TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Niet de beste week voor Tesla-oprichter Elon Musk ( bron FD )

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Topperharley, Sep 5, 2016.

 1. Topperharley

  Topperharley Member

  Joined:
  Jul 22, 2016
  Messages:
  80
  Location:
  Nederland
  Niet de beste week voor Tesla-oprichter Elon Musk


  Het is een opmerkelijke rij tegenslagen voor Elon Musk. De ondernemer — bekend als oprichter van de elektrische automaker Tesla en een van de rijkste personen ter wereld — moest donderdag toezien hoe een raket van zijn bedrijf SpaceX tijdens een test in Florida ontplofte en diepe rookwolken in de verre omgeving wierp. Bij de explosie werd de eerste satelliet van Facebook vernietigd, die moest helpen om internet in afgelegen gebieden te kunnen benutten. Facebook wil hiervoor een netwerk van op zonne-energie draaiende satellieten ophangen in de ruimte.

  teruggetrokken.

  Beleggers namen de berichten niet in dank af. Het aandeel Tesla verloor 4,5% van zijn waarde en SolarCity leverde zelfs meer dan 9% in.

  Wankel

  Dat de investeerders zich terugtrokken komt vooral door onduidelijkheid rond overnameplannen. Tesla wil de zonnecelproducent inlijven en Musk, die bestuursvoorzitter is bij Tesla en ‘chairman’ bij SolarCity, wil de overname betalen met $2,6 mrd aan Tesla-aandelen. Een stap die investeerders aan het twijfelen brengt na een blik op de papieren.

  Zo is de situatie bij autofabrikant Tesla niet helemaal rooskleurig. Het concern is bekend van de elektrische sportauto's die al jaren over de wegen zoeven. Beleggers zijn enthousiast over de producten, maar maken zich af en toe zorgen of het bedrijf wel de eigen hoge productieverwachtingen zal halen.

  weinig enthousiast ontvangen. Juist dit bedrijf blijkt behoefte te hebben aan nieuw kapitaal.

  Onder investeerders groeit dus de vraag of het wel verstandig is deze twee bedrijven te combineren. Musks kredietwaardigheid staat ter discussie, stelt Barclays-analist Brian Johnson tegenover perbureau Bloomberg. Dat de koersen zakken is volgens hem dan logisch.

  SpaceX


  [​IMG]

  Volgen
  [​IMG]CNN

  ✔@CNN

  Watch footage of the SpaceX rocket explode on the launch pad at Cape Canaveral http://cnn.it/2cgxSVc

  20:43 - 1 september 2016


  Ondertussen likt SpaceX zijn wonden. Het bedrijf dat een revolutie teweeg wil brengen in de ruimtevaart, moest ook in 2015 toezien hoe een Falcon 9 raket ontplofte. Daartegenover staan succesvolle lanceringen, onder meer die met het doel het internationale ruimtestation ISS te bevoorraden.

  Musks plan met SpaceX is om de kosten voor raketlanceringen drastisch te verlagen, een plan waarmee hij concurreert met het Amerikaanse United Launch Alliance en het Europese Arianespace. Het concern werd in 2002 opgericht en wil in 2018 de eerste onbemande reis naar Mars uitvoeren. In 2024 wil het bedrijf de eerste mens op de planeet zetten.

  Of de ontploffing donderdag de toekomstplannen beinvloedt, is nog onbekend. Musk kon donderdag nog geen oorzaak aanwijzen voor het incident, maar belooft binnenkort met meer informatie te zullen komen. Volgende maand zal hij tijdens een internationaal ruimtecongres in Mexico het woord voeren. Over de geplande reis naar Mars.
   
 2. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,305
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Dit soort berichten zijn in de afgelopen paar jaar regelmatig voorbij gekomen. Natuurlijk is het erg vervelend van de Falcon 9, onverdiend ook, maar Elon weet dat er zeker in de ruimtevaart regelmatig "failures" optreden die dan weer dienen voor verdere ontwikkeling. Nasa had destijds een aantal ongelukken waarbij flink wat slachtoffers waren, gelukkig is dat hier niet. Die satelliet is zonde maar het is er eentje van een reeks en men bouwt er wel weer eentje bij.

  Lees de biografie van Elon Musk maar eens. Dan zie je dat hij bij elke tegenslag sterker wordt.

  De bundeling met Solar City is een meesterlijke zet en geeft voor de toekomst een ijzersterke formule. All-in-one produkten die elkaar aanvullen, zonder gedoe met elkaar samenwerken en uiteindelijk voor de consument veel goedkoper kunnen gaan worden. Als bonus dan ook periodiek innovatie aankondigingen.

  Het gedoe met het geld, en vooral de broodwinning van iedereen die daarover publiceert en zich wat extra laat sponsoren door partijen die liever hebben dat Tesla er niet was, is ook iets waar we mee leren leven. Kwestie van bellen blazen die even aandacht hebben en dan weer verdwijnen. Voorlopig is er niets aan de hand en wachten we op de blogpost over 8.0/8.1 die naar verwachting de koers weer een zwieper omhoog zal geven.
   
  • Like x 1
 3. Topperharley

  Topperharley Member

  Joined:
  Jul 22, 2016
  Messages:
  80
  Location:
  Nederland
  Mee eens, overigens heb ik de biografie van Elon Musk ook gelezen. Een aanrader voor elke tesla rijder.
   
 4. JeeEs

  JeeEs Member

  Joined:
  Mar 8, 2015
  Messages:
  36
  Location:
  Leiden, NL

  +1!

  In zijn biografie wordt overigens ook de mooie term "Rapid Unscheduled Disassembly" aangehaald in het kader van dit soort tegenslagen bij SpaceX.
   
  • Like x 1
  • Funny x 1

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC