TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Navigation stuck on Palo Alto factory

Discussion in 'Model S' started by mecfire, Dec 22, 2016.

  1. mecfire

    mecfire Member

    Joined:
    Nov 19, 2016
    Messages:
    25
    Location:
    Milton, GA
    problem fixed
     
    • Disagree x 1
  2. thecloud

    thecloud As rhythm raced inside, the ship came alive

    Joined:
    Nov 24, 2014
    Messages:
    835
    Location:
    Sunnyvale, CA
    zero context



    Maybe you could explain what the problem was, and how it got fixed, in case anyone else has a similar issue and could benefit from your experience?
     
  3. RScottyL

    RScottyL Member

    Joined:
    Dec 19, 2016
    Messages:
    37
    Location:
    Irving, Texas
    I agree with the above poster!

    Even though you fixed your problem, don't delete your content as someone else may have this problem and need to figure out how to fix it!
     
  4. Vger

    Vger Active Member

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    1,766
    Location:
    Salt Spring Island, BC, Canada
    This happened to my car as well, if I am interpreting the cryptic title properly. When cars are tested at the factory, and then quickly loaded onto transporter trucks (especially lower deck where they do not see the sky), I think they lose GPS context and initialization. It then takes a "cold boot" satellite acquisition in the new home area to lock in the GPS. That took about 2 to 3 hours for my car after pick up.
     
  5. mecfire

    mecfire Member

    Joined:
    Nov 19, 2016
    Messages:
    25
    Location:
    Milton, GA
    sorry, as the previous poster mentioned, when I got in the car this morning it was working properly so must have needed some time to initialize after we reset. Thanks for the input!
     

Share This Page