TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Problemen wifi aanmelding

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by gelden, Dec 5, 2013.

  1. gelden

    gelden Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,516
    Location:
    Breda, Netherlands
    Ik heb problemen met aanmelding op wifi. Eerst lukte het helemaal niet (thuis, apple airport). Maar na enkele resets van center scherm lukte het wel. Maar vervolgens de volgende keer dat ik thuiskwam weer niet. Reset hielp, en soms meldt hij wel zelf weer aan maar meestal niet. En dan lukt het ook handmatig niet zonder een reset.
    Ben ik de enige? Suggesties?
     
  2. S-19910

    S-19910 Driving Model-S #19910

    Joined:
    Aug 13, 2013
    Messages:
    3,766
    Location:
    Grobbendonk, Belgium
    bij mij werkt het feilloos...
     
  3. PeterSZ

    PeterSZ Petrolhead Electrified

    Joined:
    Oct 7, 2009
    Messages:
    909
    Location:
    Netherlands, Deventer
    Heb al 20 keer getracht - code ingevoerd - maakt geen verbinding. Signaal niet heel sterk maar zou voldoende moeten zijn.
    Geen flauw idee waarom het niet lukt. Mis het niet. Via 3G werkt toch ook alles?
     
  4. gelden

    gelden Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,516
    Location:
    Breda, Netherlands
    Is ook zo. Maar het gast mij erom dat het zou moeten werken en dat niet doet. Klopt niet.
     
  5. Hannes

    Hannes Member

    Joined:
    Sep 5, 2013
    Messages:
    103
    Location:
    Netherlands
    Ik heb het ook al wel zo'n 10 keer geprobeerd en geen enkele keer is het me gelukt tot nu toe. Ik had ook problemen met mijn EV Box maar die lijkt nu naar behoren te werken.
     
  6. PeterSZ

    PeterSZ Petrolhead Electrified

    Joined:
    Oct 7, 2009
    Messages:
    909
    Location:
    Netherlands, Deventer
    Er hangt een wit kastje in de kelder. Van KPN. Staat 'Experia Box' op. Knipperen groene lampjes. Komen witte draden uit. Door mannetjes van KPN opgehangen.
    Geen knopjes behalve een rode met reset erbij. Niets maar dan ook niets aan te verstellen. Nergens een 20/40Mhz knopje.

    Plug and play my ass.
    Niets dat ik ooit kocht, EVER, was plug and play. NEVER.
     
  7. PaulusdB

    PaulusdB Mayor Gnomus Vintage Limb

    Joined:
    Jul 12, 2013
    Messages:
    3,098
    Location:
    Europe
    Je kunt op de Experia box inloggen op http://192.168.2.254 en met de settings klooien. usernamer is waarschijnlijk KPN en wachtwoord leeglaten.
     
  8. Rutger

    Rutger Member

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    521
    Location:
    Amsterdam, The Netherlands
    Hier Not able to connect Tesla's Wifi to home network? - Page 6 staat ook wat info. Ik lees iemand waarbij het aanzetten van DHCP werkt, hij had blijkbaar meerdere routers in huis. Dan moet je er dus voor zorgen dat DHCP wordt verzorgd door het doosje dat ook je wifipoint voor je auto is.

    Nu heb ik het idee dat 80% van dit forum in de ICT werkt, maar jullie net niet.. :biggrin:
     
  9. gelden

    gelden Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,516
    Location:
    Breda, Netherlands
    Ik wel hoor. En volgens mij staan de instellingen van mijn netwerk goed. Het feit dat aanmelden soms na een reset wel werkt duidt er volgens mij op dat het probleem in de auto zit.
    Overigens: de auto staat in de kelder onder mijn huis. Daar vrijwel geen 3G ontvangst. Wifi is dus toch handig.
     
  10. gelden

    gelden Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,516
    Location:
    Breda, Netherlands
    Nooit een schemerlamp gekocht? ;)
     
  11. S-19910

    S-19910 Driving Model-S #19910

    Joined:
    Aug 13, 2013
    Messages:
    3,766
    Location:
    Grobbendonk, Belgium
    toch een flinke dompelpomp geplaatst ?
     
  12. gelden

    gelden Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,516
    Location:
    Breda, Netherlands
    De hele straat ligt op keldernivo. We hebben dus twee (redundant) flinke pompen inderdaad.
     
  13. Rutger

    Rutger Member

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    521
    Location:
    Amsterdam, The Netherlands
    Voor wie nog problemen heeft, hij connecte bij mij ook niet, bleek aan de band te liggen. Router was ingesteld op alleen 20 mhz, bij instellen naar '20 of 40' ging het prima.
     
  14. gelden

    gelden Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,516
    Location:
    Breda, Netherlands
    Ik kon die optie in de apple airport niet vinden. Maar het lijkt erop dat de laatste update heeft geholpen.
     

Share This Page