TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Pas op bij de Tesla autoverzekering van Delta Lloyd ! ! !

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Joost01, Aug 1, 2015.

 1. Joost01

  Joost01 Member

  Joined:
  Jul 13, 2015
  Messages:
  6
  Location:
  the Netherlands
  Delta Lloyd doet voorkomen alsof de speciale Tesla verzekering een hele aantrekkelijke premie heeft. Echter pas op, want er zit een behoorlijk addertje onder het gras, je jaarpremie kan zomaar verdubbelen!

  Delta Lloyd stelt dat men voor Tesla eigenaren een vaste scherpe verzekeringspremie heeft en geen no-claim verklaring nodig is. Echter wie de algemene voorwaarden van 32 pagina's goed leest ziet dat op de laatste pagina een extra clausule is opgenomen, namelijk wanneer je de afgelopen twee jaar één schade hebt gehad gaat je jaarpremie van 995 euro naar 1.500 euro en bij twee schades gaat de jaarpremie zelfs naar 1.900 euro. Het zijn dus weer de kleine lettertjes die het verschil maken.
   
 2. is3

  is3 Sander Verschuur

  Joined:
  Nov 15, 2013
  Messages:
  1,843
  Location:
  Rotterdam

  Ik roep het al jaren.....banken en verzekeraars......witte boorden........
   
 3. PimEffting

  PimEffting Member

  Joined:
  Feb 25, 2015
  Messages:
  617
  Location:
  Heemskerk, Netherlands
  Bij alle autoverzekeringen betaal je toch meer als je schade hebt gehad?
  Lijkt mij ook wel redelijk: de voorzichtige rijders hoeven niet de dupe te worden van de brokkenpiloten.
   
 4. is3

  is3 Sander Verschuur

  Joined:
  Nov 15, 2013
  Messages:
  1,843
  Location:
  Rotterdam
  Eens......maar het gaat mij om de lonkende reclames en dan vervolgens om die laatste kleine lettertjes op pagina 32........
   
 5. Pascal-R

  Pascal-R Member

  Joined:
  Mar 19, 2015
  Messages:
  870
  Location:
  Zeeland, Netherlands
  Ik heb er de voorwaarden niet bij genomen, maar volgens mij waren het niet echt "kleine lettertjes". Standaard is het net geen 1000 per jaar. Dat is met maxime no claim voor een auto van 1 ton volgens mij al een scherpe prijs sterker nog voor een Passat betaalde ik hetzelfde bedrag al. Dat die bij schuldschade oploopt is m.I. niets anders dan bij iedere auto, en staat vrij duidelijk vermeld in de voorwaarden. Maar ook bij ca 125 per maand (1500) blijft het een aantrekkelijke prijs.
   
 6. gelden

  gelden Well-Known Member

  Joined:
  Apr 21, 2013
  Messages:
  5,147
  Location:
  Breda, Netherlands
  Ik heb mijn voorwaarden ook even bekeken (ik betaal trouwens 750 euro) maar ik kan die clausule niet vinden. Welke pagina/artikel?
   
 7. flatlander

  flatlander Member

  Joined:
  May 12, 2015
  Messages:
  173
  Location:
  Den Haag
  Ik denk dat er verschillen zijn afhankelijk van wanneer je de polis hebt afgesloten. Ik ben pas sinds mei bij DL en ik betaal iets van €1250 per jaar (incl. as.belasting).
  Ik zit/zat trouwens in de hoogste trede qua korting, maar daar is niet eens naar gevraagd.
   
