Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

LTE internet service doesn't return

Sid_m3p

Member
Dec 11, 2019
12
2
NJ
When I park in the underground garage at work, I lose the internet service. This is not unexpected. The problem is when I leave and get back up to the surface, the internet signal doesn't come back. No LTE, no 3G, nothing.. even though it's a location where I normally get it. Anyone else have this issue? Is there a way to reset it so it can connect while I'm driving? Or do I have to settle for a quiet ride home?
 

Matsayz

Active Member
Jul 6, 2019
1,172
877
Las Vegas
To reset the car/screen press and hold both steering wheel buttons until the screen goes black. It may take more than a minute for cell signal to return even after the screen reboots. It’s normal.

For underground, if your phone has signal you can hotspot it and connect the car to it. If you’re in Park and do this the connection will sever once you go into Drive and you’ll have to accomplish it while in Drive... annoying but do able
 

groovyd

Member
Oct 19, 2018
347
151
Decatur, GA
It's been that way since day one and it doesn't seem they care enough to actually fix it. What makes it worse is you can't use voice control without it. The only fix is resetting it. Once and awhile it will recover on it's own but it can take 20+min.
 
  • Like
Reactions: Sid_m3p

Products we're discussing on TMC...

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top