TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Poor to non working voice recognition on 8.3?

Discussion in 'Model 3' started by electrictorque, Mar 30, 2019.

  1. electrictorque

    Joined:
    May 1, 2013
    Messages:
    412
    Location:
    Millington, NJ
    Prior to the latest firmware update voice recognition worked really well, but after 8.3 it's pretty much non working.

    Anyone else?
     
  2. yerEVan

    yerEVan Member

    Joined:
    Dec 29, 2018
    Messages:
    767
    Location:
    Near Philly
  3. rlb4

    rlb4 Member

    Joined:
    May 22, 2018
    Messages:
    401
    Location:
    Northern NJ
    Same here. I need to almost yell for it to register.
     
    • Like x 1
  4. M3Nicola

    M3Nicola Member

    Joined:
    Mar 23, 2019
    Messages:
    60
    Location:
    USA
    I’m on 8..3. Voice recognition works great for me!
     
  5. hcdavis3

    hcdavis3 HCD3

    Joined:
    Mar 3, 2019
    Messages:
    1,588
    Location:
    02571
    5.15 and 8.3 both working fine.
     
  6. Ilikestuff

    Ilikestuff Member

    Joined:
    Feb 7, 2019
    Messages:
    50
    Location:
    Hobe Sound, FL, USA
    So that's what happened! It was working fine, then all of the sudden it was garbage. Must have been the recent update.
     
  7. shrike

    shrike Member

    Joined:
    Sep 11, 2017
    Messages:
    42
    Location:
    Austin TX
    Have you tried rebooting? When I've had problems with voice recognition, a quick reboot fixes it, but I haven't seen any issues on 8.3.
     
  8. davecal

    davecal Member

    Joined:
    Oct 31, 2017
    Messages:
    60
    Location:
    Connecticut
    Same issue
     
  9. Trips

    Trips "Boring bonehead questions are not cool. Next?"

    Joined:
    Sep 22, 2015
    Messages:
    1,202
    Location:
    Omaha, NE
    Prior to 5.15 it worked around 50% of the time for me. It worked once great once it recognized the first word but getting that first recognition was only 50%.

    Since 5.15 and now 8.3 it was worked 100% of the time. I have also upgraded my cell phone at the same time and the key now works 100% vs 0% with my other phone if that makes a difference.
     
  10. MikeS1

    MikeS1 Member

    Joined:
    Jan 20, 2019
    Messages:
    53
    Location:
    Calgary
    You guys should know this by now, do a reboot.

    This normally solves all problems. Happened after I updated to 8.3 but a reboot solved it.
     
  11. electrictorque

    Joined:
    May 1, 2013
    Messages:
    412
    Location:
    Millington, NJ
    The reboot trick didn't work for me. That is the 1st thing I do.
     
  12. NightStorm

    NightStorm Member

    Joined:
    Feb 8, 2019
    Messages:
    8
    Location:
    Windham, NH
    Yup, me too. Worked great up until this latest firmware.
     
  13. electrictorque

    Joined:
    May 1, 2013
    Messages:
    412
    Location:
    Millington, NJ
    I have a ranger looking at an issue with my rt turn signal tomorrow, I will ask him about the voice commands..
     

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC