TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Nav System: Mileage for Address Search

Discussion in 'Model S: User Interface' started by XK8driver, Jan 14, 2013.

  1. XK8driver

    XK8driver Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    34
    Location:
    Virginia
    #1 XK8driver, Jan 14, 2013
    Last edited: Jan 14, 2013
    Observed a strange behavior...I did an address search in NAV and when the results popped up it gave a very low mileage number (29.5 miles), but when I selected it for navigation the correct mileage (66 miles) NAV Issue Initial Mileage Wrong.jpg Correct Mileage is Shown.jpg appeared. Here are pictures of the two screens...

    Anybody else noticed this? The car is running 4.1 (1.19.31) software.
     
  2. Lloyd

    Lloyd Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    4,885
    Location:
    San Luis Obispo, CA
    I beleive the difference is: Center screen first gives line of sight distance. Once driving distance on streets is calculated by Navigon that is displayed in the drop box and drivers screen.
     
  3. spatterso911

    spatterso911 MSP#7577 **--** MX#1891

    Joined:
    Mar 3, 2012
    Messages:
    1,213
    Location:
    Rancho Cucamonga, CA
    +1. Google reports distance as the crow flies.
     
  4. NigelM

    NigelM Recovering Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    13,257
    Location:
    Sarasota, FL
    Lloyd nailed it.

    On a related note: is there any way to specify fastest route versus shortest route? I'm looking and can't see it....maybe it's right under my nose. (I had an example on Saturday where the nav system wanted to take me to my destination on a side roads route which was 5 miles shorter out of a 99 mile journey, but I wanted to take the Interstate).
     
  5. Todd Burch

    Todd Burch Electron Pilot

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    4,734
    Location:
    Smithfield, VA
    Not yet!
     
  6. bbmertz

    bbmertz Model S: P4909

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Messages:
    198
    Location:
    Los Angeles, CA
    No such option is available at this time, but we are all hopeful that additional navigation functionality will be available in a future software release.
     
  7. XK8driver

    XK8driver Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    34
    Location:
    Virginia
    Thanks, I thought that might be the case. My Tom-Tom doesn't behave that way so I was a little surprised.
     
  8. Todd Burch

    Todd Burch Electron Pilot

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    4,734
    Location:
    Smithfield, VA
    Mods: Might want to modify the title of this thread to appear less "alarming" :).
     
  9. NigelM

    NigelM Recovering Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    13,257
    Location:
    Sarasota, FL
    That better?
     
  10. Todd Burch

    Todd Burch Electron Pilot

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    4,734
    Location:
    Smithfield, VA
    Sure :). Just wanted to make sure we didn't create any unnecessary drama! :scared:
     
  11. XK8driver

    XK8driver Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    34
    Location:
    Virginia
    It would be nice if the first mileage given was the same as the second or if was labeled as "Direct Distance". The "as the crow flies" mileage is of little interest when your in a car... maybe when you're hiking... sorry about the first title. It sure didn't seem right to me when I first observed it.
     

Share This Page