TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Lichtinval panoramische dak?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Raydoxi, May 27, 2013.

 1. Raydoxi

  Raydoxi Member

  Joined:
  Oct 23, 2012
  Messages:
  26
  Location:
  GOUDA
  Hi,

  Had post ook al in de algemene gedaan, maar aangezien we een heel forum catogorie tot onze beschikking hebben ipv 1 Thread leek het mij wel is handig ze per onderwerp te maken.

  Ik maak mij de laatste tijd nogal een beetje druk over het panoramische dak, en dan vooral over de lichtval op het scherm. Dit is weer aangewakkerd door het zien van deze video: Tesla Model S Review | Engadget - YouTube (bij 4:17). Nu zou ik het snappen dat er behoorlijk wat lichtval op zou komen als het dak open staat, maar in de video is het dak dicht. Nu heb ik een proefrit gemaakt, en ook daar had ik het nog gevraagd maar daar werd ik gerust gesteld door een tesla medewerker dat dit wel zou meevallen. Kon het helaas niet goed testen omdat het hier regende tijdens mn proefrit..

  Ik was benieuwd naar jullie bevindingen of ervaringen hierover , ook denk ik dat het alleen is als het de zon schuin achter je staat.. ? Als het echt te erg is denk ik dat ik mijn dak ga cancelen als dat nog kan...
   
 2. JoeNe

  JoeNe EU P 1662

  Joined:
  Dec 24, 2012
  Messages:
  1,617
  Location:
  Wijgmaal, Belgium, Europe
  Als je de hoek bekijk van waaruit het gefilmd wordt lijkt het mij alsof het licht langs het zijraam binnenkomt.
  En de focus van de camera heeft precies ook moeilijkheden om op het scherm te focussen.
  En als je naar de chauffeur kijkt zie je dat er bovenaan toch niet veel licht doorkomt... Ik zou me vooral geen zorgen maken over de lichtinval van bovenuit.
   
 3. Rla

  Rla Member

  Joined:
  Mar 28, 2013
  Messages:
  268
  Location:
  Belgium, Waasland
  Ik heb vorig weekend een proefrit gemaakt en de zon scheen (het was fris, 11° maar wel blauwe lucht). De testwagen had een open dak en het was dicht. Ik heb nooit een probleem gehad met het scherm, de helderheid van het scherm is zo goed dat ik daar geen problemen mee verwacht.
   
 4. gelden

  gelden Well-Known Member

  Joined:
  Apr 21, 2013
  Messages:
  5,334
  Location:
  Breda, Netherlands
  Ik heb twee keer een proefrit meegemaakt waarbij de zon scheen. Met dak open en dak dicht. Geen enkel moment last gehad van de lichtinval op het scherm.
   
 5. Martijn S

  Martijn S Active Member

  Joined:
  Feb 15, 2013
  Messages:
  1,013
  Location:
  The Hague
  Het viel me tijdens de testrit juist op dat, ondanks het zonnige weer, het scherm zo helder is.
  Zoals JoeNe ook zegt, denk ik hooguit dat je via een zijraam een keer wat last zou​ kunnen hebben.
  Overigens niet onbelangrijk: met het pano-dak heb je extra hoofdruimte !!
   
 6. SIG116

  SIG116 Member

  Joined:
  Sep 17, 2012
  Messages:
  403
  Location:
  Amsterdam, The Netherlands
  Mijn huidige auto heeft ook een enorm glazen dak en heel veel glas rondom maar in de 6 jaar dat ik 'm nu heb (wacht al een tijdje op m'n model S :smile:) heb ik maar één keer het digitale display niet kunnen lezen.
   
 7. Suntronics

  Suntronics P267 VIN17995

  Joined:
  Aug 5, 2011
  Messages:
  230
  Location:
  Kortrijk
  ook de testrit gedaan en moet zeggen als het dak open is, dan kan het echt storen. als het dak dicht is, geen pobleem :))
   
 8. Raydoxi

  Raydoxi Member

  Joined:
  Oct 23, 2012
  Messages:
  26
  Location:
  GOUDA
  Okay top! Doet me goed om te horen. Ik heb nu namelijk ook een open dak in mn auto alleen daar kan ik een zwarte plaat netjes voorschuiven maar dat is hier natuurlijk niet het geval. Maar ik maakte me even zorgen door ht filmpje maar die zijn nu gelukkig weg :biggrin:
  :biggrin::biggrin::biggrin:
   
 9. T.R.O.L.L.

  T.R.O.L.L. Banned

  Joined:
  Sep 13, 2017
  Messages:
  21
  Location:
  earth
  Geen nieuw draadje aanmaken levert een willekeur aan oude draadjes op die beter konden blijven slapen. Is dit beter dan gewoon een nieuw draadje aanmaken?

  (on topic) Hoe voldoen de zonnekleppen in de model X? Ze zijn wel erg dun en iel vind ik.

  BTW: lees de eerste regel van de openingspost eens. Anno 2013. Nog voordat de huidige klagers actief waren.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC