TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Problemen met bellen in de Tesla

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Devils son, May 28, 2014.

 1. Devils son

  Devils son Member

  Joined:
  Dec 31, 2013
  Messages:
  541
  Location:
  Omgeving Eindhoven
  Vandaag de Tesla opgehaald. Naast al het positieve daarvan bleek dat tijdens het bellen er een enorme storing is als je de telefoon in het vakje legt midden/onder in het dashboard, of waar normaliter een middenconsole is...

  Is dit een bekend probleem, of is het specifiek voor onze Tesla?
   
 2. Rutger

  Rutger Member

  Joined:
  Jul 15, 2013
  Messages:
  528
  Location:
  Amsterdam, The Netherlands
  Hebben wij ook. Telefoon hangt in houder direct bij het scherm, geeft vaak storing.

  - - - Updated - - -

  Even wat anders, ik heb m'n iPhone 5s geüpdatet naar de laatste versie, en kan sinds dien niet meer bellen via de Tesla. Hij maakt wel contact, alleen het geluid loopt niet via de auto. Niemand dat probleem? Beiden al ge-reset, geen soulaas helaas.
   
 3. ErnstT

  ErnstT Active Member

  Joined:
  Apr 30, 2014
  Messages:
  1,830
  Location:
  amsterdam
  schijnt te komen omdat toestellen naar 2G/Edge terugvallen bij slecht bereik op 3G. Het gebeurt mij ook al regelmatig, elke rit wel eens, en heb dit voor de MS al de laatste 10 jaar niet meer meegemaakt... Ergens is de Tesla niet goed afgeschermd, of niet getest op 2G interferentie. Zal hier zelf ook over klagen. Instant update: telefoon BB10 even ingesteld op alleen 3G/4G dan zou het niet meer moeten voorkomen. Het zoeken naar 2G houdt dan op en daar missen we toch niet veel aan, met de huidige 3/4G dekking. Wordt vervolgd!
   
 4. Wim S.

  Wim S. Supporting Member

  Joined:
  Apr 11, 2013
  Messages:
  4,925
  Location:
  De Woude NL
  Met KPN 4G en iPhone 5s glasheldere verbindingen.
   
 5. dvotion

  dvotion Member

  Joined:
  Sep 11, 2013
  Messages:
  184
  Location:
  Breda, The Netherlands
  De storing zeker herkenbaar met Htc One. Daarnaast kan men mij ook heel slecht horen als ik bel, dit is niet bij elke gesprek het geval, maar een aantal mensen kunnen me nauwelijks verstaan. Heel vreemd en wisselt vaak en onafhankelijk van het telefoontype wat ik bel. Heb hierover ook al contact gehad met Tesla maar konden er niks aan doen en moest even afwachten bij nieuwe software update.
   
 6. jm71

  jm71 Active Member

  Joined:
  Dec 19, 2012
  Messages:
  1,532
  Location:
  Krommenie, Netherlands
  Ik heb dit met mijn iphone 5s bij elk gesprek. Heel irritant. Ik heb niet het idee dat het te maken heeft met het switchen van 3G naar 2G, ik heb al een paar gezien dat ik met de telefoon op 4G zit terwijl ik bel.
   
 7. Devils son

  Devils son Member

  Joined:
  Dec 31, 2013
  Messages:
  541
  Location:
  Omgeving Eindhoven
  Dank voor de reacties. Het is dus kennelijk niet exemplarisch.

  Nou ja, doorgeven dan maar en hopen op een oplossing. Kan dat de rest ook aanraden, hoe meer mensen er over klagen, hoe sneller een oplossing komt. Sowieso hoor je in een auto in deze prijsklasse goed te kunnen bellen...
   
 8. AlexT

  AlexT Member

  Joined:
  Mar 9, 2014
  Messages:
  297
  Location:
  Alphen aan den Rijn

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC