TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Off-grid solar system Tesla opladen

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Sjief, Dec 28, 2016.

 1. Sjief

  Sjief New Member

  Joined:
  Dec 28, 2016
  Messages:
  3
  Location:
  Nederlands
  Beste Tesla-liefhebbers,

  Alsmede Tesla-liefhebber (en zelf duurzame energie-fanaat) zou ik graag jullie input ontvangen. Ik loop namelijk met een idee rond. Is er behoefte aan een autonoom zonnepanelen systeem om onze Tesla's op te laden, oftewel een Off-grid Solar System?

  Graag kort antwoorden door cijfers: bijvoorbeeld 2-1-2-2

  Reeds in bezit van zonnepanelen:
  1. Ja
  2. Nee
  Interesse in een Off-grid Solar System:
  1. Ja
  2. Nee
  Minimale terugverdientijd alvorens hierin investeren:
  1. < 5 jaar
  2. < 8 jaar
  3. < 11 jaar
  4. maakt niet uit
  Capaciteit solar system;
  1. gehele jaar energie voorziening
  2. deels Off-grid / deels netstroom
  3. maakt niet uit

  Opmerkingen zijn altijd welkom!
   
 2. gelden

  gelden Well-Known Member

  Joined:
  Apr 21, 2013
  Messages:
  5,437
  Location:
  Breda, Netherlands
  waarom zou je dat willen? Zolang de teruglevering van energie evenveel oplevert als de afname, is er toch geen goedkopere oplossing dan opslag 'in the grid'? Waarom dan je eigen accu's aanschaffen?
   
 3. GVW

  GVW Member

  Joined:
  Apr 26, 2015
  Messages:
  41
  Location:
  Opende
  Leuk idee en ik heb het ook al. Heb 87 panelen waarvan 27 off-grid waarmee ik de Tesla voor het eerste stukje laad. Effectief krijg je met 27 panelen maximaal (als het vol zomer is) max. 20KW geladen en dan moet de rest dus uit het net komen.

  Verder is het zonde als de panelen stroom leveren naar de accu's maar er zonnestroom verloren gaat zodra de accu's vol zijn. Daarom off-load ik dat indien vol weer naar het net.

  Je kunt dus niet zonder zeer veel panelen off-grid gaan. Optie 1 bij de laatste vraag is dus ook niet praktisch mogelijk. In de winter zoals nu moet eigenlijk alles van het net komen omdat wat de panelen opleveren (minimaal in de donkere dagen rond kerst) weer gebruikt wordt om het systeem zelf instant te houden.

  P.S. mijn systeem werkt ook als UPS voor het hele huis.

  Groeten,
  GVW
   
 4. Sjief

  Sjief New Member

  Joined:
  Dec 28, 2016
  Messages:
  3
  Location:
  Nederlands
  Het idee is om een standaard module te maken welke speciaal is ontworpen voor het opladen van een Tesla. Het standaard systeem kan bijvoorbeeld in hoogzomer 30 kWh per dag leveren en in winter een fractie hiervan (ca 10 kWh).
  Waarom Off-grid? Om volledig onafhankelijk van het netwerk te zijn. Zo is het systeem voorbereid op dalende eo verdwijnende vergoedingen voor terugleveren. Bovendien zijn eventueel zwaardere netwerkaansluitingen onnodig en wordt in België een prosumententarief vermeden.
   
 5. Sjief

  Sjief New Member

  Joined:
  Dec 28, 2016
  Messages:
  3
  Location:
  Nederlands
  Thanks! Wat is voor jou de reden geweest om deels Off-grid te gaan?
   
 6. Wim S.

  Wim S. Supporting Member

  Joined:
  Apr 11, 2013
  Messages:
  4,921
  Location:
  De Woude NL
  Off-grid is in onze regio een illusie. Als je denkt dat de panelen in de winter nog 33% van de opbrengst in de zomer halen, ga je een forse teleurstelling noteren. De opbrengst in de donkerste wintermaanden is minder dan 10% van die in de zomer.
  Daarnaast wordt in de meest energiezuinige huizen meestal een warmtepomp gebruikt. En hoewel het rendement van die apparaten heel hoog is, is het stroomverbruik met tussen 2 en 4 kW heel fors.
  Ik denk, en met mij meerdere deskundige forumleden, dat grote thuisaccu's voor off-grid gaan nog ver weg zijn. OK, een kleine batterij om bij stroomuitval nog wat licht te hebben, zal mogelijk nuttig zijn.
  Het zal meer de richting opgaan van smart grid toepassingen waar autoaccu's grid overload opvangen en vele andere manieren van afvangen van piekbelasting door sturing van opwekking en verbruik.
   
  • Like x 3
 7. davandy

  davandy Model X 90D Pearl White full option AP2.

  Joined:
  Mar 9, 2015
  Messages:
  622
  Location:
  Melsele Belgium
  Een generator in de tuin op aardgas voor de winter is hier in Belgie goedkoper dan gebruik te maken van het net.
   
 8. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  6,985
  Location:
  Grobbendonk, Belgium
  kan je dat staven met cijfers ?
  thx.
   
 9. basvk

  basvk Active Member

  Joined:
  Dec 27, 2013
  Messages:
  3,052
  Location:
  Eindhoven
  ^^^Dit.
  Tel daar nog bij dat 3/4 van de energie in de wintermaanden wordt verbruikt, en je hebt zo maar 10MWh of meer aan opslag nodig om volledig onafhankelijk te zijn.
  Nu kan een deel van die opslag natuurlijk in de vorm van warmteopslag plaatsvinden ipv accu's (dat deel warmteopslag moet dan wel met circa 5 vermenigvuldigd worden vanwege de COP).
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC