TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Missing Home Link Button?

Discussion in 'Roadster' started by ChargeIt, Mar 5, 2016.

  1. ChargeIt

    ChargeIt Member

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    8
    Location:
    Chandler, AZ
    Hi All,

    I'm so excited to be the second owner of a 2008 Tesla Roadster #417. I was born to drive this car!!!
    I was hoping to tap some long time owner expertise on an issue I have.
    My home link option is missing so I can't set it to open my garage door.
    I have the navigation system and I read some other posts that say all models came with home link.
    Is that true? How do I know if I really have it? If not, can I get it?

    Thanks all and happy gas free driving!!
     
  2. MLAUTO

    MLAUTO Member

    Joined:
    Mar 8, 2014
    Messages:
    492
    Location:
    SW Florida
    The Homelink is part of the VDS screen and is separate of the radio. You push the wrench icon, then Homelink, and set it from there.
     
  3. MileHighMotoring

    Joined:
    May 27, 2015
    Messages:
    974
    Location:
    Parker, CO
    Welcome to the forum and congratulations! You may want to buy some sunscreen for your teeth, you're going to smiling in the hot Arizona sun a lot more :biggrin:
     
  4. NEWDL

    NEWDL R#350 R#1323 Sig23 8136

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    474
    Location:
    NE OHIO
    MLAUTO is right. The homelink is part of the VDI not Nav unit.

    If it is still missing check settings to see if there is an on/off option. I don't remember if this is the case or not.

    Finally if my memory is right, I think if the system doesn't see the homelink module it removes the button from the VDI as if the car does not have homelink. (This is saying there could be a broken HL module)

    Best of luck!
     
  5. ChargeIt

    ChargeIt Member

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    8
    Location:
    Chandler, AZ
    Yes, Missing Homelink from VDI


    Thanks NEWDL! This is the case I have. The homelink button is missing from the VDI. I'll do some more checking to see if the module is broken or missing due to on/off settings. I will re-post once I figure it out in case it helps others. Spread the Tesla love!!
     
  6. laweijfmvo

    laweijfmvo Member

    Joined:
    Jul 13, 2016
    Messages:
    13
    Location:
    Los Altos, CA
    did you ever solve this problem?
     
  7. supersnoop

    supersnoop Tesla Roadster #334

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Messages:
    1,045
    Location:
    Pflugerville
    The button doesn't show up unless there's at least one spot programmed.
     
    • Informative x 1
  8. laweijfmvo

    laweijfmvo Member

    Joined:
    Jul 13, 2016
    Messages:
    13
    Location:
    Los Altos, CA
    but i thought you need the button to ADD a spot.... what am i missing guys? sorry for being obtuse :(
     
  9. djp

    djp Roadster 2.0 VIN939

    Joined:
    Aug 28, 2011
    Messages:
    1,115
    Location:
    Toronto, Canada
    You can add HomeLink controllers in the Settings menu (under the Wrench icon when you have the parking brake on).


    HomeLink.png
     
  10. laweijfmvo

    laweijfmvo Member

    Joined:
    Jul 13, 2016
    Messages:
    13
    Location:
    Los Altos, CA
    that's the button that i am missing. page 2 of my settings (wrench) only has 3 button, the top right one (homelink) is missing.
     

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC