in 2013 geleverd wordt. Als dat 2014 wordt, ga ik de auto niet afnemen. Nu heb ik met 10 December nog wel wat marge, maar twee vertragingen van twee weken elk zoals ik gelezen heb, zou gewoon te laat zijn.

  Ergens begin December zal ik de factuur moeten voldoen en je begrijpt dat daarmee mijn positie in het niet afnemen van de auto aanzienlijk verzwakt. Ik wil voorkomen dat de levering wordt uitgesteld tot 2014, nadat ik betaald heb. Hoe lang voor de afgesproken leverdatum kregen jullie te horen dat de levering uitgesteld ging worden? En Hoe lang was de vertraging uiteindelijk?

  Overigens heb ik mijn zorgen hierover ook aan mijn DS kenbaar gemaakt, maar ik vind dat er maar weinig aan gedaan wordt om mij gerust te stellen. Overigens had ik me bij het hele DS verhaal een hele andere voorstelling gemaakt. Ik begrijp dat ze het erg druk hebben en dat het voor hen ook maar lopendebandwerk is, maar ik heb niet de indruk dat het om een >100k€ auto gaat; Het zou ook om een kabelmodem van Ziggo kunnen gaan.
   
 2. Zagora

  Zagora Member

  Joined:
  Sep 22, 2013
  Messages:
  89
  Location:
  Achterhoek
  Heb je een brief van Tesla waarin ze garanderen dat je een 2013 levering krijgt? Ik heb deze wel, meer zekerheid kunnen ze ook niet geven mijn inziens. Ik zou me niet teveel zorgen maken.
   
 3. MindBender

  MindBender Bite my shiny metal ass

  Joined:
  Jul 25, 2013
  Messages:
  444
  Location:
  Tilburg, The Netherlands
  Ja, die brief heb ik. En de afspraak staat gewoon voor 10 December, dus dat zou gewoon in orde moeten komen. Ik maak me dus ook niet zoveel zorgen, maar ik lees over klanten die twee dagen voor levering, maar al wel na betaling met uitstel van levering te maken krijgen. En als dat over de jaargrens heengaat, is dat wel extra vervelend.
   
 4. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,275
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  Ik ga er van uit dat ze bij Tesla in Tilburg ook nagedacht hebben daarover. Waarschijnlijk willen alle Nederlanders hun bestelde MS dit jaar nog afgeleverd hebben (of zou er echt een particulier tussen zitten die 'm voor de volle 100% moet betalen?).
  Verder weet ik niet goed hoe het zit met de MS-en besteld door Belgen, voor hen maakt het toch fiscaal niet echt uit?
  Mocht dit kloppen, neem ik aan dat ze bij Tesla alle Nederlandse auto's naar voren gehaald zouden hebben, als ze planningsproblemen hadden voorzien. En er worden toch ook Belgische MS-en afgeleverd nu...?
   
 5. Yoda888

  Yoda888 P118

  Joined:
  Aug 17, 2013
  Messages:
  184
  Location:
  Noordwijk aan Zee, the Netherlands
  De meeste last minute vertragingen lijken te komen doordat batterijen, motoren en de carrosserie er niet tegelijk zijn. Ze lijken ook meestal binnen een week opgelost te zijn. Daarnaast hadden deze auto's al een kenteken voordat bleek dat er een batterij of motor miste. Een kenteken kan je tenaamstellen en als dit in 2013 gebeurt, dan is dat in orde voor de bijtelling.
   
 6. piet

  piet Member

  Joined:
  Oct 30, 2013
  Messages:
  83
  Location:
  belgie
  Beste,
  Voor Belgen maakt het wel degelijk iets uit, zij kunnen hun wagen dit jaar niet meer fiscaal inbrengen omdat alle Nederlanders plots voorrang krijgen. Ik werd zomaar opgeschoven van begin november naar begin januari !
  En weet je niet wat de Belgische overheid met de fiscaliteit gaat doen in 2014 !
  Toch wel discriminatie zou ik zeggen. Dit is niet correct als je het mij vraagt.
  Dan Elon Musk beweren dat een Models binnen de 2 maand geleverd wordt !
  Moest de pers hier lucht van krijgen ,weer een smet op het Tesla blazoen !
  Ik zal meer dan 6 maand moeten wachten.
   
 7. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,275
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  Sorry, maar het waren liefst twee veronderstellingen die ik schreef, ik weet helemaal niet of er nu meer Belgische leveringen naar achteren worden geschoven dan Nederlandse.
  Er zijn in elk geval zat Nederlanders die (vaak veel) langer dan 6 maanden geleden hun MS besteld hebben en 'm toch echt pas in december krijgen! :frown:
  Wanneer zou Elon Musk die 2 maanden levertijd dan beweerd hebben, lijkt mij een beetje sterk.
   
 8. leysfi

  leysfi Member

  Joined:
  Aug 12, 2013
  Messages:
  550
  Location:
  Zeeuws-Vlaanderen
  'k Weet niet of dat zo'n goed idee zou zijn, want ik heb ergens geruchten opgevangen dat ze op federaal niveau aan het broeden zouden zijn op een verhoging van 120 naar 150% aftrek voor e-wagens.

  - - - Updated - - -

  Ik denk dat je daar allemaal niet teveel hoeft achter te zoeken, hoor. Is wellicht allemaal puur toeval. Daar zitten vast geen Grote Redenaties of dito strategieën achter, wed ik.
   
 9. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,275
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  Bespeur ik hier het begin van een algemeen Belgisch verzoek om alle leveringen op te schuiven naar 2014...?? :tongue:
   
 10. MindBender

  MindBender Bite my shiny metal ass

  Joined:
  Jul 25, 2013
  Messages:
  444
  Location:
  Tilburg, The Netherlands
  Aha; Als het kenteken al op tijd op naam staat is het inderdaad niet zo'n probleem.
   
 11. JanMW

  JanMW Member

  Joined:
  Feb 10, 2013
  Messages:
  124
  Location:
  Kalmthout, belgium
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC