Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Laadkabel gestolen

JoostG

Member
Dec 20, 2018
397
325
The Netherlands
Je kan de adverteerder aanmelden als "Verdachte adverteerder". Dat heb ik zojuist gedaan, mijn allereerste bij Marktplaats. Hopelijk wordt deze dan onder de loep genomen.

Ik volg je voorbeeld en ga hem ook als verdacht melden. In de toelichting lees ik dat meerdere meldingen Marktplaats sneller tot handelen doet overgaan. Dus allemaal het voorbeeld van @Maurice1 volgen.
 
  • Like
Reactions: Maurice1

Mars2020

Member
Oct 26, 2019
813
449
Netherlands
Bij de desbetreffende advertentie op marktplaats worden 4 stuks (zo goed als nieuw 2x 7 meter
2x 4 meter) aangeboden. Zijn de kabels die daadwerkelijk gestolen zijn ook 4 meter/7meter?
 

SR89

Member
May 25, 2019
62
30
Leiden, Netherlands
De advertentie is aan alle kanten verdacht. Ook melding gedaan. Ik gok: een jongetje tussen de 20 en 30 die op zijn scootertje vanuit Almere in Amsterdam zo nu en dan ‘shopt’.

Collega’s van mij - eveneens Amsterdam - zijn al meerdere keren recent bestolen.
 

Maurice1

Active Member
Oct 22, 2018
1,844
868
Nijmegen
Sommigen zijn er vroeg bij maar 20\30 jaar lijkt mij wat jong.... de adverteerder is 10 jaar actief op marktplaats;)
Het kan wel, ik heb mijn dochter ook met circa 10 jaar toegang gegeven tot Marktplaats voor het verkopen van speelgoed. Ook een stukje leren omgaan met onderhandelen ed.
 

wooter

Nou ik heb niet te klagen over Tesla support
May 3, 2017
6,183
4,486
Belgium
Ik verbaas me van niks op marktplaats. Recent nog een account gezien van 10 jaar oud die ook aan het frauderen was geslagen (gepikte foto's, extreem lage prijs, niet antwoorden als je voorstelt om te komen oppikken, een dag later account verwijderd en melding van Marktplaats dat het een verdacht account was).
 

Stream

Vincent
Sep 6, 2019
560
363
Amsterdam
20201224_011352.jpg
 
  • Like
  • Helpful
Reactions: Maurice1 and wooter

Firepeet

Member
Jan 21, 2020
153
64
Netherland
Je kan beter 2 latjes nemen van 40-50cm die iets dikker zijn dan de diameter van de kabel, en dan daar de kabel tussenleggen. Dan sta je met je wielen niet op de kabel maar op de latjes.
 

Firepeet

Member
Jan 21, 2020
153
64
Netherland
Bij de desbetreffende advertentie op marktplaats worden 4 stuks (zo goed als nieuw 2x 7 meter
2x 4 meter) aangeboden. Zijn de kabels die daadwerkelijk gestolen zijn ook 4 meter/7meter?
Als een heler continue zijn magazijn aangevuld krijgt dan hoeft hij zijn advertentie niet aan te passen
 

Woodytoo

Member
Oct 21, 2019
160
159
NL
Ik vraag me af, wie kopen die kabels eigenlijk??

Toen wij onze M3 kochten zat daar gewoon een laadkabel bij. Dat is vast ook zo als je een ander merk EV koopt. Als die bij de auto geleverde laadkabel op een of andere manier verloren zou gaan dan ga ik niet op internet kijken of iemand er nog een paar heeft liggen voor weinig. Dan koop ik er gewoon eentje bij Tesla of bij laadkabelwinkel.nl. Dat kost misschien 200 euro meer dan een hete kabel uit Almere maar dan heb ik de garantie dat 'ie het doet en ook de komende paar jaar blijft functioneren.

En ik zie eigenlijk ook geen andere willige afnemers van gejatte kabels. Eigenaren van EV's zijn voor 80% leasers die het geen zak interesseert wat ze voor een laadkabel betalen. Eén telefoontje en je hebt een nieuwe. De overige 20% EV eigenaren zijn zo begaan zijn met milieu, klimaat en hoe het allemaal met ons verder moet dat ze er geheel vrijwillig voor kiezen om tegen de hoofdprijs nu al elektrisch te rijden. Met die mindset zie ik ze ook niet zo snel een kabeltje helen.

Zo bezien blijft er in Almere dus iemand zitten met een heleboel laadkabels die ze alleen maar tegen de koperprijs kan inleveren. Dat lijkt me dan weer geen businessmodel want op het scootertje op en neer naar Amsterdam kost meer aan effort, brandstof en regenjassen.

Ik zal het wel weer niet helemaal begrijpen.
 

Gtech

Member
Dec 4, 2016
502
590
Netherlands, Berkel en Rodenrijs
Als je kabel gepikt wordt dan kan je hem tegen gereduceerd tarief terug kopen ;)

Ik heb 2 kabels. Eentje van 5 meter en daar heb ik me tot nu toe overal mee kunnen redden en eentje van 1.5 meter, ideaal voor plekken waar je met je laadklepje ongeveer tegen de laadpaal aan komt en deze hoeft dan niet over de grond te dweilen en ben je niet steeds 5 meter kabel aan het af en op rollen...
 

wooter

Nou ik heb niet te klagen over Tesla support
May 3, 2017
6,183
4,486
Belgium
Een negatief verhaal over Tesla, dat kun je Ton Voermans wel toevertrouwen. Maar hij heeft deze keer, vermoedelijk met frisse tegenzin, zowaar erin vermeld dat het ook bij andere merken gebeurt.
Hij leest ook gewoon mee; het artikel lijkt een samenvatting van deze 5 pagina's.

Op gebruikersfora wordt gesproken over ‘dieven op brommertjes’ die ‘s nachts langs de Tesla’s rijden.
 

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top