TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Navigatie

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Ton S90D, Oct 2, 2016.

  1. Ton S90D

    Ton S90D Member

    Joined:
    Jun 18, 2016
    Messages:
    189
    Location:
    Netherlands
    Als ik naar een supercharger in Zweden (Lagan) een route plan dan stuurt de navigatie/routeberekening mij iedere keer langs de supercharger in Amsterdam (zelf woon ik in de buurt van Franeker friesland). Als ik vervolgens onder apps / settings / maps & navigation / trip planner (beta) op off zet, dan gaat de routeberekening wel goed. Wat is de bedoeling van trip planner beta?
     
  2. Top

    Top Member

    Joined:
    Apr 30, 2015
    Messages:
    102
    Location:
    Vleuten
    De trip planner houdt rekening met alle laadstops. Als je deze uit zet dan berekent hij de route zonder tussenlaadstops en zul je zelf moeten kijken waar je stopt. Doorgaans werkt de beta redelijk, maar dit soort rare dingen komt nog te vaak voor. Zie ook alle frustraties in het navigatie topic. Zelf gebruik ik nog steeds de TomTom naast de Tesla navi.

    Navigatie
     
  3. HWS

    HWS Supporting Member

    Joined:
    Mar 16, 2013
    Messages:
    5,556
    Location:
    Zoetermeer, Netherlands
    Lagan is wel een mooie stop. Zeker de moeite waard. Mooiste van Zweden denk ik.
     
  4. vdvoorde

    vdvoorde 1961 Born Petrolhead 2016 Reborn Electric

    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    207
    Location:
    Hoofddorp, The Netherlands
    De trip planner bèta werkt naar mijn mening en over het algemeen uitstekend. Dat via A'dam SuC sturen, is mij niet onbekend. Onze eerste, wat langere trip naar Oostenrijk vanuit Hoofddorp met 95% SoC vertrokken. Trip planner stuurde ons via A'dam naar Zevenaar SuC. Uiteraard genegeerd, bij Utrecht navigatie gestopt en opnieuw gestart. Daarna geen problemen meer gedurende de gehele trip, zowel heen als terug. Je kunt bovendien via de trip planner en met het stroompedaal je verbruik perfect sturen. En op enig moment zelf beslissen om een door de navigatie aangegeven SuC wel of niet aan te doen. Gezond verstand, de totale route overzien en wat ervaring, meer heb je niet nodig.
     
    • Like x 1
  5. S-19910

    S-19910 Driving Model-S #19910

    Joined:
    Aug 13, 2013
    Messages:
    4,142
    Location:
    Grobbendonk, Belgium
    Helemaal mee eens.
    De sporadsiche keer dat de beta-versie een eigenaardige keuze maakt, geef ik zelf de volgende stop in.
    En daar aangekomen probeer ik opnieuw, en gaat het opnieuw bijna altijd goed.

    Eigenlijk geldt dat voor iedere navigatie. Eerst even nakijken welke route de nav voorstelt; valideren en dan pas rijden.

    Was iedere beta versie maar zo goed als de trip-planner;)
     
  6. HWS

    HWS Supporting Member

    Joined:
    Mar 16, 2013
    Messages:
    5,556
    Location:
    Zoetermeer, Netherlands
    Zou wel erg fijn zijn als je moest bevestigen dat er van de route afgeweken gaat worden en dat je omgeleid word via een SuC. Nu gebeurd dat soms ongewenst. Ik kom graag met minder dan 10km rest range aan.
     
  7. CO2CLEAN

    CO2CLEAN Olivier Willemsen

    Joined:
    Apr 3, 2015
    Messages:
    1,632
    Location:
    Changing
    Dat lijkt mij (als leek zijnde) een relatief eenvoudige software update om de bestuurder aan te laten geven met hoeveel bereik hij/zij wilt aankomen. Dan kan het beter op iemand worden afgesteld en werkt het dus nog beter.
     
  8. Ton S90D

    Ton S90D Member

    Joined:
    Jun 18, 2016
    Messages:
    189
    Location:
    Netherlands
    In april jongstleden even wezen kijken toen wij daar in de buurt op vakantie waren (was toen nog niet in bezit van model S). Wat ie vanmorgen ook wilde is om het IJselmeer heen naar mijn werk in de buurt van Alkmaar. Ik denk dat ze moet leren? want zojuist pakte ze wel de route over de afsluitdijk.
     
