Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Lane Change en Auto Pilot

Mini_Me

Member
Aug 6, 2020
46
18
Netherlands
Omdat ik in de handleiding en op internet berichten zie die elkaar tegen spreken toch maar eens de vraag op dit forum voorleggen:

Ik heb een nieuwe Model S long range met Auto Pilot (dus zonder FSD). Nu lukt het niet om de auto met de richtingaanwijzer van baan te laten wisselen. Dit ging tijdens de proefritten bij Tesla prima. Dat was een auto met FSD maar volgens de verkoper was het handmatig (via de richtingaanwijzer) van baan wisselen onderdeel van AP.

Ook in de handleiding spreken sommige gedeeltes elkaar tegen.

Ik heb heel even kort op het scherm een keer de melding gekregen dat ik ‘licht kracht op het stuur moest uitoefenen om van baan te wisselen’ echter daarna nooit meer.

Weet iemand of AP nu wel of niet van baan kan wisselen?
 

bugboy

Member
Sep 6, 2018
916
753
The Netherlands
Oudere wagens hebben Enhanced AP en die heeft lane change (en wat andere kleine gimmicks). Nieuwe wagens hebben enkel AP en die kan dat niet. Heel vervelend, maar ze moeten iets verzinnen om je FSD te laten kopen.
 
  • Like
Reactions: Hbrink

Products we're discussing on TMC...

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top