TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Mobile App doesn't Finish "Updating"

Discussion in 'Model 3' started by glewis83186, Oct 19, 2019.

  1. glewis83186

    glewis83186 Member

    Joined:
    Jun 5, 2018
    Messages:
    220
    Location:
    California
    This only happens once I get to the Planet Fitness Parking lot!


    Scenario:
    Park car and close the door. Walk away, look back at it, and then look at the app while walking into the gym. App said "updating" and then shows it is disconnected from the car. Stays like this until I start driving and get away from that parking lot.

    -Since the V10 update I notice this happening every-time I go to this gym. Anyone else experiencing this?
     
  2. ilyak

    ilyak Member

    Joined:
    Mar 16, 2019
    Messages:
    580
    Location:
    Keene, NH
    Check AT&T coverage for that location - it sounds like your car doesn’t get service there. You can also see if the signal bars disappear on the display when you’re in that area.
     
    • Informative x 1
    • Like x 1
  3. glewis83186

    glewis83186 Member

    Joined:
    Jun 5, 2018
    Messages:
    220
    Location:
    California
    Surprisingly it's NOT that. I have AT&T as my phone provider and I get full bars at the gym as well as the wifi signal is strong and quick. I tried loading the app via Wifi as well cause that was my first guess but same result...weird right?
     
  4. ilyak

    ilyak Member

    Joined:
    Mar 16, 2019
    Messages:
    580
    Location:
    Keene, NH
    The car has to have a connection too - should be easy to verify by looking at the screen. And, at least for mine, the reception is quite a bit worse than what my phone has - I’ve seen many cases where my phone on AT&T has a couple of bars but the car has no network.
     
  5. glewis83186

    glewis83186 Member

    Joined:
    Jun 5, 2018
    Messages:
    220
    Location:
    California
    I guess I wasn't clear bro my bad. The cars connection is fine. If three bars isn't good enough Im not sure what is. It use to work just fine until I got the V10 update and thats when I notice i started having connection issues.
     

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC