TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Navigatie

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Ton S90D, Oct 2, 2016.

 1. Ton S90D

  Ton S90D Member

  Joined:
  Jun 18, 2016
  Messages:
  109
  Location:
  Friesland
  Als ik naar een supercharger in Zweden (Lagan) een route plan dan stuurt de navigatie/routeberekening mij iedere keer langs de supercharger in Amsterdam (zelf woon ik in de buurt van Franeker friesland). Als ik vervolgens onder apps / settings / maps & navigation / trip planner (beta) op off zet, dan gaat de routeberekening wel goed. Wat is de bedoeling van trip planner beta?
   
 2. Top

  Top Member

  Joined:
  Apr 30, 2015
  Messages:
  78
  Location:
  Vleuten
  De trip planner houdt rekening met alle laadstops. Als je deze uit zet dan berekent hij de route zonder tussenlaadstops en zul je zelf moeten kijken waar je stopt. Doorgaans werkt de beta redelijk, maar dit soort rare dingen komt nog te vaak voor. Zie ook alle frustraties in het navigatie topic. Zelf gebruik ik nog steeds de TomTom naast de Tesla navi.

  Navigatie
   
 3. HWS

  HWS Speedjunkie

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  4,947
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Lagan is wel een mooie stop. Zeker de moeite waard. Mooiste van Zweden denk ik.
   
 4. vdvoorde

  vdvoorde 1961 Born Petrolhead 2016 Reborn Electric

  Joined:
  Mar 29, 2016
  Messages:
  163
  Location:
  Hoofddorp, The Netherlands
  De trip planner bèta werkt naar mijn mening en over het algemeen uitstekend. Dat via A'dam SuC sturen, is mij niet onbekend. Onze eerste, wat langere trip naar Oostenrijk vanuit Hoofddorp met 95% SoC vertrokken. Trip planner stuurde ons via A'dam naar Zevenaar SuC. Uiteraard genegeerd, bij Utrecht navigatie gestopt en opnieuw gestart. Daarna geen problemen meer gedurende de gehele trip, zowel heen als terug. Je kunt bovendien via de trip planner en met het stroompedaal je verbruik perfect sturen. En op enig moment zelf beslissen om een door de navigatie aangegeven SuC wel of niet aan te doen. Gezond verstand, de totale route overzien en wat ervaring, meer heb je niet nodig.
   
  • Like x 1
 5. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  3,765
  Location:
  Grobbendonk, Belgium
  Helemaal mee eens.
  De sporadsiche keer dat de beta-versie een eigenaardige keuze maakt, geef ik zelf de volgende stop in.
  En daar aangekomen probeer ik opnieuw, en gaat het opnieuw bijna altijd goed.

  Eigenlijk geldt dat voor iedere navigatie. Eerst even nakijken welke route de nav voorstelt; valideren en dan pas rijden.

  Was iedere beta versie maar zo goed als de trip-planner;)
   
 6. HWS

  HWS Speedjunkie

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  4,947
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Zou wel erg fijn zijn als je moest bevestigen dat er van de route afgeweken gaat worden en dat je omgeleid word via een SuC. Nu gebeurd dat soms ongewenst. Ik kom graag met minder dan 10km rest range aan.
   
 7. CO2CLEAN

  CO2CLEAN Olivier Willemsen

  Joined:
  Apr 3, 2015
  Messages:
  1,273
  Location:
  Third rock from the sun
  Dat lijkt mij (als leek zijnde) een relatief eenvoudige software update om de bestuurder aan te laten geven met hoeveel bereik hij/zij wilt aankomen. Dan kan het beter op iemand worden afgesteld en werkt het dus nog beter.
   
 8. Ton S90D

  Ton S90D Member

  Joined:
  Jun 18, 2016
  Messages:
  109
  Location:
  Friesland
  In april jongstleden even wezen kijken toen wij daar in de buurt op vakantie waren (was toen nog niet in bezit van model S). Wat ie vanmorgen ook wilde is om het IJselmeer heen naar mijn werk in de buurt van Alkmaar. Ik denk dat ze moet leren? want zojuist pakte ze wel de route over de afsluitdijk.
   

Share This Page