TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC
Start a Discussionhttps://teslamotorsclub.com/tmc/tags/

Missing Auto High Beam option in fully loaded S 100D

Discussion in 'Model S' started by CaryS, Jun 25, 2017.

Tags:
  1. CaryS

    CaryS Member

    Joined:
    Jul 17, 2014
    Messages:
    20
    Location:
    Bryn Mawr, PA
    Received my fully loaded S 100D a few weeks ago and have noticed that the option for Auto High Beam is missing in the lighting section in controls. This option was clearly included with my vehicle. Anyone else have this issue? If so, is there a fix?
     
  2. cdub

    cdub Future Model 3 owner / Current original Leaf owner

    Joined:
    Oct 7, 2014
    Messages:
    534
    Location:
    Glendale, CA
    I think you need the most recent firmware update for auto-high beam with the AP2 hardware.

    Congrats on the new car! Enjoy!
     
  3. boaterva

    boaterva Supporting Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    2,621
    Location:
    Northern Virginia, USA
    Exactly, what software do you have? Many features listed in the manual or on the website are 'just rolling out' and some are in fact in recent firmware releases.

    And, how do you like the Blue Metallic with the Tan Leather? I was looking at that combination, but thought the tan was too light. It's all personal preference, of course! Congrats on the delivery!
     
  4. boonedocks

    boonedocks Member

    Joined:
    May 1, 2015
    Messages:
    783
    Location:
    Gainesville, GA
    To be totally honest, at this point the auto high actually still missing from all HW2 cars. They activate too late, high & low, and don't activate on some toads at all. Hope you find your missing auto high beams tho. Kind of odd that you didn't have a firmware with then on a newly delivered car. That firmware has been out a while.
     
    • Funny x 1
  5. CaryS

    CaryS Member

    Joined:
    Jul 17, 2014
    Messages:
    20
    Location:
    Bryn Mawr, PA
    My firmware is 8.1(17.18.50)
    Need to change my signature. That color combo was for my old 2014 S85. My new color combo is Obsidian black with white interior. It is magnificent. I don't care for the new blue.
     
  6. boaterva

    boaterva Supporting Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    2,621
    Location:
    Northern Virginia, USA
    Hah, understood. 17.18.50 is two releases behind, technically, but a lot of AP2 cars haven't received the latest 17.24.28. It's gone out mainly to AP1 cars for some reason no one knows. Currently (now) on ev-fw.com, only 25 AP2 cars have gotten it, and 250 AP1 have. Considering the split of cars registered on the site is almost 50-50, they are either testing with AP1 first, or something weird is going on.
     
  7. JonG

    JonG Member

    Joined:
    Aug 16, 2015
    Messages:
    304
    Location:
    UK
    I don't know if it rains where you live, but auto wipers are missing too.
     
  8. ABVA

    ABVA Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    414
    Location:
    Northern Virginia
    Absolutely correct. My Non-AP 2013 got the update this past Sunday and none from my 2017 AP2 Model S yet.
     

Share This Page