TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC
Start a Discussionhttps://teslamotorsclub.com/tmc/tags/

Model X ervaringen fatsoenlijke bagagebox op trekhaak (+ ski's/snowboard)

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by PvdG, Oct 4, 2017.

 1. PvdG

  PvdG Member

  Joined:
  Mar 18, 2017
  Messages:
  19
  Location:
  Rijsenhout, Netherlands
  Zijn er ervaringen als er met circa 6/7 personen met de X op vakantie wordt gegaan en er extra bagage ruimte nodig is.
  Er zijn best fatsoenlijke bagageboxen voor op de trekhaak te koop zoals de Thule backspace die ook goed op te ruimen is als je hem niet gebruikt.
  Of een MFT backbox die eventueel voor ski's nog breeder kan worden gemaakt,150/170/190cm (dan past er alleen bijna geen bagage in)
  Vooralsnog denk ik aan de Thule waar ik aan de buitenkant nog iets voor ski's/snowboard op ga maken.

  * Iemand al ervaringen/tips ?

  * Bij de superchargers waar je meestal achteruit moet inparkeren om te laden moet het met de lengte van de kabel geloof ik net gaan?

  *Als je tbv de verlichting de stekker in de trekhaakdoos steekt gaat de auto in trailermode aangezien hij denkt dat er dan een trailer achter hangt en allerlei functies uitschakelt.
  Dit kan je handmatig uitzetten als ik het wel heb maar blijven dan alle functies/sensoren normaal werken (behalve de parkeersensoren achter)

  Thanks
   
 2. Chief

  Chief Member

  Joined:
  Feb 16, 2017
  Messages:
  51
  Location:
  Netherlands
  #2 Chief, Oct 4, 2017
  Last edited: Oct 4, 2017
  Wij hebben een MFT maar alleen nog gebruikt voor de zomervakantie. Wij reizen met 5'en en een hond. De 6 configuratie bleef gehandhaafd (niet 1 stoel neer). De extra baggage ruimte door de box was wel lekker en ook nodig omdat we wat campingspullen bij ons hadden.

  Op zich kreeg ik in de frunk en achter de stoelen wel 7 koffers/tassen (= 4 max afmeting vliegtuig rolkoffers, 3 tassen van 50l, 75l en 120l en een opvouwbare hondenbench). Dus er is echt wel veel baggageruimte in de X, zelfs bij gebruik van alle stoelen.

  Qua verbruik merkten we weinig verschil met of zonder box. Lastig te vergelijken omdat dit pas onze eerste vakantie in een Tesla was en met veel stukken hard rijden, maar ik denk minder dan 5% / 10kW extra met box. Het was natuurlijk mooi weer.

  De kwaliteit van de MFT voelt goed/degelijk en veilig. Een nadeel van de MFT box is dat bij volle belading (maar niet overvol) de plastic wand toch wat uitzakt, waardoor de deksel niet meer precise in het slot valt. Dat is wel nodig om de MFT weer dicht te krijgen. Lukt wel met wat duwwerk en 2 mensen, maar blijft onhandig.

  Achteruit inparkeren bij de superchargers en de lengte van de kabel heb ik nergens problemen mee gehad. De achteruitcamera heeft uiteraard geen zicht. Dus het is lastig diepte zien en wat gokken. Ik heb slechts 1 keer weer in hoeven te stappen om de auto toch nog iets verder naar achteren te rijden om op te kunnen laden.

  De trailermode moet je inderdaad regelmatig handmatig uitzetten tijdens de reis. Het belangrijkste is dat de autosteer/AP het dan blijft doen en die doet het ook gewoon super goed !! (vind ik dan). Gekker is dat de achtersensoren het blijven doen, met of zonder trailermode maakt niet uit. Dus op je dashbordschermpje zie je continu rood achter het autootje oplichten van de sensoren en als je achteruit rijdt hoor je continu piepjes. De automatische lane change blijft het ook normaal doen.

  Jouw interesse betreft uiteraard ook de ski's. Als je ski's er qua lengte in passen (tot 190), is het denk ik een mooie optie. Er lijken dan nog wel wat schoenen en stokken op/bij/naast te kunnen, maar hangt ook af van het aantal natuurlijk. Zoals boven vermeld is er ook met alle stoelen opgeklapt in de X nog veel bagageruimte over. Zelf had ik bedacht dat een paar snowboards bevestigen aan de buitenkant van de MFT met spanbanden ook nog wel een optie kan zijn. Ik heb nog wat oude ski's liggen en zal in de herfstvakantie eens kijken hoe dat past en fotootjes maken (als ik t niet vergeet / stuur dan reminder).

  Overall heb ik goede ervaring met de MFT qua rijden, ruimte en installatie. Het slotje is wat minder handig bij volle belading maar wel prettig dat het afsluitbaar is. Ik vond het veel beter dan de dakkoffer die we hiervoor hadden - als ik dat geweten had was ik bij mijn vorige auto om gegaan.
   
  • Informative x 4
 3. Art747

  Art747 Member

  Joined:
  Nov 19, 2015
  Messages:
  549
  Location:
  Haarlemmermeer (Netherlands)
  Towbox. Bevalt goed. Voor ons noodzakelijk als we met 3 volwassenen en 3 pubers op vakantie gaan.
   

  Attached Files:

  • Informative x 1
  • Like x 1
 4. PvdG

  PvdG Member

  Joined:
  Mar 18, 2017
  Messages:
  19
  Location:
  Rijsenhout, Netherlands
  Chief, bedankt voor je uitgebreide info.

  Art747, op de towbox moet wel iets moois voor ski's en snowboards te maken zijn.
  Wel een enorm gevaarte om op te slaan.
  Zit hij een beetje stevig op de trekhaak of zwabbertt het lichtjes zoals je dat wel eens bij fietsendragers ziet?
  Wat zijn je ervaringen bij superchargers, bij die op de foto staan ze wel heel mooi gepositioneerd.
   
 5. Art747

  Art747 Member

  Joined:
  Nov 19, 2015
  Messages:
  549
  Location:
  Haarlemmermeer (Netherlands)
  Ik ski zelf helemaal niet dus dat weet ik niet goed. Hij zwabbert wel een klein beetje maar ik vind het wel behoorlijk stevig. Ik heb bij geen enkele supercharger een probleem ondervonden, er was altijd ruimte genoeg.
   

Share This Page