TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Keba P20 updaten

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by karachy, Jul 1, 2014.

  1. karachy

    karachy Member

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Messages:
    51
    Location:
    Nederland - Nijmegen
    I.v.m. laadproblemen en het wachten op een monteur heb ik zelf de firmware update en handleiding voor updaten maar gedownload... (het laden via gewoon stopcontact is gewoon te langzaam in de praktijk)

    Nu heb ik op dipswitch bank twee 2.1 t/m 2.6 op off gezet, zodat dhcp geactiveerd wordt. Mijn laptop ziet een netwerk, maar er wordt geen IP toegekend... het laadpunt kan dus niet gevonden worden...

    Iemand al succesvol zelf de Keba geupdate? Wat doe ik fout?

    (Ik heb de Keba zonder uitbreidingen, dus 1 eth poort...)
     
  2. martinve

    martinve Active Member

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Messages:
    1,048
    Location:
    Heerlen, NL
    Reset voor alle zekerheid nog eens.
    Zet je firewall uit. Dit kan de boel blokkeren.
    start de software.

    Bij mij werkte dat meteen.
     
  3. karachy

    karachy Member

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Messages:
    51
    Location:
    Nederland - Nijmegen
    Alsof er meegekeken is... vanmorgen telefoon en een monteur is ruim een uur bezig geweest met de update.... Ook is het hele systeem nagekeken en ok bevonden. Top service overigens.

    En vanavond eindelijk weer op 15a (ik durfde 16 nog niet aan vanwege eerdere issues) geladen zonder fouten...

    @martinve: thx voor de reactie, de vlg keer wil ik het zelf zeker ook uitproberen!
     
  4. martinve

    martinve Active Member

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Messages:
    1,048
    Location:
    Heerlen, NL
    geen dank :)
    Je kunt gewoon maximaal laden, mag geen probleem zijn.
    Indien wel, dan weet je dat er iets aan de hand is en moet je het laten repareren.

    Bij staat de wagen gewoon op 26A terwijl de Keba vast gezet is op 16A. Schakelt meteen terug naar 16A laden, geen enkel probleem.
     
  5. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,884
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    Ik heb een 3X25A aansluiting, de KEBA staat op 20A en de auto op 16A (locatiegebonden).
    In noodgevallen (en na een firmware update van de S als de auto weer naar 26A schiet) laad ik op 20A, nog nooit problemen mee gehad. Maar dan moet je niet gaan strijken, inductiekoken, wassen en drogen...
     
  6. diegop

    diegop LaTrêve

    Joined:
    May 22, 2014
    Messages:
    239
    Location:
    Brecht, België
    Wij laden ook op 20A (3fase) en geeft geen enkel probleem. Ik start het laden ook wel 's nachts, dan is strijken e.d. zeker geen probleem :)
     
  7. karachy

    karachy Member

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Messages:
    51
    Location:
    Nederland - Nijmegen
    Thx voor de tips; in het weekend maar op 16A laden, kan daarna de Keba nog omzetten naar 20A (al red ik het wel met 16A)
     
  8. AlexT

    AlexT Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    299
    Location:
    Alphen aan den Rijn
    Ik heb juist dáárvoor die SEM aangeschaft, kan dus t ot 17.2 automagisch zonder na te denken, en als er een wasje of vaat etc. 's nachts draait, wordt dat vermogen netjes verdeelt.
     
  9. S-19910

    S-19910 Driving Model-S #19910

    Joined:
    Aug 13, 2013
    Messages:
    3,766
    Location:
    Grobbendonk, Belgium
    'beperkt' aansluitvermogen : dit is nu eens een probleem dat we B niet meteen kennen. (in zoverre het vermogen beschikbaar is 'in de straat')
    naast een eenmalige kost voor de aansluiting-die wel toeneemt met het vermogen-, betalen we enkel het verbruik - geen vast recht.

    ik ben heel happy met mijn 3*63A. volle snelheid laden met de S, tegelijk met alle mogelijke huishoudelijke handelingen.
     

Share This Page