TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC
Start a Discussionhttps://teslamotorsclub.com/tmc/tags/

MX not changing profile via FOBs

Discussion in 'Model X' started by bak_phy, May 8, 2017.

Tags:
  1. bak_phy

    bak_phy Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Messages:
    345
    Location:
    New Jersey
    I have the two profiles for my MX linked to the FOBs. However the profiles don't change depending on which fob is used to enter car. Am I missing a setting or something?
     
  2. gearchruncher

    gearchruncher Member

    Joined:
    Sep 20, 2016
    Messages:
    472
    Location:
    Seattle, WA
    Matters what you mean "used to enter car". In my experience, one of the buttons must be pressed to trigger a change. Using it completely keyless doesn't work.
     
    • Informative x 2
  3. TallPaulS

    TallPaulS Member

    Joined:
    Feb 28, 2017
    Messages:
    45
    Location:
    Colorado Springs, CO
    This is a known bug. My brand new MX 100D was in the shop for about 4 days while they tried to figure out why it's not working as advertised. The end result was a note from engineering promising a firmware fix. This was over a month ago so I'm hopeful it'll be soon.
     
  4. bak_phy

    bak_phy Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Messages:
    345
    Location:
    New Jersey
    Thanks.

    If I have to press a button it makes the whole thing pretty pointless.
    Is there anybody for whom this works without hitting a button?
     
  5. animorph

    animorph Member

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    514
    Location:
    Scottsdale, AZ
    I'm pretty sure it was working for me on 17.11.3 in April. we only took my fob on a long road trip. She would manually select her profile. I never had to do that since it was automatically switching back to mine whenever I approached the car.

    I'm not sure what it will do if both fobs are present. And my car is at the SvC, so no way to confirm.
     
  6. RichardL

    RichardL Member

    Joined:
    Oct 6, 2013
    Messages:
    500
    Location:
    San Carlos, California
    I had it working fine on both fobs (although it would use whichever fob is senses first, not the fob that opens the driver's door). It now seems to have 'lost' the setting on my fob, but my wife's still works
     
  7. bak_phy

    bak_phy Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Messages:
    345
    Location:
    New Jersey
    Thanks to everyone. It sounds like their might be an issue with my car or the fobs then. I'm pretty sure that it used to work.

    I have to take the car in for some other minor issues so I'll have them look at that as well.

    I'll try and remember to post what they say.
     
  8. Waldek

    Waldek Member

    Joined:
    Feb 10, 2016
    Messages:
    117
    Location:
    Los Angeles, CA
    are you sure you have fobs assigned to profiles? You can check under driver profiles... pick driver in settings and there is info "linked to fob1" or "link to fob1" (or similar).... you can reassign fob to different driver profile by clicking on another profile and then you can assign current fob there... it removes from the first assign profile though :) check settings to make sure you have both fobs assigned to some profiles... do one by one as car gets confused when sees both fobs at the same time :)
     
  9. bak_phy

    bak_phy Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Messages:
    345
    Location:
    New Jersey
    I did check that and I think I have it set correctly. I thought at first that maybe I had reversed the fobs but that was not the case.
     
  10. Merrill

    Merrill Active Member

    Joined:
    Jan 23, 2013
    Messages:
    2,447
    Location:
    Sonoma, California
    There is a problem with the fob and setting the profiles, mine worked great until the latest software. Now I have played around with it and cannot get it to recognize fob 1 vs fob 2.
     
  11. TallPaulS

    TallPaulS Member

    Joined:
    Feb 28, 2017
    Messages:
    45
    Location:
    Colorado Springs, CO
    FWIW this is fixed now in 17.24.28. Profiles work perfectly with PUP automatically opening the door and setting the correct profile.
     
    • Like x 1
    • Love x 1
  12. Merrill

    Merrill Active Member

    Joined:
    Jan 23, 2013
    Messages:
    2,447
    Location:
    Sonoma, California
    Good to hear, cannot wait for 17.24.28
     
  13. bak_phy

    bak_phy Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Messages:
    345
    Location:
    New Jersey
    That's excellent news. Thanks.
     
  14. Brnz

    Brnz Supporting Member

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    47
    Location:
    Los Gatos
    I haven't had this feature working since at least May 2nd. I reported it that day after a relatively recent update in April, I think 17.17.4 but it would have been the one I got prior to that one.

    AFAIK only the setting in the driver profiles that links a fob to each.

    I haven't seen this working for me. Did you have to do anything post-update, like re-linking the fobs? I have a firmware greater than 17.24.28 and PUP...
     
  15. TacC

    TacC Member

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Messages:
    148
    Location:
    East Bay, CA
    This is the solution. We had the same issue on our X. I basically went through and duplicated all of our profiles, paired the appropriate ones and then deleted the old ones. Works fine now.
     
  16. Merrill

    Merrill Active Member

    Joined:
    Jan 23, 2013
    Messages:
    2,447
    Location:
    Sonoma, California
    Can you just delete all the profiles and start over.
     
  17. TallPaulS

    TallPaulS Member

    Joined:
    Feb 28, 2017
    Messages:
    45
    Location:
    Colorado Springs, CO
    I did actually relink the FOBs. After a factory reset that didn't work. That update was actually due to my forcing the issue a bit. It's a feature that never worked since the day I picked up the car in March. They took it in twice trying to fix it, and finally escalated to engineering and told me a FW fix was coming. Well along comes June and my AC broke in 95F weather. They gave me a brand new P100D loaner and I told them they could keep my car until the fob issue was finally working as promised as well, since it's something I paid for and it had already been 2 months with no word. Long story short, 10 days later and a few supervisor calls later they came out with that FW as a fix and voila it worked.

    I could blame my bad mood on the AC issue in a 120k car that's almost brand new, but I also knew others likely had the same gripe and figured they'd want their $175k P100D back someday and that was as good a chance as I'd ever have of someone finally fixing it lol.
     
  18. TacC

    TacC Member

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Messages:
    148
    Location:
    East Bay, CA
    #18 TacC, Jul 25, 2017
    Last edited: Jul 25, 2017
    You can go that route, as well. You just lose your seat, mirror, etc. settings.
     

Share This Page