TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Long subscribed threads switch from "instant" notification to "none"

Discussion in 'Site Feedback' started by JRP3, Sep 26, 2012.

  1. JRP3

    JRP3 Hyperactive Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    10,115
    Location:
    Central New York
    A number of threads that I've long been subscribed to stopped sending me email notifications of new posts. When I just checked my subscribed thread list I noticed they had been switched from "Instant" notification to "none", and I never made that change. I changed them back to "instant", but what happened?
     
  2. doug

    doug Administrator / Head Moderator

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    15,914
    Location:
    Stanford, California
    Perhaps some of those settings didn't survive the upgrade. After dealing with the underbelly, I wouldn't call this the most stable nor predicable software.
     
  3. JRP3

    JRP3 Hyperactive Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    10,115
    Location:
    Central New York
    I'm fairly sure I was getting updates after the upgrade, until recently. It was the RAV4 thread, GM Chevy Volt, Batteries stupid, and the Hydrogen thread, notifications seemed to stop around 9/14-9/18. Weirdness.
     
  4. doug

    doug Administrator / Head Moderator

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    15,914
    Location:
    Stanford, California
    We've been doing a lot of tweaks behind the scenes to patch up various things. Could have been a number of things.
     
  5. JRP3

    JRP3 Hyperactive Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    10,115
    Location:
    Central New York
    I noticed that a newer thread that I replied to was giving me no notifications, and when I checked on settings notifications was set to "none", is that now the default? Meanwhile, now all my instant notifications threads are sending me notifications for each reply, when in the past I'd only get a notification for the first new post after my last visit, and no more notifications until I visited the thread.
     
  6. JRP3

    JRP3 Hyperactive Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    10,115
    Location:
    Central New York
    Still happening, random threads are changed from Instant to None.
     
  7. doug

    doug Administrator / Head Moderator

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    15,914
    Location:
    Stanford, California
    Can you narrow that down to a specific time when that happened most recently?
     
  8. JRP3

    JRP3 Hyperactive Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    10,115
    Location:
    Central New York
    Just checked on my subscribed threads, after I went and set them all at "Instant" this morning, and now, with no new replies yet, the notification setting for the More anti-ev gibberish thread has mysteriously changed back to "None". Actually, going beyond the first page of my subscribed threads I see the GM Chevy Volt thread also says "None", as does the Model S vs BMW 5 Series thread. Those seem to be the only ones at this point, though I only went through 10 of my 22 pages of my subscribed threads.
     
  9. doug

    doug Administrator / Head Moderator

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    15,914
    Location:
    Stanford, California
    So you're saying something happened today to reset your notifications? I didn't make any changes. I'll check with the other admins.

    You really use instant email notification on all those threads?
     
  10. JRP3

    JRP3 Hyperactive Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    10,115
    Location:
    Central New York
    Sure, I always use instant notifications on all the boards I follow, and it's usually the default setting when you post into a thread. Usually it works fine, but with this new format it's been odd. Normally I'd get one notification per thread until I visited that thread, then after visiting and reading all the new posts, I'd get another notification for any new posts after that, etc. Now sometimes I get many notifications for the same thread, I think the new feature of adding a new post onto an existing post if from the same person might be causing some of the problem, but I have no idea why some of my notification settings randomly get switched to "None". Happened sometime last night and again sometime this morning as I mentioned. I take it I'm the only one with this issue? Maybe the sheer volume of threads I'm subscribed to is causing the issue, though I have even more on the DIY board and it's never been a problem.
     
  11. JRP3

    JRP3 Hyperactive Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    10,115
    Location:
    Central New York
    Just noticed that the More Anti EV Gibberish thread had been switched to "none" again. I had been going through the thread and was composing a post, I'll have to see if threads that I spend more time on, either reading, or posting, are the ones that are affected.
     
  12. jcstp

    jcstp Active Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,627
    Location:
    Belgium
    i have same "problem" I am subscribed to threads but do not get warnings anymore
    s tally
    rav4ev
    & more
     
  13. JRP3

    JRP3 Hyperactive Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    10,115
    Location:
    Central New York
    Have you gone into your subscriptions settings and changed them back to "Instant"?
     
  14. jcstp

    jcstp Active Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,627
    Location:
    Belgium
    indeed, somehow it got changed!
    Now I know how to remedy! thanks!
     
  15. doug

    doug Administrator / Head Moderator

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    15,914
    Location:
    Stanford, California
    I'll open a ticket with the software provider and see if they have any ideas.
     
  16. JRP3

    JRP3 Hyperactive Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    10,115
    Location:
    Central New York
  17. doug

    doug Administrator / Head Moderator

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    15,914
    Location:
    Stanford, California
    I'm still waiting for a response from the vB folks.

    In the mean time try this, when you reply click "Go Advanced" and scroll down to "Additional Options" and see what it says there wrt subscriptions.
     
  18. cinergi

    cinergi Active Member

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    2,169
    Location:
    MA
    EdA's telling me he's no longer getting emails and thought the forums were dormant (HAH!) and I mentioned this issue -- he might be suffering from it, too.
     
  19. JRP3

    JRP3 Hyperactive Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    10,115
    Location:
    Central New York
    Just when I thought the problem went away I noticed my notifications to the Hansjorg von Gemmingen thread had been changed to "None". Did as you suggested above and the subscription option for the thread says "Through my control panel only" instead of instant. Don't know how that change happened since I never did it.
     
  20. doug

    doug Administrator / Head Moderator

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    15,914
    Location:
    Stanford, California
    I opened a support ticket, but so far I've had no useful help. "Through my control panel only" is the default subscription setting for most users. I wanted you to check "Additional Options" since my suspicion is that when you reply to threads your subscription setting is being reset. I'll check to see if there is anything in the error logs, but this feels like it's going to take a while to troubleshoot.


     

Share This Page