TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Problem with version 2019.50.1 — no voice control

Discussion in 'Model 3: User Interface' started by Bigjohn892, Jan 5, 2020.

  1. Bigjohn892

    Bigjohn892 Member

    Joined:
    Jul 28, 2018
    Messages:
    53
    Location:
    Chattanooga TN
    I installed the new version last night and now I don't have ANY voice control at all I did the steering wheel reset thing but still nothing. Any ideas??
     
  2. boaterva

    boaterva Supporting Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    7,541
    Location:
    Northern Virginia, USA
    Can you confirm your version number from the all or the car? Never heard of 2019.50.1

    Reboot is the first thing to try but you’ve done that. Might want to try again. Is the car on WiFi? Voice commands need connectivity so wifi is a good place to test but should work anywhere you are connected.
     
    • Like x 1
  3. Bigjohn892

    Bigjohn892 Member

    Joined:
    Jul 28, 2018
    Messages:
    53
    Location:
    Chattanooga TN
    Sorry, the version number is 2019.40.50.1
     
  4. Smitty79

    Smitty79 Member

    Joined:
    Aug 8, 2019
    Messages:
    46
    Location:
    97132
    When I got 2019.40.50.1 it added some of the new stuff, like opening the glove box. But it made all voice commands unreliable. I waited for 2019.40.50.5, hoping it would get better. It got worse. I figured I could do a reboot (buttons plus brake pedal) and now I can't get any voice commands to work. Am I missing something or do I need to wait for another patch?
     
    • Like x 1
  5. Waltjo

    Waltjo Member

    Joined:
    Mar 28, 2019
    Messages:
    52
    Location:
    San Jose, CA 95120
    when 50.1 installed the voice commands seemed to be working poorly at times. Later I discovered that it was better to say the "command" first, then with the "command" appeared in the card give the descriptor. Not sure that was perfect but, I thought, better.

    Now with 50.7, it seems to work quite well, although I haven't tested it too much, I think it is pretty good now.
     
  6. Smitty79

    Smitty79 Member

    Joined:
    Aug 8, 2019
    Messages:
    46
    Location:
    97132
    So 2019.40.50.7 is now installed. Still works erratically. I did a bunch of commands; repeating the same command over and over at the same voice level. Some times it heard nothing. Sometimes it heard the words and displayed them correctly. Sometimes it actually executed the command.
     
    • Like x 1
  7. jowetts

    jowetts Member

    Joined:
    Aug 26, 2019
    Messages:
    45
    Location:
    Sydney
    Since update voice commands have become essentially unusable.

    A) mostly the voice command is not heard
    B) if it is heard it is often wrong
    C) I've even experienced asking for a temperature reduction, the command is recognised correctly then it executed a temp rise. This was repeated 3 times.

    It's a joke
     

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC