Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Plotseling sterk afremmen

Wie van jullie heeft ook wel eens dat wanneer je met adaptief cruise control of autopilot 1 rijdt dat de auto altijd op een bepaalde plek van een route opeens sterk begint af te remmen? Alsof er ineens een auto voor je de baan op gaat? Terwijl er geen auto in de buurt is waar hij op zou moeten reageren.
Ik heb dat bij de plek Esso Ruyven bij Pijnacker waar ook een Burger King is gevestigd. Misschien kent iemand die plek. Het is daar 3 baans maar in welke baan ik ook rijdt altijd op dezelfde plek remt de auto sterk af en moet ik het overnemen.
Zijn er meer mensen die dit herkennen? Dit staat zeker bekend onder Ghost braking, klopt dat?
 
Ja of een afrit.
Ik maak het in NL eigenlijk niet meer mee maar in DK viel het me op dat het elke keer bij een afrit van de snelweg was.
De auto denkt door verkeerde gps dat dat het op een afrit zit en remt daarom af.
De afrit klopt inderdaad. Er is geen viaduct of flyover in de buurt. Vreemde was dat toen ik afgelopen vrijdag in de middelste baan reed ik er geen last van had. Wel in de buitenste en in de binnenste baan (dichtst bij de afrit). Dus het zou iets met verkeerde gps info kunnen zijn. Ik merk het inderdaad soms ook bij andere afritten, dan wil de auto soms de afrit nemen, op het laatste moment. Handen aan het stuur is geen overbodige waarschuwing!
 
  • Like
Reactions: robertvg

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top