  9. Maarten

    Maarten Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    1,877
    Location:
    Haarlem
    Zonet de melding op het scherm dat ik een update heb ontvangen van de kaarten.
    Zal mij benieuwen of de A4 er nu op staat.
    Zondag ga ik toch naar Schiedam, we gaan het zien!
     
  10. BjörnTM

    BjörnTM Member

    Joined:
    May 13, 2016
    Messages:
    188
    Location:
    The Netherlands
    Ik heb die melding ook gekregen. Even route vanuit Haarlem naar SeC A'dam ingevuld en hij kent nog steeds de nieuwe weg van A9 naar A4 niet :( #FAIL
     
  11. Xfrank

    Xfrank Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    5,712
    Location:
    Waasmunster, Belgium
    voor de klagers over de navigatie... , de navigatie op mars is pas echt slecht, ook kon hij op mijn geplande trip geen enkele suc locatie vinden.:(
    mars1.jpg

    mars2.jpg
    ik ben dan maar weer naar huis gereden.
     
    • Funny x 5
    • Informative x 1
    • Like x 1
  12. Charly D

    Charly D Member

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    149
    Location:
    The Netherlands
    de kaart op mijn navigatiescherm "verschuift" niet mee in de richting waar ik rijdt, dus ik start bijvoorbeeld in Amsterdam en als ik tv Amersfoort ben staat mijn scherm nog steeds op omgeving Amsterdam
    Meer mensen met dit probleem?
     
  13. Xfrank

    Xfrank Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    5,712
    Location:
    Waasmunster, Belgium
    Waarschijnlijk heb je de kaart manueel verschoven en dan gaat hij niet meer mee.
    druk op het icoontje die de richting aangeeft rechts boven in het navigatiescherm. en dan is het weer klaar.
     
  14. Charly D

    Charly D Member

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    149
    Location:
    The Netherlands
    ja klopt, dit werkt. Thxs!
     
  15. Merijn

    Merijn Active Member

    Joined:
    Jul 10, 2013
    Messages:
    1,435
    Location:
    Den Haag
    Gewoon een kwestie van wennen.
    Bij mij deed de nieuwe navigatie het prima. Wel een paar keer prikken om in de buurt van je bestemming te komen.

    image.jpeg
     
    • Funny x 3
    • Informative x 1
    • Like x 1
    • Love x 1
  16. Maarten

    Maarten Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    1,877
    Location:
    Haarlem
    De update van de kaarten heeft er helaas niet voor gezorgd dat de A4 van Den Haag naar Schiedam er nu in zit.... :(
     
  17. robertvg

    robertvg Active Member

    Joined:
    Jul 3, 2015
    Messages:
    1,441
    Location:
    Amsterdam, Netherlands
    Bizar dat dat stuk A4 er nog steeds niet op staat, heb het vanavond ook geconstateerd.
    Blijkt toch wel duidelijk dat deze methodiek van informatie verzamelen en kaarten maken echt iets van de vorige eeuw is. Zeer jammer dat onze navigatie daar nog mee werkt.
     
  18. Phil V

    Phil V Member

    Joined:
    Aug 31, 2016
    Messages:
    173
    Location:
    Denderhoutem
    Sedert de update stuurt hij mij naar mijn huis via een afslag van een viervaksbaan die al zeker 15 jaar gesloten is. Ik heb al 10 jaar navigatiesystemen die dat weten.
     
  19. GeekfromFRL

    GeekfromFRL Member

    Joined:
    Nov 24, 2016
    Messages:
    61
    Location:
    Friesland
    Mijn rechter scherm kent nieuwe wegen, terwijl mijn linker ze niet kent en ze dus ook niet gebruikt worden in de routeplanner . Herkenbaar?
     
  20. Sjoester

    Sjoester Member

    Joined:
    Nov 9, 2016
    Messages:
    45
    Location:
    Sweikhuizen, Nederland
    Binnenkort gaat de afslag misschien weer open.... voor jouw een vraag, voor jouw Tesla een weet!
     

Share This Page