TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Laden gezakt naar 3x15A

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by ebullio, Jun 26, 2016.

  1. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,881
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    Ik kan sinds een paar dagen nog maar met 3x15A laden, mijn keba staat al 2,5 jaar ingesteld op max 3x16A.
    Iemand enig idee wat het kan zijn?
     
  2. TimElectric

    TimElectric Member

    Joined:
    Jan 24, 2016
    Messages:
    49
    Location:
    Nederland
    Wat is de maximale stroomsterkte die de Tesla denkt te ontvangen van het KEBA laadpunt? Dat kun je zien in het laadscherm bij de stroomsterkte achter de "/". Als daar 15/15 staat verdenk ik de KEBA. Als daar 15/16 staat denk ik dat het probleem bij de Tesla ligt.
     
  3. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,881
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    Er staat inderdaad 15A/15A.
    Ik ga eerst maar eens het laadpunt uit de lijst met chargers verwijderen en kijken of ik dan weer 16A beschikbaar heb.
     
  4. TimElectric

    TimElectric Member

    Joined:
    Jan 24, 2016
    Messages:
    49
    Location:
    Nederland
    Als daar 15A/15A staat dan stuurt of de KEBA een maximale-laadstroom-signaal van 15A naar de Tesla of de Tesla interpreteert het signaal verkeerd. Ik verdenk dus eerder de KEBA. Heb je de KEBA wel eens opnieuw opgestart?
     
  5. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,881
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    Ik heb de stroom van de keba afgehaald en weer aan gezet, nog steeds 15A.
    Ik ga maar eens aan een publieke lader laden, kijken of dat wel lukt
     
  6. Glitch

    Glitch Member

    Joined:
    Oct 28, 2014
    Messages:
    540
    Location:
    The Netherlands, Europe
    Mocht je willen testen kan je altijd op de augustapolder in barendrecht komen daar hangt een 32amp lader weet je in iedergeval dat het laadpunt genoeg af kan geven.
     
  7. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,881
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    Bedankt voor het aanbod Glitch, maar ik heb in de wijk 16A laders, als die dat ook geven, dan weet ik dat het aan m'n keba ligt
     
  8. Glitch

    Glitch Member

    Joined:
    Oct 28, 2014
    Messages:
    540
    Location:
    The Netherlands, Europe
    Ik kan in de wijk slechts op 10 amp laden de palen in rhoon klappen eruit als ik op 13amp laad.Heel fijn.
     
  9. CJA Hulskamp

    CJA Hulskamp Member

    Joined:
    Jan 30, 2016
    Messages:
    759
    Location:
    Westzaan
    Op de kwartslaan in Rhoon laad ik wel eens. Het is een EV-Box. Maar daar hoef ik geen aparte instelling in te geven.
     
  10. dignus

    dignus Member

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    20
    Location:
    Raamsdonksveer, NL
    Zelfde verhaal hier. Ineens nog maar 3x15 op een lader die 3x16 kan doen.
     
  11. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,881
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    Ik heb vorige week een 80k km beurt laten doen en zit op firmware 2.24.30 na deze beurt. Heeft er misschien iets mee te maken, maar moet nog steeds testen op openbare paal
     
  12. KristofL

    KristofL Member

    Joined:
    Apr 10, 2016
    Messages:
    186
    Location:
    Antwerpen
    Ik heb vandaag bij Ikea Wilrijk geladen en ik kreeg ook maximum 3x15A , ik had de nieuwe update een uur daarvoor gedaan.
     
  13. RudiDL

    RudiDL Member

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Messages:
    105
    Location:
    Tielt-Winge, Belgium
    Firmware 2.24.30.
    Net thuis geladen met de UMC op 3x16A.
     
  14. Koen De Smet

    Koen De Smet Member

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Messages:
    75
    Location:
    Antwerp
    ook 3x15A sinds kort met de thuislader (niet UMC)
     
  15. Noelis

    Noelis Member

    Joined:
    Nov 6, 2015
    Messages:
    442
    Location:
    Steendorp, België
    @KristofL ... hebben wij elkaar gezien aan SuC Aartselaar? Is uw laadsnelheid omhoog gegaan nadat ik vertrok en we ontkoppeld hadden?
     
  16. KristofL

    KristofL Member

    Joined:
    Apr 10, 2016
    Messages:
    186
    Location:
    Antwerpen
    Na het verzetten wel.
     
  17. Noelis

    Noelis Member

    Joined:
    Nov 6, 2015
    Messages:
    442
    Location:
    Steendorp, België
    Okay... toch geen exacte wetenschap...die SuC
     
  18. S-19910

    S-19910 Driving Model-S #19910

    Joined:
    Aug 13, 2013
    Messages:
    3,766
    Location:
    Grobbendonk, Belgium
    de laadsnelheid die je ziet in km/u is het gemiddelde over de ganse laadbeurt.

    ben je zeker dat de stroom niet gestegen is kort nadat de buur afkoppelde ?
     
  19. KristofL

    KristofL Member

    Joined:
    Apr 10, 2016
    Messages:
    186
    Location:
    Antwerpen
    Toen de buur afkoppelde ging de ampère zeer snel op en neer van 15 naar 70 en terug, na ontkoppelen en terug insteken bleef dit probleem. Uiteindelijk verzet toen de buur wegreed en toen was de max ongeveer 340 km/u met de batterij op nog geen 50%.
     
  20. Keezje

    Keezje Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2013
    Messages:
    1,237
    Location:
    Netherlands
    De laadsnelheid op mijn P85 2013 met EV-box thuis komt sinds ongeveer een week niet meer boven 47kpu waar voorheen 51 normaal was. Scherm toont nog steeds 16A/3. Heb het voltage niet gecontroleerd nog, en evenmin elders geladen, dus ik moet nog wat info verzamelen.
     

Share This Page