TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

kromme schijfremmen

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Harald, Jun 21, 2016.

 1. Harald

  Harald Member

  Joined:
  Sep 23, 2013
  Messages:
  225
  Location:
  Netherlands
  Mannen (en vrouwen),

  Even een ervaringsvraag voor de 1ste uur Tesla adepten. Ik had laatst weer eens last van een trillende voorkant bij het zachtjes indrukken van het rempedaal. Ook de motor begint weer geluid te maken dus ben ik weer eens naar Tesla in Amsterdam gegaan om een techneut er naar te laten kijken. Het geluid in de motor was volgens de monteur nog niet zo erg dat de motor vervangen moest worden dus daar blijf ik nog even mee rijden. Hij schrok zich wel wezenloos van de remmen en gaf aan dat hij het eigenlijk onverantwoord vond om de Tesla mee terug te geven. Aangezien er geen leenauto voorradig was heb ik de gok maar genomen. Binnen een week kon de afspraak worden ingepland dus dat was super. Het probleem met de remmen was niet nieuw. Ik heb er inmiddels 135.000 kilometer er op zitten en in de afgelopen 2,5 jaar dacht ik dat inmiddels 3 maal de remschijven en remblokken waren vernieuwd vanwege hetzelfde euvel. Tesla gaf aan dat het niet 3 keer was maar dat het inmiddels 7 maal was dat de schijven en remblokken waren vervangen. Allemaal overigens onder garantie of goodwill, dus geen klachten daarover. Nu hebben ze de auto binnenste buiten gekeerd om een oorzaak te vinden maar ze konden niets vinden. Als mogelijke oorzaak gaven zij wel aan dat het wellicht te maken had met het feit dat ik mijn velgen had laten coaten en mijn remklauwen rood had laten verven. Hierdoor kon volgens Tesla de hitte niet goed worden afgevoerd. Mijn vraag aan jullie is:

  Zijn er meer Teslarijders van het 1ste uur welke hetzelfde euvel vaker dan 1 keer hebben meegemaakt en zoja, wat was de oorzaak? Kan het niet aan de kwaliteit van de schijfremmen liggen?

  Tesla heeft het overigens weer netjes opgelost want voor de achtste keer is het hele zwikkie vervangen op basis van goodwill. Ben alleen wel bang dat ik over een half jaar weer aan de beurt ben zonder dat er een oorzaak is gevonden.

  Ben benieuwd of ik de enige ben met dit probleem.
   
 2. Basvdpoel

  Basvdpoel Member

  Joined:
  Feb 24, 2014
  Messages:
  1,269
  Location:
  Alphen aan den Rijn
  Geen probleem met de schijfremmen hier. Maar Ik heb ook pas 41.000 km gereden. Mijn auto is van Mei 2014
   
 3. LastNLSig

  LastNLSig Active Member

  Joined:
  Aug 22, 2013
  Messages:
  1,121
  Location:
  Netherlands
  Interessant dat je er net nu over begint. Heb er ook last van. Na nieuwe banden gekregen te hebben (achter) en die direct bij KF opnieuw heb laten balanceren (was niet goed gedaan in SeC A'dam) blijf ik trillingen houden. Vooral rond 140 km/u. Ook na fors remmen is trillen erger.

  Nu heb ik net mijn remmen gelost en schoongemaakt. Links voor zat het remblok volledig vast (kwam af en toe een resonerend geluid vanaf) Kan zijn dat de schijf daardoor krom is. Maar trillen lijkt vooral van achteras te komen. Zit nu op 145k.
  Is voor het eerst (zover ik weet).

  Dacht er aan de remschrijven te laten afdraaien om ze weer recht te hebben (ongeveer EUR 100 voor de hele set) Toevallig vandaag ook naar SeC gebeld om te horen wat nieuwe remblokken kosten. Stunning: blokken ongeveer EURR 250 per set. Remschijven EUR 550 per set. Volledig vervangen zit je dus op EUR 1600 aan materiaal. Bizar. Zo duur heb ik nog nooit remblokken/schijven vervangen. Maar veel keus is er niet.

  Maar als dit een algemeen probleem is laat ik het Tesla natuurlijk liever oplossen. Maar ik weet niet of ik met 145k nog op enige coulance kan rekenen.
   
 4. Herbie65

  Herbie65 Banned

  Joined:
  Dec 2, 2014
  Messages:
  530
  Location:
  Netherlands
  Is een bekend probleem. Met name als de wielbouteb niet strak genoeg aangedraaid worden.
  Bij de meeste auto's gebeurt dit met 100 Newton/meter
  Bij de MS 175!!
  Velen weten dit niet met als gevolg niet strak genoeg aandraaien. En gevolg: kromme schijven.
   
 5. Harald

  Harald Member

  Joined:
  Sep 23, 2013
  Messages:
  225
  Location:
  Netherlands

  Zo te lezen heb jij een ander probleem cq oorzaak dan ik. Bij mij is het dus al 7 maal voorgekomen. Zo te lezen bij jou niet.
   
 6. Harald

  Harald Member

  Joined:
  Sep 23, 2013
  Messages:
  225
  Location:
  Netherlands
  Bedankt voor de tip. Ik ga er van uit dat het bij Tesla wel bekend is dat het 175 Newton/meter dient te zijn! Bij mij gaan de wielen er 2 keer per jaar af bij de winter/zomer wissel. dat zou het aantal malen verklaren.
   
 7. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,682
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  100nm klinkt wel erg laag. T Fiatje 500 van mijn vrouw heeft al 140nm staan.
   
 8. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,682
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Met de 1e 60k km gereden en de 2e ruim 25k zonder remschijf problemen. Als de schijven krom zijn ligt dat niet aan de bestuurder maar aan fout materiaal of foute montage. Elk ander excuus is BS!
   
 9. PimEffting

  PimEffting Member

  Joined:
  Feb 25, 2015
  Messages:
  618
  Location:
  Heemskerk, Netherlands
  Het is zeker niet weinig, maar ook niet exorbitant. Ik schrik er niet van.
  Had ooit een Porsche en was ongeveer hetzelfde bedrag kwijt aan remmen - exclusief montage. Dat is bij Tesla inclusief.
   
 10. ErnstT

  ErnstT Active Member

  Joined:
  Apr 30, 2014
  Messages:
  1,829
  Location:
  amsterdam
  1 cent per km :(
   
 11. PimEffting

  PimEffting Member

  Joined:
  Feb 25, 2015
  Messages:
  618
  Location:
  Heemskerk, Netherlands
  Je hebt gelijk. Dan kan je beter zonder goede remmen rondrijden ;-)
   
 12. twall-e

  twall-e Roaming

  Joined:
  Feb 2, 2016
  Messages:
  446
  Location:
  Netherlands
  Subtiel :rolleyes:
   
  • Funny x 2
 13. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,053
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  Ik verbaas me wel. Hier 233.000km op de teller, originele schijven nog en elke 80.000km nieuw setje blokken
  Vorig jaar probleempje gehad dat remkracht laag en onregelmatig was - leek op kromme schijven - maar bleek als oorzaak te hebben dat ik bijna al het afremmen op regen deed. Te weinig gebruik vd remmen dus. Nu rem ik af en toe krachtig en auto remt als nieuw!
   
 14. Maarten

  Maarten Active Member

  Joined:
  Nov 2, 2013
  Messages:
  2,393
  Location:
  Haarlem
  Ook kromme schijven gehad, maar slechts één keer, na ca. 120.000 km vervangen. Zowiezo te snel bij een auto waar je bijna niet van de remmen gebruik maakt. Toch goed door Tesla opgelost. Wat mij opviel was dat, als de auto goed nat was geweest, na ongeveer een dag de remblokken aan de schijven kleefden. Elke keer moesten de schijven dan met een schok van de blikken loskomen. Heb nu nieuwe remschijven en dat probleem is nog niet weer opgetreden.
   
 15. ebullio

  ebullio Active Member

  Joined:
  Mar 13, 2013
  Messages:
  4,095
  Location:
  Rotterdam, Netherlands
  Die klevende remblokken had ik vorige week ook met een Giulietta, is dus niet alleen bij Tesla.
   
 16. gelden

  gelden Well-Known Member

  Joined:
  Apr 21, 2013
  Messages:
  5,147
  Location:
  Breda, Netherlands
  daarom heeft het soms de voorkeur om de auto bij parkeren niet op de handrem te zetten maar in de versnelling. Bijvoorbeeld als er met zout is gestrooid, of als de remmen erg warm zijn.
  Maar dat lukt bij de Tesla niet...
   
 17. twall-e

  twall-e Roaming

  Joined:
  Feb 2, 2016
  Messages:
  446
  Location:
  Netherlands
  Van die stootblokjes mee en haar in Tow-mode zetten? :rolleyes:
   
 18. zouteval

  zouteval Member

  Joined:
  Mar 27, 2015
  Messages:
  35
  Location:
  Nederland
  In april (bij 40.000 km) remschijven en blokken voor vervangen, vanwege schokkend remmen. Volgens SeC Amsterdam kwam dit door te veel regen en te weinig fysiek remmen.
  Binnen 3 weken was het probleem terug. Nu heeft SeC Duiven weer de schijven en blokken vervangen. Ik ben reg benieuwd hoe snel het weer terug is.
   
 19. widodh

  widodh Model S 85kWh

  Joined:
  Jan 23, 2011
  Messages:
  5,792
  Location:
  Middelburg, The Netherlands
  Hier met 130.000km op de teller nog geen problemen! Wel doe ik bijna al het remmen op regen, dus de remmen raak ik weinig aan.
   
 20. Desiré

  Desiré Member

  Joined:
  Sep 7, 2015
  Messages:
  914
  Location:
  Nijmegen
  Is het aandraaien van de wielbouten niet met 120 Nm? Dat heb ik volgens mij van dit forum ofwel uit het "boekje". Zit helaas nu ergens in de zon op een Grieks eiland te genieten van een drankje zodat ik dat nu niet even na kan zien, maar wel wijs om dit aandraaimoment even goed te hebben voordat mijn schijfjes straks ook krom zijn. ;)
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC