TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Poll: Presentatie van Energie Gratiz over warmtepompen en meer groens voor je woning?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Keezje, Jan 30, 2016.

?

Heb je belangstelling voor een presentatie van Energie Gratiz over warmtepompen e.d.?

 1. Ja, natuurlijk!

  29 vote(s)
  87.9%
 2. Ja, maar Rotterdam is mij te ver weg

  4 vote(s)
  12.1%
 1. Keezje

  Keezje Active Member

  Joined:
  Dec 17, 2013
  Messages:
  2,321
  Location:
  Netherlands
  #1 Keezje, Jan 30, 2016
  Last edited: Jan 30, 2016
  Uit het Duurzame Energie draadje:

  Keezje:

  "Hallo Klaas, was je informatieavond succesvol?

  Ik ben als bewoner van een jaren 20-30 stadwoning met beperkte mogelijkheden voor zonnepanelen (achter grotendeels plat dak, voor lui dak op NNO) en verder ook een beetje aan de grens van isolatiemogelijkheden (geen spouwmuren, wel enigszins geisoleerde maar toch altijd nog houten vloeren) wel geïnteresseerd in wat een warmtepomp in onze situatie echt kan betekenen. Ik meen te moeten begrijpen dat juist isolatie een sterk bepalende succesfactor is. Hier in Voorburg zitten vele woningeigenaren in vergelijkbare situaties (en rijden er ook aardig wat Tesla's rond, vzv ik weet ieg drie forumleden, maar dat terzijde, hoewel moge blijken dat 'we' hier wel voelen voor een milieuinvestering).

  Ik stel mij voor dat er wel meer mensen geïnteresseerd kunnen zijn in een presentatie. Ik vind het lastig om goede informatie te vinden, of liever: informatie van deskundigen die niet per se ook willen verkopen en daar dus in feite een verkoopverhaal voor opdienen.

  Zou je eens kunnen bedenken of je ergens in de Randstad een presentatie zou kunnen geven, en hoe je dat voor je ziet qua groepsgrootte, kosten, evt. locatie? Of denk je dan eerder aan een collega die geografisch meer voor de hand ligt/rijdt?

  Ik plaats deze vraag natuurlijk in de eerste plaats hier zodat anderen eventueel hun belangstelling kunnen melden.

  Alvast bedankt voor je reactie!"

  Energie Gratiz:

  "Ja, ik vind het een prima idee. In principe werkt ABenergy, waarvoor ik af en toe als adviseur werk, niet met regio's voor hun adviseurs. Dus kan ik prima in de randstad zo'n avond verzorgen. Al dan niet gekoppeld aan een Tesla-onderwerp... :cool:

  We lopen nog steeds erg vaak tegen het spreekwoord aan "onbekend maakt onbemind". Ik heb hier in Groningen bij meerdere woningeigenaren aan tafel gezeten die recht hadden op de aardbevingspremie van 4000 euro en niet goed wisten wat ze voor die 4000 euro moesten doen (het moet besteed worden aan energiebesparende maatregelen). En er waren er bij die met de nieuwe subsidies EN de aardbevingspremie zelf nog ca. 4000 euro moesten investeren (eventueel ook nog eenvoudig en goedkoop te lenen bij de overheid) en vervolgens een jaarlijkse besparing van 1000 euro krijgen op de energierekening. Geen aardgas meer en daarvoor in de plaats ongeveer de helft aan stroomkosten: men betaalt nu 2000 euro per jaar aan aardgas en dat wordt dan 1000 euro aan elektriciteit extra. En dan "durft men het niet aan" omdat het te onbekend is (in Nederland). Terwijl ik zelf in het voorbeeld woon... :crying: Gelukkig hoef ik niet leven van de verkoop van warmtepompen.

  Maar gelukkig niet alleen maar kommer en kwel, door de nieuwe subsidies en hogere aardgasbelasting en lagere elektriciteitsbelasting beginnen de orders nu te komen! :smile:

  Dus een nieuw draadje met poll, ik vind het prima, eerst nog even wat reacties hier afwachten of zo snel mogelijk nieuw draadje aanmaken? Overigens heeft zo'n avond uiteraard wel een commercieel karakter. Ik kan de nadruk best op informatie leggen, en ik kan best zeggen dat het objectief is... Mijn opvatting is dat ik in eerste instantie adviseur wil zijn en als een klantvraag werkelijk interessant is voor die klant om een aanbieding op te maken, dan stel ik dat voor. Als het niet interessant is dan zeg ik dat ook en ook waarom het dan niet interessant is."

  Zodoende: Poll!

  Heb je belangstelling, stem dan vóór. Verdere plannen worden gemaakt bij voldoende belangstelling. Een groep tot 12 mens kan ik ontvangen in één van mijn locaties in Rotterdam, voor meer moeten we naar iets anders uitkijken. Rotterdam lijkt me goed voor de hele Randstad en ook voor Brabanders en Vlamingen wel te doen. En voor iedereen die graag kilometers maakt. Acht laadpunten in de P.
   
 2. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,397
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  Dank Keezje, en vooral ook voor het beschikbaar stellen van een ruimte als de groep niet te groot wordt. Is van afstand altijd moeilijker te regelen.

  En direct al belangstellenden, dat belooft wat!
   
 3. Merijn

  Merijn Active Member

  Joined:
  Jul 10, 2013
  Messages:
  1,781
  Location:
  Den Haag
  Mooi initiatief!
  We hebben net een huis gekocht (19de eeuws) dat nog enkel glas en gaskachels heeft dus zijn ons aan het oriënteren op de mogelijkheden tot verduurzaming. Liefst zou ik een (lucht)warmtepomp willen installeren en het gas afsluiten, maar weet niet of dat haalbaar en rendabel is. Een informatieavond is dus meer dan welkom. :)
  Hoewel omgeving Den Haag / Voorburg praktischer zou zijn, is Rotterdam ook prima te doen (buiten de spits) ;-)
   
 4. Keezje

  Keezje Active Member

  Joined:
  Dec 17, 2013
  Messages:
  2,321
  Location:
  Netherlands
  Als je nou slim bent Merijn (dat ben je) en je nieuwe huis staat nog leeg, doen we het daar, verplicht klapstoel, overall en gereedschap meenemen :biggrin:
   
 5. Thor

  Thor Member

  Joined:
  Nov 28, 2014
  Messages:
  257
  Location:
  Nederland / Hellevoetsluis
  Intresse !
   
 6. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,964
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Mag ook bij mij aan de zaak in de Plaspoelpolder, Rijswijk. Ruimte en parkeergelegenheid voor ca 35 man. 3 laadstations. Een een aantal openbare in de omgeving. P+R Hoornwijck zit op <5 minuten met 16 laadpalen.
   
 7. RoaldH

  RoaldH Member

  Joined:
  Mar 17, 2015
  Messages:
  394
  Location:
  Utrecht, Netherlands
  Interesse. Mag zowel in regio Den Haag of Rotterdam.
   
 8. BvL

  BvL Member

  Joined:
  Dec 2, 2013
  Messages:
  324
  Location:
  Alphen aan den Rijn, The Netherlands
  Deze locatie zou voor mij uitstekend zijn maar los daarvan heb ik ook interesse! (als datum het toestaat).
   
 9. Robster

  Robster Member

  Joined:
  Nov 26, 2012
  Messages:
  201
  Location:
  Zeist
  Zeker interesse met mijn jaren dertig huis. Ben idd ook wel benieuwd of dit ook zin heeft in een oud en sub optimaal geïsoleerd huis (waar ik nu bezig ben met spouwmuurisolatie en dubbel glas etc).

  Ben sinds het begin van TMC een lurker. Lease loopt nog tot volgend jaar, dan komt de tesla!
   
 10. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,640
  Interesse!

  Wel graag even de agenda op voorhand zodat ik een beetje zicht heb op de topics.
   
 11. Zuid5.nl

  Zuid5.nl Member

  Joined:
  Aug 2, 2013
  Messages:
  692
  Location:
  Oostzaan NL
  Indien de datum schikt graag wat extra info.
  Wij hebben al sind 2008 een lucht/lucht warmtepomp die het prima doet tot zo een 5 graden buitentemperatuur in ons passief huis. Indien het kouder wordt komen de "naverbranders" in actie die de lucht extra opwarmt door middel van spiraalverwarming bij de luchtuitlaten in de woning. Erg zuinig tijdens zachte winters.
   
 12. ERvee

  ERvee member

  Joined:
  Oct 12, 2014
  Messages:
  953
  Location:
  Nieuwegein, The Netherlands
  En hier nog iemand met interesse.
   
 13. Keezje

  Keezje Active Member

  Joined:
  Dec 17, 2013
  Messages:
  2,321
  Location:
  Netherlands
  #13 Keezje, Jan 30, 2016
  Last edited: Jan 30, 2016
  We zitten reeds op 16 belangstellenden, dus mijn Rotterdam-optie begeeft het al. Top, Hendrik (je bedoelt toch dat je ook wel ca 35 deelnemers kunt bergen? Aan parkeerruimte is bij 'mij' in het Groothandelsgebouw geen gebrek, en totaal kom ik wel op een paal of 20, maar een zaaltje zou dan elders in het gebouw gehuurd moeten worden).

  Nu er zoveel animo is, en als het dan bij Hendrik zal zijn, en we weten hoeveel deelnemers er in de zaal passen, kunnen we een datum en tijd gaan voorstellen, en de door enkelen gevraagde agenda (of liever: topic lijst) gaan bedenken. Na het weekend zoek ik contact met Klaas en Hendrik.
   
 14. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,640
  De Tesla-showroom van Rotterdam?
   
 15. MaH

  MaH Member

  Joined:
  Feb 2, 2015
  Messages:
  328
  Location:
  The Hague, the Netherlands
  Goed initiatief, interesse! Heb ook, eventueel als back up, een locatie voor een man of 40 in centrum Den Haag. 3 parkeergarages binnen 100 meter.
   
 16. Voske

  Voske Member

  Joined:
  Apr 25, 2014
  Messages:
  64
  Location:
  's-Hertogenbosch
  Hier ook interesse.
   
 17. Anco

  Anco Member

  Joined:
  Jan 7, 2014
  Messages:
  205
  Location:
  Voorburg
  Hier ook interesse, heb zelf ook een jaren '30 woning in Voorburg en zeer geïnteresseerd naar de mogelijkheden!
   
 18. redevries

  redevries René de Vries

  Joined:
  May 22, 2013
  Messages:
  2,432
  Location:
  Oosterhout, Netherlands
  Ik hoop dat Keezje nog kan zien wie er allemaal gestemd hebben!
  (Ik ben er graag bij)
   
 19. tonvanboven

  tonvanboven Member

  Joined:
  Aug 15, 2014
  Messages:
  681
  Location:
  Winterswijk
  Met Eventbrite zet je zo een registratie op, kost geen cent voor gratis evenementen. Kan met de ervaring opgedaan van E-rally je zo helpen ;-)
   
 20. Keezje

  Keezje Active Member

  Joined:
  Dec 17, 2013
  Messages:
  2,321
  Location:
  Netherlands
  #20 Keezje, Jan 30, 2016
  Last edited: Jan 30, 2016
  Nee, ik heb het eenvoudig gehouden, eerst een poll om te zien hoeveel belangstelling er is. Zie een eerdere post van mij, next steps nu de belangstelling er blijkt te zijn. Deelname hangt toch af van datum, tijd en plaats.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC