TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Premium TuneIn Radio - Has anyone EVER gotten it to work?

Discussion in 'Model S: User Interface' started by BobinBoulder, Jul 9, 2016.

  1. BobinBoulder

    BobinBoulder Member

    Joined:
    Jul 4, 2016
    Messages:
    53
    Location:
    Boulder, CO
    Signed up for Premium TuneIn Radio the day after taking delivery of the Phantom Cruiser and have tried ever since to enter my login credentials. All I get is "Login/Password Incorrect" in an infinite loop.

    I've already contacted Tesla, the local service center and searched these and other forums. Seems hit and miss depending on the firmware version.

    Has anyone EVER gotten this to work for them and had it stick? If so, HOW?

    Thanks
    B~
     
  2. msnow

    msnow Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    4,215
    Location:
    SoCal
    My personal free TuneIn ID/PW work everytime. I don't have Premium but don't think Tesla supports that. Phantom Cruiser?
     
  3. BobinBoulder

    BobinBoulder Member

    Joined:
    Jul 4, 2016
    Messages:
    53
    Location:
    Boulder, CO
    Yeah. I can't understand. Some folks have gotten it to work... Then an update comes out and it breaks. Being an IT guy (but an expert by no means) I can't understand why there would be any difference between a free and a premium login credential. The car shouldn't care, but the website should.

    LOL. ... Phantom Cruiser was the name of Space Ghost's ship... But now I'm telling my age.....
     
  4. msnow

    msnow Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    4,215
    Location:
    SoCal
    There's other posts on this forum about it but as I understand it TuneIn says its Tesla's app that needs to be fixed...who knows but it's not a browser connection. Mine has worked through all the firmware updates from 6.x last year to current 7.1.24.102.
     
  5. GlmnAlyAirCar

    GlmnAlyAirCar Member

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    518
    Location:
    Gilbertsville, PA
    I got it to work exactly once ... Then never again.
     
  6. markn455

    markn455 Member

    Joined:
    Apr 8, 2016
    Messages:
    206
    Location:
    Ball Ground, GA
    I have never been able to get it to work.
     
  7. mknox

    mknox Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    8,556
    Location:
    Toronto, ON
    I made my own "free" TuneIn account mainly so I could access my stations and such on my iPhone and PC when not in the car. I log in with those credentials in the car and it works just fine. Maybe some feature of "premium" that the car's interface doesn't support???
     
  8. markn455

    markn455 Member

    Joined:
    Apr 8, 2016
    Messages:
    206
    Location:
    Ball Ground, GA
    I am CHEAP an went with the free account. It does not like it. Of course I have not tried it in a few weeks. How recently were you able to get it to work? Perhaps they fixed it.

    Also, what firmware version do you have?
     
  9. msnow

    msnow Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    4,215
    Location:
    SoCal
    Mine still works too but I have not tried logging out and back in.
     
  10. markn455

    markn455 Member

    Joined:
    Apr 8, 2016
    Messages:
    206
    Location:
    Ball Ground, GA
    Tried it again this evening. Sill unable to login.
     
  11. GlmnAlyAirCar

    GlmnAlyAirCar Member

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    518
    Location:
    Gilbertsville, PA
    In the interest of science, you could try logging out and back in.
    For your own self-interest, definitely do not.
     
  12. msnow

    msnow Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    4,215
    Location:
    SoCal
    I'm all for science and testing but in this case and for my own selfish interest I will decline. :)
     
    • Like x 1
  13. GlmnAlyAirCar

    GlmnAlyAirCar Member

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    518
    Location:
    Gilbertsville, PA
    That would be my choice too!
     
    • Like x 1
  14. wdolson

    wdolson Active Member

    Joined:
    Jul 24, 2015
    Messages:
    2,509
    Location:
    Clark Co, WA
    I struck out logging into Tune In too. I also contacted Tesla and all they could tell me was to try rebooting. Nothing worked and I finally gave up.

    I have heard a rumor that version 8.0 of the software will have some improvements to TuneIn. I also hope they fix the USB memory stick issues too.
     
  15. msnow

    msnow Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    4,215
    Location:
    SoCal
    I believe I read in this thread or another that TuneIn says its on their end. I would reach out to them to bring more attention to it.
     
  16. GlmnAlyAirCar

    GlmnAlyAirCar Member

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    518
    Location:
    Gilbertsville, PA
    I think you remember incorrectly. If I remember correctly, TuneIn says it's on the Tesla end.
     
  17. msnow

    msnow Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    4,215
    Location:
    SoCal
    Yep just searched and you're right. The ticket needs to be opened with Tesla Service.
     
  18. mknox

    mknox Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    8,556
    Location:
    Toronto, ON
    Good advice.A year or two ago I logged out and couldn't get back in until Tesla pushed one of their semi-regular firmware updates which fixed it. Sounds like this bug has made its way back in!
     
    • Like x 1
  19. wdolson

    wdolson Active Member

    Joined:
    Jul 24, 2015
    Messages:
    2,509
    Location:
    Clark Co, WA
    After the reboot didn't work Tesla service told me it's a bug and they were submitting a ticket on it.
     
    • Like x 1
  20. teslove!

    teslove! New Member

    Joined:
    May 18, 2015
    Messages:
    4
    Location:
    NJ
    I called Tesla Technical Support and they claimed not to be aware of the issue (which I find very hard to believe). We did try various things including reboots and logging in and out on a personal device, ultimately, gave up. I then contacted Tune In and they were very responsive, telling me that they were aware of the issue and were trying to work with Tesla to resolve.
     
    • Like x 2

Share This Page