TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Problemen met WiFi

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by MindBender, Jan 20, 2014.

  1. MindBender

    MindBender Bite my shiny metal ass

    Joined:
    Jul 25, 2013
    Messages:
    434
    Location:
    Tilburg, The Netherlands
    Mijn Tesla wil niet met mijn draadloze netwerk verbinden. Nu heb ik een redelijk veilig wachtwoord, dus het zou kunnen dat het ding aanstoot neemt aan sommige karakters in de pass-phrase. Maar met het open netwerk van mijn buurman kan hij ook geen verbinding maken. Hij vraagt zelfs om een wachtwoord.

    Hebben anderen dit probleem ook?
     
  2. carlos

    carlos Member

    Joined:
    Mar 7, 2013
    Messages:
    275
    Location:
    Hoek van Holland
    Die van mijn kan helemaal geen wifi netwerk vinden. Ook de bluetooth doet het bij mijn niet. weet niet of het iets met elkaar te maken heeft. ik ga als de haag open is maar is even langs
     
  3. gelden

    gelden Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,512
    Location:
    Breda, Netherlands
    Dat probleem heb ik ook. Reset helpt vaak. Maar meestal heb ik de volgende keer (garage uit geweest) weer hetzelfde probleem.
     
  4. Rutger

    Rutger Member

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    521
    Location:
    Amsterdam, The Netherlands
    Hier ook. Heeft het wel gedaan, nu niet meer, blijft om password vragen. Al veel geprobeerd (band, kanaal, zonder pw, andere auth protocol), maar geen resultaat.
     
  5. gelden

    gelden Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,512
    Location:
    Breda, Netherlands
    Bereik is prima. Garage is direct onder de meterkast.
     
  6. MindBender

    MindBender Bite my shiny metal ass

    Joined:
    Jul 25, 2013
    Messages:
    434
    Location:
    Tilburg, The Netherlands
    Hier ook; Mijn accesspoint staat in de garage. Resetten heeft ook niet geholpen. bovendien; Als resetten de oplossing is, is het probleem blijkbaar niet bekend. Als er iets is wat ik niet van een helpdesk wil horen, is het wel resetten. Dat is gewoon een brevet van onvermogen.
     
  7. MJKA

    MJKA Member

    Joined:
    Dec 9, 2013
    Messages:
    359
    Location:
    Vleuten, The Netherlands
    Bij mij werkt het wel gewoon goed. Zowel thuis als op kantoor.
     
  8. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,877
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    Bij mij is de wifi verbinding prima, maar toch krijg ik elke ochtend de vraag of ik met een wifi netwerk wil verbinden!
    Volgens Tesla wordt dit gefixed bij de volgende patch.
    Ook vervelend is het feit dat internet radio een tijdje wegvalt als je weg rijdt en wifi verbinding verliest.
     
  9. kwenix

    kwenix Member

    Joined:
    Oct 1, 2013
    Messages:
    343
    Location:
    Belgium
    zelfde probleem hier: lange ingewikkelde wachtwoorden... werken niet.
    op verschillende locaties getest, overal hetzelfde: na een timeout komt de wagen terug met de melding dat het ww niet juist is ?!
    ik heb op 1 locatie 1 apple airport en 2 dlink's: de airport verschijnt gewoon niet in de lijst van netwerken en 1 van de 2 dlink's wel !?
    (en ja bij alle routers staat de SSID NIET uit)
    ik heb deze routers allemaal zelf geconfigureerd en heb dus alle controle over deze toestellen.
    Tot nader order werkt de wifi niet met apple airport, watchguard xe10, ...
    Ben naar service center geweest en alles bekeken: ook daar hadden we wat moeite om connectie te krijgen, wat uiteindelijk (na veel prutsen) dan toch gelukt is met 1 router, maar niet met alle routers.

    Tot slot een positieve noot: om het MAC adres van de WIFI te vinden, deze procedure:

    in het WIFI menu, kan je onderaan op een optie tikken die je toelaat het netwerk manueel in te stellen.
    In dat menu, heb je links bovenaan, een klein i icoontje staat (info icoon): tik hier maar eens op...
     
  10. PaulW5

    PaulW5 *****Driver

    Joined:
    Jul 22, 2013
    Messages:
    996
    Location:
    Uithoorn, Netherlands
    Heb ook issue met ASUS RTN66U
    Via gast netwerk van buurman werkt het prima. Ik kan zelf niet contacten met eigen netwerk problemen kunnen zijn:
    - Te hoge banden van wifi
    - TMS ondersteunt geen 5 GHZ / Wireless N
    - Kan problemen hebben met rare tekens in passphrase....

    Ik zie mijn netwerk wel maar krijg melding dat hij niet kan connecten
     
  11. kwenix

    kwenix Member

    Joined:
    Oct 1, 2013
    Messages:
    343
    Location:
    Belgium
    Heb uiteindelijk een aparte router gekocht en deze op een plaats gezet waar ik op de oprit nog ontvangst heb.
    Tijdens het opzetten bleek het volgende: de WIFI connectie werd geweigerd terwijl alles 'open' stond op deze WIFI router en ik 300% zeker was van het (simpele) wachtwoord.
    Na wat verder onderzoek de oplossing gevonden: alle HTTP/HTTPS verkeer loopt thuis over een proxy sever, zodat niet al te zedige websites tegengehouden worden.
    In de TESLA kan ik geen proxy server gegevens instellen en wat blijkt: de wagen maakt wel degelijk contact met WIFI router en probeert dan internet te bereiken.
    Als dat laatste niet lukt, komt de melding dat het wachtwoord niet klopt (wat dus eigenlijk niet correct is).
    Door de wagen (of liever het IP adres van de wagen) een rechtstreekse toegang te verlenen tot HTTP/HTTPS connecties naar buiten (firewall instelling) werkte alles ineens WEL.

    Conclusie: niet alleen WIFI router wachtwoord moet juist zijn, internet moet ook toegankelijk zijn/reageren (op moment van setup)...
     
  12. PaulW5

    PaulW5 *****Driver

    Joined:
    Jul 22, 2013
    Messages:
    996
    Location:
    Uithoorn, Netherlands
    Ik heb ook een simple extra router opgehangen aangezien bovenstaande issues blijven bestaan. Nu werkt alles als een zonnetje, maar gebruik ook geen proxy. Ik gebruik (iets off topic) Norton Secure DNS om enkele zaken niet aan mijn Kleine kids te hoeven tonen.
     
  13. brderyck

    brderyck Member

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    33
    Location:
    Europe
    [email protected] wat zijn jouw instellingen voor de Engenius router. Ik heb deze nu ook opgehangen en heb prima bereik op mijn parkeerplek. Telefoon wil prima connecten met de Engenius maar de auto niet. Graag probeer ik het nogmaals met jouw instellingen.
     
  14. HansBe

    HansBe Member

    Joined:
    Aug 1, 2014
    Messages:
    372
    Location:
    Langdorp, Belgie
    Ik had ook problemen met mijn Wifi aansluiting. Wat gezocht op het forum en er is een hele tread over.

    Bottom line was bij mij het probleem op te lossen door mijn accesspoint anders in te stellen. Het stond op enkel G/N netwerken. Moest het instellen op B/G/N netwerken en ineens kon ik wel connecteren met mijn MS.
    Wifi signaal is wel ENORM zwak in de wagen. Mijn gsm heeft vanuit de auto op de oprit thuis een heel goede verbinding met mijn wifi netwerk.

    Voor een Silicon Valey bedrijf had ik me dit toch anders ingebeeld...
     
  15. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,877
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    Je zou verwachten dat ze in de S een grotere WiFi ontvanger kwijt kunnen dan in je GSM
     
  16. Maarten

    Maarten Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    1,685
    Location:
    Haarlem
    Net eindelijk maar eens het WiFi probleem met de auto opgelost.
    Er zullen natuurlijk meerdere manieren zijn, maar voor mijn geval: auto wat verder van huis, dus extender of andere oplossing nodig.
    Ik heb een Devolo dLAN 1200+ WiFi ac Starter Kit gekocht. De ene adapter aan de Asus RT-AC87U router aangesloten en de andere gewoon via de 220V aan een stopcontact vlakbij de auto.
    Probleemloze aansluiting (heldere handleiding) en direct de volle gigabit sterkte in de garage. Die snelheid haal ik natuurlijk alleen via een bekabelde aansluiting, maar WiFi in de auto komt nu op volle sterkte binnen :smile:. Aanrader!
     
  17. Maarten

    Maarten Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    1,685
    Location:
    Haarlem
    Heb zonet eens even wat uitgetest met onze Tesla.
    Hij staat nu met het rechtervoorportier op een meter afstand het WiFi accesspoint, volle signaalsterkte. De Devolo geeft het internet dus vanaf de router via de 220V door naar de garage.
    Vervolgens op de browser http://www.speedtest.nl gestart om eens te kijken hoe het e.e.a. werkt (veel andere snelheidstesten werken niet omdat er Flash voor nodig is).

    Wat blijkt na het enkele keren doorlopen van de snelheidstest: de auto haalt geen hogere downloadsnelheid van iets minder dan ca. 2 Mbit/s.
    Uploadsnelheid ca. 1/10 daarvan, maar vooral voor wat betreft het connectie maken met servers op het internet (deel 3 van de test) zakt hij volledig door het ijs.
    Daar komt hij niet eens door de test, tenminste ik hield het na twee minuten wachten wel voor gezien.

    Om er zeker van te zijn dat het niet aan het WiFi-accespoint ligt, heb ik dezelfde test ook nog eens een paar keer gedaan met de Macbook Pro op mijn schoot in de auto.
    NB Ik snap ook dat ik de auto daar niet mee mag vergelijken, maar daar gaat het nu even niet om.
    De MacBook haalt op hetzelfde accesspoint een downloadsnelheid van 680 MBit/s, upload 2 MBit/s (valt mij ook wat tegen), 600-1000 connecties/minuut.

    Nou ben ik geen IT-specialist, maar:
    a) ik had altijd het gevoel dat het wat trage internet aan de Vodafone-chip lag, maar het ligt dus aan de Tesla zelf?
    b) een hogere snelheid (4G-chip) heeft alleen zin als essentiële andere hardware in de auto ook vervangen wordt?
    c) heeft het niet goed door de connectie-test komen van de auto wellicht verband met het landurige wegvallen bij netwerkovergangen, m.a.w. hij herstelt de connectie véél te langzaam?
    d) anderen dezelfde resultaten?
    Ik ben benieuwd naar de opinie van de professionals.:rolleyes:
     
  18. Ronald_

    Ronald_ Member

    Joined:
    Aug 20, 2014
    Messages:
    48
    Location:
    Amstelveen, The Netherlands
    Ik had in januari 2015 mijn Tesla geprobeerd op de Apple AirPort Extreme en Express (intern roaming) te hangen. Dit was voor 6.1 toen ik nog in de veronderstelling was dat 6.1 sneller komt over WiFi dan 3G. De AirPort gaf 1 streepje, terwijl deze 8m verwijderd was. iPhone vol signaal, en honderd meter verder nog WiFi. De verbinding werkte wel maar traag is sowieso traag in vergelijk met telefoon.

    Ik had nog een oude Asus B/G zonder N, dus die als exclusieve Tesla router aan de switch gekoppeld. Op 8m nu vol signaal en merkbaar sneller. Ik ben bang dat de Parrot chip set die Tesla gebruikt inmiddels niet meer up to date is? Ik heb WiFi nu gewoon uit staan, door geen netwerken toe te voegen en heb 6.1 inmiddels 4x ontvangen.
     
  19. Anco

    Anco Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    141
    Location:
    Voorburg
    Als de auto bij mij op de oprit staat is het access point op 4 meter afstand. Alle randapparatuur zoals tablets, telefoons, laptops draaien als een dolle op de WiFi met hoge doorvoersnelheden van 100+ mbit/s. De Tesla echter niet, alle streepjes maar de snelheid blijft laag, soms 20 mbit/s op een goede dag.... Latency zeer hoog. RDio/TuneIn op WiFi is dan ook bijna niet te doen, over de 3G geen probleem.

    Ik heb er al eens over geklaagd bij de SeC, zij zagen echter geen probleem. Ik wel helaas. De updates komen keurig binnen over de 3G, kaarten helaas niet........
     

Share This Page