TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

No Internet since last update

Discussion in 'Canada' started by kr200, Jul 30, 2013.

  1. kr200

    kr200 Member

    Joined:
    Apr 5, 2013
    Messages:
    31
    Location:
    Ontario Canada
    The internet on my Model S has not worked since the last update a few days ago. I can no longer get wind reports for kitesurfing at my favourite spots :crying:. The Google map still works, so I'm getting data for that. My car is a 40/60 without the tech package. I'm thinking Tesla is selectively limiting 3G data to the map.

    Anyone else in the Canadian group notice this?
     
  2. Tyl

    Tyl Member

    Joined:
    Jun 26, 2013
    Messages:
    747
    Location:
    Phoenix East Valley
    It has happened before!! Have your service center reload the software. Also try rebooting your system first. Good luck. SC had to reload for me to cure the problem.
     
  3. kr200

    kr200 Member

    Joined:
    Apr 5, 2013
    Messages:
    31
    Location:
    Ontario Canada
    Did the reboot of both screens and got the internet back for a few pages then lost it again. Did the same several times. I guess the next step will be to have the SC reload the system.
     
  4. Mayhemm

    Mayhemm Model S P85+ "Lola"

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    1,939
    Location:
    Saskatchewan, Canada
    This is a bit frightening. What happens if you don't live near a service center? Can the reload be performed by a ranger?
     
  5. deonb

    deonb Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2013
    Messages:
    3,020
    Location:
    Redmond, WA
    Most likely you don't need a full software reload to fix it. You just need to pull out the fuse and put it back in. This fault happened to a collogue of mine 2 weeks ago, and that's what the SC did to fix it.
     
  6. Mayhemm

    Mayhemm Model S P85+ "Lola"

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    1,939
    Location:
    Saskatchewan, Canada
    Whew! That's a relief.
     
  7. mknox

    mknox Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    8,570
    Location:
    Toronto, ON
    The only thing I get close to this is sometimes (more often than I'd like) the 3G signal will drop right out in an area that I know has good coverage. The "3G" indicator goes out and all the "bars" disappear. Slacker stops and the maps eventually go away to a grey background. A few minutes later, the "bars" will start to come back and then the "3G" indicator comes back on and all is well again. It reminds me of how my cell phone re-establishes communications when I land at an airport.
     
  8. kr200

    kr200 Member

    Joined:
    Apr 5, 2013
    Messages:
    31
    Location:
    Ontario Canada
    After many reboots of both screens, the internet browser now seems to be working normally :confused:. For awhile, after a reboot, it would load 1 or 2 web pages then quit loading further pages.
    Although the service centre is only 8.5km from my place, I hate to take it in for trivial stuff. It would probably spontaneously fix itself upon arrival at the SC making me look the fool :redface:
     
  9. Doug_G

    Doug_G Lead Moderator

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    15,853
    Location:
    Ottawa, Canada
    My bluetooth didn't work after the last update. Had to reboot the center screen.
     
  10. mknox

    mknox Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    8,570
    Location:
    Toronto, ON
    I went to play something via Bluetooth on the weekend and it "saw" the phone but wouldn't play anything. I have found that I usually have to delete and re-pair my phone after each Tesla update, but was driving and figured I'd get to it later. The next day, it worked fine (no re-boot or re-pairing of the phone).
     
  11. Al Sherman

    Al Sherman It's about THIS car.

    Joined:
    Nov 29, 2012
    Messages:
    1,692
    Location:
    Batesville, IN
    My contacts disappeared after the last update. I deleted and re paired the phone and the contacts loaded.
     
  12. Doug_G

    Doug_G Lead Moderator

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    15,853
    Location:
    Ottawa, Canada
    I'm thinking that from now on, the first thing I'll do after every update is reboot.
     

Share This Page