TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Pull Over Safely, Restart Car to Drive

Discussion in 'Model S: User Interface' started by brianman, Feb 4, 2014.

  1. brianman

    brianman Burrito Founder

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    15,487
    #1 brianman, Feb 4, 2014
    Last edited: Feb 4, 2014
    Has anybody else run across this message before? It happened when I floored it while entering a freeway on-ramp. Fortunately, I was in the middle of nowhere (no traffic behind me).

    Notice the orange and red gear letters.

    PullOverSafely_RestartCarToDrive.jpg

    Upon restarting the 17" and then putting the car into drive it cleared itself and the car behaved normally from there on out.


    For what happened next, look here:
    PocketDyno, Sig P85 A after 23k miles
     
  2. patp

    patp Member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    514
    Location:
    Canada
    Yep. Check with Tesla as after 3-4 times they finally had to replace my whole battery pack. Do you have a Sig?
     
  3. brianman

    brianman Burrito Founder

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    15,487
    Eep! And yes.
     
  4. PeterK

    PeterK Model S Owner

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Messages:
    1,148
    Location:
    Cambridge, MA
    Brianman, perhaps it's a message that type A personalities and type A batteries don't mix. Time to move on to a type B?
     
  5. lolachampcar

    lolachampcar Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    4,445
    Location:
    WPB Florida
    Nice one Peter!

    I've set up next to a bud in a Sept. delivery S85 to run him. I made sure he moved first before moving to keep from jumping him. Both times we tried this (back to back) his car did exactly the same thing. The throttle was non-responsive and the car simply shut down until he stopped and cycled through park. It would not repeat with just one car twenty minutes later at the service center. We have yet to do it again to confirm but I suspect something in his car was upset about something coming from my car (FM???).
     
  6. zax123

    zax123 CDN Model S P308

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    911
    Location:
    Candiac, QC, CAN
    @lola,

    Are you serious? Do you honestly think there's some kind of wireless interfere from one car to the other? That would be completely insane!
     
  7. Chipper

    Chipper Active Member

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    1,182
    Location:
    Chattanooga, TN
    Personality or Battery??:tongue:
     
  8. Robert.Boston

    Robert.Boston Model S VIN P01536

    Joined:
    Oct 7, 2011
    Messages:
    7,842
    Location:
    Portland, Maine, USA
    I had a similar error message and red-out of the PRND on the dash, in a similar situation. I had just punched the accelerator from a low speed, and the car completely lost power. In my case, Tesla replaced the Power Inverter unit. Like you, I have an early-production car (Nov.2012).
     
  9. yobigd20

    yobigd20 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    5,793
    Location:
    Skaneateles, NY
    I guess that means that everyone with an 'A' pack doesn't need to hunt for tow-hitches to drive over any more. Just keep punching it over and over until it craps out on you and then go get your new 'B' pack and 120kWh supercharging!!!
     
  10. brianman

    brianman Burrito Founder

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    15,487
    Let's not jump to conclusions just yet. ;)
     
  11. Zextraterrestrial

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    3,636
    Location:
    Humboldt/Los Altos
    ya, this doesn't seem to work :wink:

    just dropped off my second set of 21"s to get the tires flipped and my 19" fun tires with ~200mi need the same thing done.
    I think I have well tested the punching it repeatedly.
    never had any sort of drive failure or error msg related
     
  12. lolachampcar

    lolachampcar Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    4,445
    Location:
    WPB Florida
    Zax,

    Yep, I know. We really need to reproduce the problem as it just could not be that I was next to him although it happened twice back to back and then would not do it 20 minutes later at the service center (when I was not next to him). He's out at the airport and we've been talking about lining up again.
     
  13. jerry33

    jerry33 S85 - VIN:P05130 - 3/2/13

    Joined:
    Mar 8, 2012
    Messages:
    12,751
    Location:
    Texas
    I think you'll need someone with an "A" personality to punch it.
     
  14. PeterK

    PeterK Model S Owner

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Messages:
    1,148
    Location:
    Cambridge, MA
    About your personality or your battery? :)
     
  15. strider

    strider Active Member

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Messages:
    2,918
    Location:
    NE Oklahoma
    My wife got the same message except the car would not not move after a restart. Even did a hard reset by pulling the yellow fuses. No dice. Car stayed powered up and HVAC still worked. Tesla towed it and ended up replacing the inverter. It also showed this: IMG_00000058.jpg
     
  16. zax123

    zax123 CDN Model S P308

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    911
    Location:
    Candiac, QC, CAN
    You got the P40!! You should keep that car safe, it'll be worth a lot sometime in the future. :)
     
  17. deonb

    deonb Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2013
    Messages:
    3,019
    Location:
    Redmond, WA
    Now the question that will bug us until the end of time...

    Does the software actually contain artwork for a single P40 bitmap, or are the P and 40 two separate bitmaps?

    It has pretty profound implications.
     
  18. N4HHE

    N4HHE Member

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    619
    Location:
    Madison, AL
    A Performance 40? :)

    Yup, I'd say the computers were not happy about something that day.
     
  19. brianman

    brianman Burrito Founder

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    15,487
    0-60 in one full charge
     
  20. strider

    strider Active Member

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Messages:
    2,918
    Location:
    NE Oklahoma
    It was still showing the correct range based on an 85kWh battery. But yeah, it really tossed its cookies that day. Worked perfectly before and after -<shrug>-
     

Share This Page