 8. Joost01

  Joost01 Member

  Joined:
  Jul 13, 2015
  Messages:
  6
  Location:
  the Netherlands
  Delta Lloyd opent de offerte met "vaste scherpe verzekeringspremie en geen no-claim verklaring" maar schade uit 2013 kan zomaar je jaarpremie verdubbelen!! Deze voorwaarde stopt Delta Lloyd in de algemene voorwaarden op pagina 32 voor wie dit überhaupt leest. Dit is een product van Delta Lloyd Xclusief (een afdeling voor vermogende particulieren) Delta Lloyd Xclusief schrijft in haar brochure: Delta Lloyd Xclusief kenmerkt zich door transparante voorwaarden en persoonlijke aandacht. Transparante voorwaarden . . . wat een lachertje!! Waar ik mij mateloos aan stoor is dat Delta Lloyd hiermee weg komt, de jaarpremie is dus 1000 euro duurder dan dat men in eerste instantie doet voorkomen, was deze voorwaarde in de offerte duidelijk geweest dan had ik ook andere verzekeraars voor een offerte benaderd, maar dat is een gepasseerd station nu de 85d voor mijn deur staat. Waarvan akte!
   
 9. pjhartog

  pjhartog Member

  Joined:
  Dec 28, 2012
  Messages:
  525
  Location:
  Netherlands
  Goedemorgen,

  Ik heb geen enkele band met DL anders dan tevreden klant en een enthousiaste penningmeester dankzij hun sponsoring van de E Rally.

  Bij mijn aanbieding voor de polis zat de volgende tekst - vooraf en dus bij de offerte:

  dl.png

  In mijn geval had dit geen gevolg voor de basispremie en ik heb dus ook niet vergeleken, maar ze gaan dus uit van max no claim, tenzij je de laatste 2 jaar schade had gehad. Me dunkt dat geen enkele verzekeraar je bij 'schuld-schade' in de laatste 2 jaar de max no claim zou geven.

  gr

  PJH
   
 10. gelden

  gelden Well-Known Member

  Joined:
  Apr 21, 2013
  Messages:
  5,147
  Location:
  Breda, Netherlands
  Dit is dan toch alleen relevant bij aanvang?
   
 11. Joost01

  Joost01 Member

  Joined:
  Jul 13, 2015
  Messages:
  6
  Location:
  the Netherlands
  In het emailbericht staat toch heel duidelijk de volgende tekst:

  Daarnaast hebben wij een aantal extra polisvoorwaarden opgenomen die de autoverzekering compleet maakt.

  Dit zijn onder meer:


  • Vaste scherpe verzekeringspremie, geen no-claim verklaring nodig
  • Schadeherstel via uw vertrouwde Tesla adres
  • 3-jaars nieuwwaarderegeling bij diefstal en total loss
  • Nieuwwaarderegeling jaar 3 tot en met jaar 5 (met een afschrijving tot maximaal 45%)
  • Geen leeftijds- en kilometerbeperkingen of nachtstallingsclausules
  • Een gunstige Eigen gebrek dekking
  • Pech hulp Europa bij mechanische storing (landen op de groene kaart)
  Een verdubbeling van je jaarpremie als gevolg van recente schade verstopt Delta Lloyd in de kleine lettertjes van 32 pagina's tekst en staat haaks op geen no-claim verklaring,nu zijn er altijd mensen te vinden die de tijd hebben om dit soort voorwaarden uit te pluizen . . . . . ik doe liever met een verzekeraar zaken die dit soort relevante informatie duidelijk communiceert!!
   
 12. basvk

  basvk Supporting Member

  Joined:
  Dec 27, 2013
  Messages:
  2,756
  Location:
  Eindhoven
  Heb je deze offerte direct van Delta Lloyd of via een tussenpersoon? Ik meen eigenlijk dat die Xclusief verzekeringen alleen via tussenpersonen afgesloten kunnen worden, dus ik ga ervan uit dat dit ook jouw geval is.
  Ik denk dat je dus eerder je tussenpersoon moet aanspreken hierover, want die had je daar wel eens op kunnen wijzen.
  In mijn geval werd duidelijk aangegeven dat een schadegeval in de laatste 3 jaar een probleem zou vormen.

  Verder ben ik het eens met de meesten hier, het is een normale gang van zaken dat je premie omhoog gaat na een schade. Je betaalt zo in feite (een deel van) de schade zelf terug, uitgesmeerd over een paar jaar, waardoor de premie voor anderen lager kan blijven.

