TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Service Pack: ja of neen en waarom?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Patrick Claerhout, Oct 3, 2013.

 1. Patrick Claerhout

  Joined:
  Jun 3, 2012
  Messages:
  418
  Location:
  Gent, België
  Nu er al meer dan een maand Tesla's op de Nederlandse en Belgische wegen rijden is de initiële beslissingsperiode over al dan niet onderschrijven van Service Pack voor veel leden al achter de rug. Graag had ik willen weten wat jullie uiteindelijk gekozen hebben. En welke documenten jullie eventueel ontvingen na onderschrijven van Service Pack

  In discussie hierover zijn er velen die vinden dat het Service Pack in feite toch wel duur is (zeker voor afwerken van eenvoudig checklijstje en in wetenschap dat EV in feite erg weinig onderhoud vergt). Maar er zijn evengoed mensen die wijzen op het feit dat het toch nog steeds een eerste generatie wagen is en dat monitoring en stipte opvolging door Tesla onderhoudscentrum om die reden een must is.

  Wat zijn de meningen nu vanuit de praktijk?
   
 2. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  6,239
  Location:
  Grobbendonk, Belgium
  ik doe niet mee, wegens de km begrenzing.
  rij 50.000 km per jaar....
   
 3. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,787
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Ik vind t nogal prijzig 700,- per jaar voor????
   
 4. PaulusdB

  PaulusdB Mayor Gnomus Vintage Limb

  Joined:
  Jul 12, 2013
  Messages:
  4,944
  Location:
  Europe
  Toch is mij door Lester verzekerd dat het vier jaar ONGEACHT de kilometers betreft. Zelfs dan is het nog het uurtarief van een medisch specialist of advocaat voor het controleren van slijtage, vloeistofniveaus en een interieurfiltertje wisselen.

  Ik ga eens kijken of mijn Bosch specialist niet wat extra klandizie naast zijn Mercedes- en BMW-rijders kan gebruiken.
   
 5. SofaSogo

  SofaSogo Member

  Joined:
  Aug 22, 2013
  Messages:
  518
  Location:
  Vreeland, The Netherlands
  Tesla heeft met succes de markt wakker geschut maar slaat nu helaas wat door in haar geluksroes. Pricingteam herwaardeert de velgen en banden naar $ 4.000,-, Elon meldt dat zijn EV weinig - geen onderhoudt nodig heeft maar komt met een van de duurste onderhoudscontracten, bagagetjes & tassen welke gemiddel 5-10x duurder dan wat je zou verwachten.. Heb sterk het idee dat men snel zoveel mogelijk $$ wil slaan uit het momentum wat er nu is (mede t.g.v. alle subsidies in NL / EU en VS). Met enige realteitszin of substraat heeft de pricing niets meer te maken. Hoeveel sympathie ik ook voor het merk, Elon en de 'eerste echte EV' ook heb, merk ik dat ik nu aversie begin te krijgen tegen deze gekte. Dit gecombineerd met slordige afwerking, matige lakafwerking, matige afleveringsniveau, (sommige auto's vies, krassen, schreve kleppen, fluitende rubbers, zoemde aandrijflijnen..) en rustig 2 maanden opschruiven van verwachte afleverdatum maar andere partijen weer 50 plekken toezeggen, niet beantwoorden van e-mails van mensen die auto's hebben gekocht van > € 120.000 heeft mij wel uit mijn roes gehaald en zelfs doen twijfelen of het wel een verstandige keuze is geweest om voor de MSP+ te gaan. Sta i.i.g geval weer met beide voetjes op de grond en ga waarschijnlijk de winterbanden/velgen, onderhoud niet via Tesla doen. Die hebben het nog te druk met het neerzetten van de organisatie, (over)pricing/marketing blabla etc. Klant en product staat even niet meer op nr. 1. Net als de opgeblazen koers is bij Telsa e.e.a. naar het koppie gestegen. M.i. overspeelt Tesla nu haar hand en kan Tesla het nog moeilijk gaan krijgen als de subsidies wereldwijd gaan opdrogen. Het overspelen van haar hand kan zelf nog schadelijk zijn als men later de pricing weer moet aanpassen, slechte reputatie van waardeloze afwerking moet gaan rechtzetten etc.

  Hoop dat ik er straks weer meer lol in ga krijgen als de bak ooit echt geleverd gaat worden als dat uberhaupt in 2013 nog gaat lukken. Heb er echt ongelooflijk de pest over in dat hij van laatste week okt naar de laatste week van dit jaar is uitgesteld. Levert me stress op merk ik. Ben bang dat ik straks met een mooie laadpaal van € 5.500 (extra hoofdaansluiting, veel graafwerk etc.) zit zonder MS in 2013 waarvoor ik extra heb betaald om de productie plek over tenemen. Ramp scenario zou zijn als ik eind dec voor een fait accomplis gesteld word en ik in 1 dag moet gaan besluiten of ik hem nog wel wil afnemen...

  Blijf s.v.p. de goed ervaringen en mooi foto's posten, excuus voor mijn sombere bui. Hoop snel weer positief te kunnen zijn over dit avontuur.
   
 6. Patrick Claerhout

  Joined:
  Jun 3, 2012
  Messages:
  418
  Location:
  Gent, België
  SofaSogo,

  De meeste onder ons hebben in hun privéleven al kunnen ervaren wat The Pretenders, nou ja, ook pretendeerden: "It 's a thin Line between Love and Hate".
  Waarom zou het anders zijn met de passie voor een auto? Perfectie bestaat in dromen, maar niet in realiteit. Daarom volgend praktisch advies: Kies, en bemin je keuze !

  From scratch een dergelijk ambitieus project uitwerken kan niet anders dan met vallen en opstaan gebeuren. Maar bij blinde bewondering voel je je vaak achteraf ook bedrogen. Vandaar ook dat ik deze thread opstartte omdat Service Pack mij momenteel doet twijfelen en vanuit bedrijf m.i. niet echt duidelijk gemaakt wordt welke waar je krijgt voor je geld en wat de risico's zijn als je het aanbod aan je voorbij laat gaan.
   
 7. pwillemse78

  pwillemse78 Member

  Joined:
  Aug 26, 2013
  Messages:
  950
  Location:
  nuenen
  in het kader van dit jaar nog leveren: ik heb een brief van tesla, ondertekend, waarin gegarandeerd wordt dat ie dit jaar op kenteken staat.... dat was de reden dat ik heb bijbetaald aan een investeerder... heb jij die garantie niet gekregen?

  - - - Updated - - -

  ongeacht, heb je dat op papier? punt is nl als dat zo is dat ik met mijn 50.000 km per jjaar zeer gunstig zit. 2.200 onderhoud voor vier afkopen voor 200k kilometers heb ik geen moeite mee...
   
 8. PaulW5

  PaulW5 Paul Willemsen

  Joined:
  Jul 22, 2013
  Messages:
  1,061
  Location:
  Uithoorn, Netherlands
  Bij Tesla is zelf een garantie te verkrijgen als je je auto besteld hebt voor 15-8-2013
  Brief ziet er als volgt uit:

  We hereby confirm that your Model S will be registered and available to be delivered to you at your nearest Tesla Service Centre before the 31
  st December
  2013 subject to Tesla receiving your confirmed order no later than the 15
  th
  August 2013.

  Kind Regards,

  Alex Schoch

  Director, EU Retail Operations
   
 9. SofaSogo

  SofaSogo Member

  Joined:
  Aug 22, 2013
  Messages:
  518
  Location:
  Vreeland, The Netherlands
  #9 SofaSogo, Oct 4, 2013
  Last edited: Oct 4, 2013
  @ Pratick, dank voor de steun en wijze les. Je hebt gelijk
  @ Paul; Ik heb op papier garantie van Leasebijtellingvrij.nl zij hadden destijds al enige in NL nog gegarandeerde plekken (voordat Athlon er later nog 2 x 50 bij kreeg welke nog de eerder verkochte plekken worden afgeleverd. Dit is dus de reden waardoor andere leveringen w.o. die van mij naar achteren werden geschoven). Ik neem aan dat Leasebijtellingvrij het door jou genoemde papiertje van Tesla weer heeft. Maar wat is de garantie waard? Wat heb ik er aan om de € 2.000,- voor de productieplek een mijn aanbetaling terug te krijgen? Zit ik met € 5.500,- kosten voor de laadpaal, geen auto en einde regeling 0% bijtelling, versobering MIA/KIA/Vamil voor 2014. Bijna alle auto's die via EV-centrum (waar leasebijtellingvrij weer de productieplekken inkocht komen op tijd in laatste week oktober / eerste november. Ook bij mij leek het goed te gaan, kreeg VINnummer in Augustus, paar auto's zijn zonder berichtgeving en met belachelijke verklaring nadien (logistieke problemen in EU / maar wel 100 plekken extra voor Athlon) doorgeschoven naar eind december). Als extra straf bij late aflevering wordt de winterbandenset duurder. Vindt dat van weinig respect voor je klant getuigen, bijna misdadig. Dat doe je allen als bedrijf als je denkt we zijn zo hot, iedereen pikt het toch wel etc. Amerikaanse marktwerking 'at it's best'. Marktwerking betekend echter ook dat als de subsidies opdrogen het merk meer zal worden afgerekend op zijn daden omdat iedereen het dan weer direct in zijn portemonaie gaat voelen zonder dat de staat een deel meebetaald. Dan gaat het plaatje er voor Tesla toch anders uitzien ben ik bang. Dan zullen ze hun 'act together' moeten hebben en komen ze niet meer weg met alle perikelen zoals die nu spelen. Ik blijf het concept echter steunen daarvoor is het te belangrijk wat ze in gang hebben gebracht. Ook krijgen ze wat krediet voor het feit dat ze een jong bedrijf zijn maar ik baal wel dat het nu juist mijn auto betreft die naar laatste week december moet. Is natuurlijk beetje 'not in my back yard'. Ik hoop op een goede afloop van deze cliffhanger net zoals alle Amerikaanse films goed aflopen.
   
 10. pwillemse78

  pwillemse78 Member

  Joined:
  Aug 26, 2013
  Messages:
  950
  Location:
  nuenen
  Klopt, die heb ik ook. echter, het gaat mij om het onderhoud, heeft iemand op papier staan dat je enerzijds geen kilometerbeperking hebt binnen het onderhoud, en anderzijds dat de garantie niet vervalt op het moment dat je het onderhoud ergens anders laat doen (wat overigens bij wet geregeld is)...
   
 11. PaulW5

  PaulW5 Paul Willemsen

  Joined:
  Jul 22, 2013
  Messages:
  1,061
  Location:
  Uithoorn, Netherlands
  Ooit gekeken naar de VS site. Daar staan weer andere varianten dan wij kunnen kiezen
  http://www.teslamotors.com/service#/service-plans
   
 12. martinve

  martinve Active Member

  Joined:
  Mar 26, 2013
  Messages:
  1,048
  Location:
  Heerlen, NL
  Garantie staat bepaald in de nederlandse wetten, Tesla MOET hieraan voldoen.
  Het gaat hier over een onderhouds pakket en is optioneel, niet noodzakelijk of verplicht.
  Elon heeft zelf gezegd dat de garantie op de auto blijft ook al wordt er geen service pakket afgesloten.

  Op de vraag of ik een service pakket neem ?

  NEE.
  Waarom ? Prijs in verhouding wat geleverd/geboden wordt.

  Verschillende reden :
  - De auto wordt verkocht en gepromoot als zijnde MINDER onderhoud dan een traditionele verbrandingsmotor. -> Waarom moet ik dan werelds duurste service pakker betalen ?
  - De enige onderdelen die vervangen moeten worden zijn banden en ruitenwissers -> Waarvoor betaal ik dan 700euro per jaar voor onderhoud ?
  - 98% van de mensen die deze auto kopen zullen heb zakelijk aanschaffen (MIA/KIA/Vamil etctec) en de meeste rijden zeker 30.000km per jaar. Dit is al meerdere keren aangekaart door de eigenaren en Tesla laat nog steeds 20.000km staan. Dus moet ik concluderen dat het ook daadwerkelijk 20.000km zal zijn. Een toezegging heeft in dit geval NIKS te zeggen, hier geldt hetzelfde als bij alle andere zakelijke overeenkomsten : Zet het zwart-op-wit en teken het, dan is het geldig.
  - Ik schaam me al om 300euro te betalen voor een hoedenplank, als ik dan ook nog moet zeggen dat ik 2800euro voor 4 jaar service-beurten heb betaald, kan ik onmogelijk zeggen : Dit is een dure aanschaf, maar het onderhoud is ECHT goedkoop.

  Tesla beweerd dat deze auto de "normale" auto kan vervangen, nou dan, laten we deze auto dan ook behandelen als iedere andere auto. Dus ook indien er defecten aan komen.

  Kortom, defecten aan de auto worden onder garantie gerepareerd. De standaard "Pechhulp" dienst van bedrijven moet voldoende zijn net zoals voor alle andere auto's. Indien ik de auto niet via pechhulp naar Tilburg kan laten verplaatsen, betaal ik liever een los vervoer naar Tilburg dan dat ik hier 700euro voor betaal.
   
 13. arjan.a

  arjan.a Member

  Joined:
  Aug 30, 2013
  Messages:
  98
  Location:
  Netherlands
  Ook ik vind de geboden 2400 euro voor 4 jaar onderhoud veel geld. Ik twijfel, omdat er naast onderhoud binnen het pakket volgens mij ook sprake is van de firmware updates + problem solving op afstand, en evt track&trace bij diefstal en zo.
  Vraag is dus: wat krijg ik allemaal voor die 2400 euro?? Als het echt alleen onderhoud is ga ik ook naar mn dorpsgarage.
   
 14. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,787
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Even voor de duidelijkheid; het serviceplan is alsvolgt:
  Serviceplan.JPG
   
 15. Jeroens

  Jeroens Member

  Joined:
  Feb 14, 2013
  Messages:
  450
  Location:
  Regio Utrecht
 16. Rutger

  Rutger Member

  Joined:
  Jul 15, 2013
  Messages:
  528
  Location:
  Amsterdam, The Netherlands
  Bizarre prijzen. Een grote beurt voor de Ampera met electro EN benzinemotor kost tussen de 60 en 140 euro per beurt (en hier) , een model S met alleen een elektromotor 700 euro. Misschien moet je 'm vergelijken met een Porsche Panamera, qua soort auto wel eerlijker. Een beurt voor de hybrid kost 719 euro, bijna precies gelijk ;-)
   
 17. PaulW5

  PaulW5 Paul Willemsen

  Joined:
  Jul 22, 2013
  Messages:
  1,061
  Location:
  Uithoorn, Netherlands
  Wellicht leuk om dit te lezen. Het is idd veel geld voor een auto die minimaal onderhoud nodig heeft.
  Wat mij opvalt is de zin mbt hardware upgrades..... zal dit zaken zijn die niet goed werken?? Of bijvoorbeeld de 3G die omgezet wordt naar 4G??
  Dan vind ik de 700 euro wel meevallen als ik alle aanpassingen die nieuwe auto's ook krijgen bij mijn beurt ook krijg

  http://www.teslamotors.com/blog/creating-world%E2%80%99s-best-service-and-warranty-program-0
   
 18. martinve

  martinve Active Member

  Joined:
  Mar 26, 2013
  Messages:
  1,048
  Location:
  Heerlen, NL
  Ik snap het punt deze auto te vergelijken met een Porsche Panamera, echter the onderdelen die vervangen, onderhouden of defect kunnen gaan aan een porsche zijn beduidend hoger.
  Helaas voor Tesla zijn wij nederlanders nu eenmaal redelijk nuchter en de uitdrukking "Going dutch" in USA komt niet zomaar. Als we ergens een bedrag moeten betalen, gaan we automatisch vergelijken met de concurrent. Aangezien een concurrent nu niet echt aanwezig is, gaan we vergelijken met wat andere merken geven aan service.
  En hier botst het.

  Ze promoten de auto met 's wereld laagste onderhoud en maken het ook waar. Kijk maar wat daadwerkelijk vervangen moet worden, ze liegen niet !
  Om dan hier toch dezelfde kosten voor te betalen alsof het een Porsche Panamera, waar wel het onderhoud nodig is, staat rechtstreeks tegenover onze nuchtere redenatie en krijgen wij het gevoel dat we belazerd worden.

  Buiten dat, er staat nog steeds : "Beperkt tot 80000km". Dat heeft te zeggen (voor mij), na 2.6 jaar vervalt de service. Omgerekend betaal ik dan 1070€ per jaar.
  Allemaal kunnen ze zeggen: '"Jaaa maar we zullen die 80000km niet aanhouden, maar de 4 jaar" heeft totaal geen waarde indien er blijft staan "beperkt tot 80000lm". Als puntje bij paaltje komt, gaan ze zich hieraan houden.

  De mensen (beter gezegd, de ondernemers) die alles netjes "op tijd" geleverd hebben gekregen bij de bestelling van de auto, zullen waarschijnlijk sneller een service pakket aanschaffen, echter de ondernemers die een signature, early adopters, vroege bestellers, 2 jaar wachtende investeerders, noem maar op; die hebben reeds genoeg uitvluchten te horen gekregen en genoeg beloftes gebroken gehad. Zodra bij hun de roes een beetje verdwijnt en ze weer nuchter kunnen denken, zullen ze waarschijnlijk geen service pakket nemen.


  Voor mij persoonlijk, zolang die 80000km beperking daar blijft staan, kan ik mijzelf gewoon niet overtuigen om het service pakket te nemen voor een auto die ge-promoot wordt als zuinigste onderhoud wagen van de wereld. 80000km lang ga ik mij belazerd voelen.

  /edit :
  Wel nog even toevoegen : Ik sta wel open voor dit service contract, echter niet zolang die 80000km beperking erbij staat. Geef mij zwart op wit dat het niet erbij zit (officieel, dus geen emailtje van een sales persoon) en ik pak het pakket meteen.
   
 19. Mark de Raaij

  Mark de Raaij Model S Sig #411 EU

  Joined:
  Dec 18, 2012
  Messages:
  129
  Location:
  Netherlands
  Ik zie het maar zo, met mijn bmw's en audi's was ik per keer meestal veel meer kwijt.
   
 20. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  6,239
  Location:
  Grobbendonk, Belgium
  +1 !
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC