TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Probleem ICU lader 22kw

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Destiny, Jun 4, 2014.

 1. Destiny

  Destiny Member

  Joined:
  Mar 31, 2014
  Messages:
  79
  Location:
  Alkmaar
  Forum-leden,

  Ik zit met een probleempje. Ik heb een ICU Compact 22kw (met vaste kabel) laten plaatsen door TNM thuis.
  Maar of de lader doet raar, of MSje doet raar. Bij het aanprikken van de kabel, wordt er namelijk eerst aangegeven dat er met 16A geladen kan worden (A). Daarop past de Tesla de Change Current aan naar 16A (B). Een paar seconden later verschijnt er echter 32A in het scherm (C). Maar dan blijft de max 16A staan (D).
  Het probleem is op te lossen, door naar de auto te gaan als hij aan het laden is, en de Change Current om hoog te zetten. Maar dat lukt dus alleen als hij laad, omdat dan 32A aangegeven wordt. Stop je het laad proces en start je het weer; dan komt er weer 16A binnen, wordt de current naar 16A gezet. Die blijft staan als een paar seconden later 32A 'beschikbaar' is.

  Nu kan het aan twee dingen liggen.
  1. Of de lader geeft in het begin niet de juiste Ampère door.
  2. Of het Telsa pas zich niet aan, aan het nieuwe beschikbare vermogen.

  Is iemand die hier eerder tegenaan gelopen is?
  Image1.jpg
   
 2. LuckyLuke

  LuckyLuke Model S P90DL

  Joined:
  Dec 14, 2011
  Messages:
  2,188
  Location:
  Eindhoven, The Netherlands
  Lijkt op iets wat met een software update (van de ICU) te verhelpen is, bel even met TNM die zullen hier vast iets mee kunnen.
   
 3. Danielk

  Danielk Member

  Joined:
  Mar 5, 2014
  Messages:
  121
  Location:
  Amsterdam
  Ik heb precies hetzelfde met de ICU op m'n werk. Daar start de auto ook met laden op 16A en moet dan handmatig omhoog gezet worden naar 26A (32A kan mijn auto nog niet aan). Ik zal ook eens contact opnemen met TNM.
   
 4. Keezje

  Keezje Active Member

  Joined:
  Dec 17, 2013
  Messages:
  2,320
  Location:
  Netherlands
  Ik heb zoiets ook gehad sinds aankomst december 2013, tot aan update 5.9, toen was het over.
   
 5. pebell

  pebell Member

  Joined:
  Jul 22, 2013
  Messages:
  558
  Location:
  Leiden, The Netherlands
  Ook ik ken het fenomeen, bij de (11kW) paal van een klant. Die start op 12A, en ik moest steeds een minuut of wat in de auto blijven zitten om hem door te tikken naar 16A.

  Maar vanochtend had ik haast, ik zag dat hij weer op 12/12A begon maar ik had genoeg tijd om hem ook daarop vol te krijgen dus ben meteen weggelopen. Maar ik check net op de app, en zie 16/16A staan. Dus de MS is vanzelf omhoog gegaan. Ik heb vannacht een update gehad, misschien ligt het daar aan..
   
 6. Destiny

  Destiny Member

  Joined:
  Mar 31, 2014
  Messages:
  79
  Location:
  Alkmaar
  Update zou mooi zijn. Ik geef toe, het is raar dat de laadpaal niet direct het max. aan ampère geeft. Maar het is ook raar dat de Tesla, als er meer stroom beschikbaar komt, hier geen gebruik van maakt. Welke versie heb jij nu? (ik zit op 1.51.96)
  @LuckyLuke: ik heb TNM een berichtje met uitleg gestuurd. Kunnen ze er even rustig naar kijken.
   
 7. widodh

  widodh Model S 85 and 100D

  Joined:
  Jan 23, 2011
  Messages:
  6,316
  Location:
  Middelburg / Venlo, NL
  Dit zou automatisch moeten gaan ja. Sinds firmware 5.9 moet de Model S gewoon netjes het pilot signaal volgen.

  Wat kán helpen is dat je alvorens je de kabel in prikt de current al zo hoog mogelijk zet. 80A is dat meen ik.
   
 8. pebell

  pebell Member

  Joined:
  Jul 22, 2013
  Messages:
  558
  Location:
  Leiden, The Netherlands
  Ik sinds vannacht op 1.51.105 als ik het goed heb onthouden.

  Dat de laadpaal niet meteen op max amp. start is een beveiliging. Alleen heeft de Tesla zelf ook al zo'n beveiliging, en oorspronkelijk hield die er geen rekening mee dat de laadpaal willens en wetens een lager amperage op zou geven en dat dan geleidelijk omhoog zou schroeven. Zoals Wido aangeeft zou dat sinds 5.9 al verholpen moeten zijn. Maar ik zat vóór vannacht ook al op 5.9, en toch heb ik hem eerst handmatig omhoog moeten klikken.

  Wat ook nog een factor kan zijn in dit alles, is dat je MS per GPS locatie onthoudt op welk amperage je hem hebt ingesteld. Wat ik me voor kan stellen is dat als je voor het eerst bij een paal komt, en die rapporteert in eerste instantie een bepaald (verlaagd) amperage, dat de MS dat dan als zoete koek aanneemt en ook je "voorkeur" op die GPS locatie instelt op dat amperage. Maar als je handmatig opschroeft zodra de paal dat toestaat, en je komt een volgende keer, zou het hogere amperage als voorkeur moeten staan. Zodra de paal dat amperage vrijgeeft zou de MS dus dat moeten volgen (mits je 5.9 hebt).
   
 9. Destiny

  Destiny Member

  Joined:
  Mar 31, 2014
  Messages:
  79
  Location:
  Alkmaar
  joep! Sinds een paar dagen zit ik op 1.51.109 en het probleem is verholpen! Het laden start op 16A en zodra de extra amperage beschikbaar komt, schakelt de Tesla die bij! Top!
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC