Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Looking at Sentry footage sooo slow

noshadow

Member
Mar 18, 2020
433
254
Berkeley, CA
I have a PureTesla USB drive for Dashcam/Sentry. But it's painfully slow to watch any of the footage in the car. It takes upwards of 2 to 5 minutes just to load the window, and then even longer to load the video.

Does getting an SSD rather than using the USB thumb drive solve this problem?
 

GlmnAlyAirCar

Active Member
Mar 19, 2015
1,418
1,165
Sanatoga PA
I have a PureTesla USB drive for Dashcam/Sentry. But it's painfully slow to watch any of the footage in the car. It takes upwards of 2 to 5 minutes just to load the window, and then even longer to load the video.

Does getting an SSD rather than using the USB thumb drive solve this problem?
That doesn’t seem right. I use a fairly pedestrian usb stick and the videos load right away. How old is your usb drive?
 

GlmnAlyAirCar

Active Member
Mar 19, 2015
1,418
1,165
Sanatoga PA
I bought it about the same time I got the car, so in May.
Have you tried a different drive? The owners manual specifically calls out a few that can provide the sustained data transfer rate needed. And there are many more discussed here on this forum. Since others aren’t having this problem I would have to guess it’s the usb drive itself.
 

noshadow

Member
Mar 18, 2020
433
254
Berkeley, CA
OK, I realized today that the Dashcam Icon was no longer visible. Tapping on my Sentry alerts did nothing. I tried to format the USB drive from the car menu, but all I got was the Dashcam Icon with a gray "X" on it, and then it would go away. I pulled the USB drive out, which now I remember, is just an adapter to the microSD.

I brought it back home and tried to plug it into my computer, but it didn't show at all. I used a different adapter (microSD to SD) and that didn't work either. Like the card wouldn't register as a plugged in drive.

I tried a handful of times, then I switched to the SD adapter again, and it showed up! I reformatted it, and now it's back in the car, and it's all working again.

Super strange. Maybe the microSD card is failling?
 

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top