TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Slacker connection problem with v5.8

Discussion in 'Model S: User Interface' started by ToddRLockwood, Nov 26, 2013.

  1. ToddRLockwood

    ToddRLockwood Active Member

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Messages:
    1,263
    Location:
    Burlington, Vermont
    Have you noticed your Slacker connection dropping out more often since the v5.8 update? I have. I traced it to the new Energy Saving feature (also known as Sleep mode). If you turn off Energy Saving (found under Controls : Displays), your uninterrupted Slacker connection will return.

    Hopefully, this issue will go away in a future update.
     
  2. ACDriveMotor

    ACDriveMotor Member

    Joined:
    Aug 11, 2013
    Messages:
    815
    Location:
    Seattle, WA
    Can you report to ownership? I hadn't noticed but I am running with Energy Saving off today to monitor vampire loss. I will try it.
     
  3. phat78boy

    phat78boy Member

    Joined:
    Apr 12, 2013
    Messages:
    192
    Location:
    Phoenix, AZ
    I haven't had a problem with Slacker, but TuneIn has been horrible since the update. I'll give this a try, thanks.
     
  4. ipryor

    ipryor Member

    Joined:
    Sep 21, 2013
    Messages:
    136
    Location:
    Delaware
    I have noticed that too! Thanks for bringing it up ToddRLockwood.
     
  5. Plug Me In

    Plug Me In Member

    Joined:
    Nov 29, 2012
    Messages:
    580
    Location:
    Central Virginia
    Tune In drops Car Talk 100% of the time about halfway (before even the third half of the show) through. Has done this always pre- and post 5.8. Grrrrr….
     
  6. Al Sherman

    Al Sherman It's about THIS car.

    Joined:
    Nov 29, 2012
    Messages:
    1,692
    Location:
    Batesville, IN
    Yes Todd, I've noticed it too. Haven't played with the sleep setting though. I never made the connection. I'll try it tomorrow. I'm starting to get 5.8itis, or 5.8 phobia. I've felt almost since I got it that 5.8 is a "quirky" update. The air suspension issue notwithstanding, I'm sure it wont go down in MS history as the most popular update.
     
  7. Btrflyl8e

    Btrflyl8e Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    2,284
    Location:
    Seminole, Florida, United States
    Yes, I thought I was just imagining it. But I really never had a problem at all before. I'll try turning off energy saving mode, thanks... I'll also report it to Ownership.
     
  8. ElectricAvenue

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    60
    Location:
    Nashua NH
    Plug.... can you tell me how to get Car Talk on Tune In, I love that show!
     
  9. ToddRLockwood

    ToddRLockwood Active Member

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Messages:
    1,263
    Location:
    Burlington, Vermont
    Did report it.
     
  10. lolachampcar

    lolachampcar Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    4,454
    Location:
    WPB Florida
    My wife just had the problem today. I'll try the sleep mode fix as well. She did not have this issue with 5.6.
     
  11. mknox

    mknox Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    8,570
    Location:
    Toronto, ON
    Not with 5.8 specifically, but ever since I've had the car, and across several software updates I find Slacker eventually starts to skip and cut out. I re-boot the 17" screen and it all comes back to normal. I may get 2 or three weeks and then have to re-boot. I do use Slacker pretty much all the time.
     
  12. Plug Me In

    Plug Me In Member

    Joined:
    Nov 29, 2012
    Messages:
    580
    Location:
    Central Virginia
    EA,

    I found it scrolling through the "Talk" category, I believe, on Tune In. It might also be under an NPR category. I added it to my favorites list, so haven't had to look for it in quite a while. Again, though, it's frustrating because it always drops the show about half-way through. It does the same for This American Life.
     
  13. Twiddler

    Twiddler Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Messages:
    545
    Location:
    Central TX
    I noticed the problem as well soon after the update. I then signed in under my own Slacker + account, and there were no longer any lag/connection issues. Placebo, maybe, but odd how much of a difference it seemed to have made.
     
  14. Btrflyl8e

    Btrflyl8e Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    2,284
    Location:
    Seminole, Florida, United States
    I'm always signed in under my own Premium Slacker account, and I'm having the problem.:mad:
     
  15. Dukecat

    Dukecat Member

    Joined:
    Oct 13, 2013
    Messages:
    50
    Location:
    Carefree, AZ
    Definitely. Will turn off Energy Saving. Thanks.
     
  16. ToddRLockwood

    ToddRLockwood Active Member

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Messages:
    1,263
    Location:
    Burlington, Vermont
    Just curious... were you by any chance at home and connected via WIFI at the time?
     
  17. Jason

    Jason Member

    Joined:
    Feb 6, 2013
    Messages:
    139
    Location:
    DFW, TX
    I have noticed the increase in dropouts on both cars, never at home on wifi. Also tried turning off energy saving, still same dropouts. Little circle going round and round and no music...

    edit - did notice something odd just a few days ago, music title would come up then go away after few seconds, then next music title, etc. still no music while doing it
     
  18. Twiddler

    Twiddler Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Messages:
    545
    Location:
    Central TX
    In the time that has passed since my last post, indeed, slaker is just as slow for me as before. I have tethered to multiple wifi locations and yes, this probably had something to do with my initial assertion. Oh well, hopefully this is fixed in the next update, as it is quite an annoyance
     
  19. Forty Creek

    Forty Creek Member

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Messages:
    425
    Location:
    Carlisle, Ontario
    Slacker has dropped since I received my are 3 months ago. TuneIn likewise drops. I've been through 5.0 5.6 and 5.8 with no noticeable change. I have the Energy saving feature turned off and still have drop outs.
    Some drops are forgivable in that I am driving through areas with poor cell coverage, but it seems they can happen anywhere. I tried using my phone's data and still had the experience. Not sure what to make of it if it's not a signal strength problem.
     
  20. TexasEV

    TexasEV Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2013
    Messages:
    3,796
    Location:
    Austin, TX
    I thought the Slacker dropouts were fixed by turning off energy saving mode, but maybe it was just a coincidence. Today I had more dropouts than ever with energy saving mode off. Seems like the wheel was spinning almost as much as Slacker was working. I'm on the newest 5.8 release, build .25, just flashed at the service center yesterday when I had a problem of the key fob intermittently not being recognized in the car.
     

Share This Page