  Met 'vaste scherpe premie' zullen ze vooral bedoelen dat de premie tussentijds niet eenzijdig verhoogd kan worden.
   
 13. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,048
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  Hallo Joost, ALS het zo is dat een andere verzekeraar je auto incl. je schadeverleden een stuk goedkoper wil en kan verzekeren dan die 1900, denk ik dat je kans maakt het contract te vernietigen op basis van onjuiste of onvoldoende informatie / advies vooraf. Omgekeerd kun je ook proberen aanspraak te maken op de onverhoogde basispremie, met als argument dat geen noclaimverklaring nodig is.
   
 14. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  7,678
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Je krijgt toch altijd een offerte voordat de aanvraag definitief wordt omgezet in een contract? Er is een verschil tussen het afzien van het eisen van een noclaimverklaring en het mogen vragen naar schadeverleden. Hier vertrouwt men op de opgave van de aanvrager, die dus wel degelijk wordt gevraagd naar een eventueel schadeverleden (dat is gewoon standaard) maar wil men niet daarvan nog een bewijs hebben. Zoals eerder opgemerkt is het de rol van de tussenpersoon om dit soort zaken toe te lichten.
  En volgens mij lukt het met twee recente schade niet om elders echt goedkoper uit te zijn, als men al Tesla's wil verzekeren.
   
 15. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,048
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  Als DL het precies zo weergeeft als Joost heeft aangegeven, vind ik dat DL op z'n minst de schijn opwekt dat een schadeverleden niets uitmaakt...
   
 16. pjhartog

  pjhartog Member

  Joined:
  Dec 28, 2012
  Messages:
  525
  Location:
  Netherlands
  Ik kan alleen maar aansluiten bij de meerderheid hiervoor - je tussenpersoon moet je erop wijzen en in mijn geval gebeurde dat direct bij de offerte.

  Ik heb wel eens een tussenpersoon (na meer dan 15 jaar) verlaten omdat ze bij een andere verzekeraar de boel niet goed hadden voorgesteld (niet Tesla-gerelateerd overigens) en de tussenpersoon dat ook niet voor mij wilde verdedigen. Jammer, maar zo werken we inderdaad niet.

  Als Joost zijn offerte direct heeft gekregen van DL lijkt het me niet volledig van DL - en anders de tussenpersoon die het regelde erop aanspreken.
   
 17. Janc

  Janc Member

  Joined:
  Mar 28, 2014
  Messages:
  401
  Location:
  Tinte
  In mijn geval was dit ook duidelijk gecommuniceerd, door schade geval(met tesla) bleef deze verzekering eigenlijk als enige serieuze optie over nadt cb de premie wat omhoog had gedaan.
   
 18. Joost01

  Joost01 Member

  Joined:
  Jul 13, 2015
  Messages:
  6
  Location:
  the Netherlands
  Blijkbaar mag je als verzekeraar het ene zeggen (lees promoten) en het andere doen. Er zijn ook mensen die de tijd hebben om 32 pagina's tekst met voorwaarden door te lezen, ik val daar niet onder. Onze tweede auto (Range Rover) is ook als gevolg van de recente schade in premie omhoog gegaan. Dus verzekeraars vangen nu voor twee auto's een substantieel hogere premie! Het is niet uit te leggen, maar je doet er niets!
   
 19. CO2CLEAN

  CO2CLEAN Olivier Willemsen

  Joined:
  Apr 3, 2015
  Messages:
  2,594
  Location:
  Netherlands
  Heb je dit direct van DL ontvangen of via tussenpersoon? Dat is mij niet duidelijk.
   
 20. basvk

  basvk Supporting Member

  Joined:
  Dec 27, 2013
  Messages:
  2,756
  Location:
  Eindhoven
  Tja, geen schade rijden? Dat je premie hoger wordt na een (schuld)schade is algemeen bekend en gewone gang van zaken en bij DL niet anders. Ik zou voortaan maar gewoon tijd maken om je contracten vooraf ipv achteraf te lezen...
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC