TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Nav Serious Slowdown???

Discussion in 'Model S: User Interface' started by Chipper, Jan 29, 2016.

  1. Chipper

    Chipper Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    1,182
    Location:
    Chattanooga, TN
    I used to be able to plug an address into the Model S Nav and have directions in about 10-15 seconds. Now, it takes more than a minute before the directions show up. Anyone else experiencing this? Are there any solutions or workarounds other than using my cell phone?
     
  2. Jeeps17

    Jeeps17 Cath Jockey in a P85

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Messages:
    875
    Location:
    Montreal, Canada
    Someone posted earlier this week that a center screen slowdown they had was resolved by deleting previously visited destinations in the "places" nav scroll-down list (he noted he had quite a few).

    Not sure this is what is affecting you, but you may want to give it a try.
     
  3. Chipper

    Chipper Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    1,182
    Location:
    Chattanooga, TN
    Thanks. That would be a quick easy fix. I will give it a shot and report back.
     
  4. Chipper

    Chipper Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    1,182
    Location:
    Chattanooga, TN
    h

    Worked like a CHAMP!!! Just cleared out over 1200 entries and it is back to lightning fast like the car itself. Thank you for your assistance!
     
  5. cinergi

    cinergi Active Member

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    2,170
    Location:
    MA
    7.1 introduced this slowdown if you have lots of entries in the visited list. Can also cause other stuff to be slow like the reverse camera taking a while to pop up.
     
  6. dsm363

    dsm363 Roadster + Sig Model S

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    18,235
    Location:
    Las Vegas, NV
    Good to know. Was having this issue as well. Thanks!
     
  7. alwaysru

    alwaysru Member

    Joined:
    Jul 11, 2015
    Messages:
    82
    Location:
    Austin, Texas
    How do you go about quickly deleting all of them? I've got ~500 - and one at a time seems terrible.
     
  8. Chipper

    Chipper Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    1,182
    Location:
    Chattanooga, TN

    Tap the x's faster. (Sorry, I could not resist.) There is only a one-at-a-time ability to remove them. I had over 2,000 entries so it took a while. But it was worth it to get the response times back.
     
  9. supratachophobia

    supratachophobia Active Member

    Joined:
    Sep 24, 2014
    Messages:
    1,998
    Location:
    Columbus, Ohio
    Did you have music playing?
     
  10. Jeeps17

    Jeeps17 Cath Jockey in a P85

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Messages:
    875
    Location:
    Montreal, Canada
    My pleasure, glad it worked !
     
  11. AmpedRealtor

    AmpedRealtor Active Member

    Joined:
    Jun 30, 2013
    Messages:
    4,711
    Location:
    Buckeye, AZ
    More great Tesla software...
     
  12. cinergi

    cinergi Active Member

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    2,170
    Location:
    MA
    I wonder if using the "reset to factory settings" button (or whatever it's called) would clear these. Probably easier to reconfigure the car the way you like it than delete that many entries.
     
  13. TaoJones

    TaoJones Beyond Driven

    Joined:
    Nov 10, 2014
    Messages:
    1,299
    Location:
    The Americas
    Glad to hear of this workaround.

    The best the SvC could come up with, and they claim it was from Tesla Engineering, was to update the firmware (to *.56, which did not help), and to remove my USB sticks. Not a fix in any way.

    I will remove 1000 entries and see what happens.
     
  14. mikeash

    mikeash Active Member

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    1,107
    Location:
    Fairfax, VA, USA
    I cleared mine out today. Once you're in edit mode it's one tap per item, and they move so the next item is in the same spot as the one before. Just do a woodpecker on the X button and they go away pretty fast.

    I'm not sure if it helped anything. I didn't have much trouble in the first place, just a bit slow bringing up the reversing camera. I think it was faster after but it hasn't been consistent anyway.
     

Share This Page