TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Slacker loading error

Discussion in 'Model 3' started by Darthbenji, Oct 11, 2018.

  1. Darthbenji

    Darthbenji Member

    Joined:
    Mar 27, 2018
    Messages:
    914
    Location:
    Ontario
    All morning slacker will play 5-10 seconds of a song then skip to the next song and display loading error. Did the screen reboot and still the issue is there. I have a solid LTE connection and the navigations and maps is fine. Any ideas?
     
  2. PoitNarf

    PoitNarf My dog's breath smells like dog food

    Joined:
    Jun 7, 2016
    Messages:
    2,589
    Location:
    NJ
    I have had this happen a handful of times before as well and it seems to resolve itself a short while later. Haven’t had a problem yet since I updated to 2018.39.6, but I bet I just jinxed myself by typing that. What version is your 3 running?
     
  3. Darthbenji

    Darthbenji Member

    Joined:
    Mar 27, 2018
    Messages:
    914
    Location:
    Ontario
  4. PoitNarf

    PoitNarf My dog's breath smells like dog food

    Joined:
    Jun 7, 2016
    Messages:
    2,589
    Location:
    NJ
    I know you said you’ve already rebooted a few times but give it another shot. Also try playing from another audio source other than Slacker for a little bit and then go back to Slacker again.
     
  5. Kiyi

    Kiyi Member

    Joined:
    Jun 30, 2018
    Messages:
    114
    Location:
    GTA, Ontario
    I have the same problem. Strong LTE and reboots don't help. Just noticed I'm connected to wifi and it works without issue. Turning off wifi results in loading error
     
  6. Darthbenji

    Darthbenji Member

    Joined:
    Mar 27, 2018
    Messages:
    914
    Location:
    Ontario
    Rebooted three more times and it works now. It was connected back on wifi at one point. Not sure if that played a role
     
  7. Dante

    Dante Member

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    216
    Location:
    Canada
    Same here. Last 2 days lots of loading errors. Only definitive fix was getting home and connecting to wifi. Grrr
     
  8. yyzbig6

    yyzbig6 Member

    Joined:
    Jan 21, 2018
    Messages:
    82
    Location:
    Toronto
    Same here. WiFi works. LTE doesn’t.
     
  9. Kiyi

    Kiyi Member

    Joined:
    Jun 30, 2018
    Messages:
    114
    Location:
    GTA, Ontario
    Rebooted again and it worked
     
  10. Dante

    Dante Member

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    216
    Location:
    Canada
    I wonder if it has something to do with the new firmware update being rolled out? I just got v.9 will see if music issue persists. This is a new issue to add to my list :mad:
     
  11. Darthbenji

    Darthbenji Member

    Joined:
    Mar 27, 2018
    Messages:
    914
    Location:
    Ontario
    I had it fixed and then it came back with v9. Took three reboots to fix again.
     
  12. McFlurri

    McFlurri Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2016
    Messages:
    1,079
    Location:
    Kitchener, Ontario
    Same issue here too
     
  13. dusdev

    dusdev Member

    Joined:
    May 15, 2018
    Messages:
    357
    Location:
    Ontario
    I've had the loading error intermittently also. It would happen somewhat regularly on 2018.36. On Saturday morning I was upgraded to 2018.39.7 (9736c9b) and the issue is still happening. It seems rather unpredictable. I've resorted to just using Spotify steaming from my phone for now until it's resolved.
     
  14. Alby

    Alby Member

    Joined:
    May 13, 2018
    Messages:
    44
    Location:
    Ottawa
    Same problem here, and not just slacker. TuneIn doesn't work for me either, and web page loads are very flakey. Haven't tried yet on Wifi. This started happening the night before the update rolled out and persists after the 39.7 update. Have rebooted once.
     
  15. patp

    patp Member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    590
    Location:
    Canada
    Same thing here. Only on happens on LTE. It seems the connection is "dropping" when on LTE. Probably a software bug. Rebooting had no effect.

    I just realized we're all from Canada... So maybe a roaming issue?- Only happens on our latest Model 3. My VIN is in the 106XXX range.
     
  16. absolut20

    absolut20 Member

    Joined:
    Jul 2, 2018
    Messages:
    13
    Location:
    canada
    Same issue here - Slacker not working at all. Even my maps seem a bit wonky on LTE. Works fine on wifi
     
  17. Alby

    Alby Member

    Joined:
    May 13, 2018
    Messages:
    44
    Location:
    Ottawa
    Yes, maps are wonky too. Rebooted 4 times, no effect. Everything works on WiFi, no problem. After reboot, will work for a minute or so and then stop. In Ottawa, so carrier/roaming may be a clue.

    Anybody report it to Tesla yet?
     
  18. Darthbenji

    Darthbenji Member

    Joined:
    Mar 27, 2018
    Messages:
    914
    Location:
    Ontario
    How many of you had your cars hooked to wifi all along? I ask because my issues with slacker, maps and now the browser only started the day after I first connected to wifi in order to get v9 quicker. The car had never seen wifi prior to last week. Maybe it’s cooncidence but my LTE issues only started after a wifi connection.
     
  19. patp

    patp Member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    590
    Location:
    Canada
    #19 patp, Oct 14, 2018
    Last edited: Oct 14, 2018
    Was able to fix the issue on my side. LTE works super fast now and no issues with songs.

    I did a HARD reset instead of the normal one.

    Firmly press the brake pedal then the two steering wheel buttons (like for normal reset). Rebooting takes longer and shows the Tesla logo.

    Hope this works for others too.
     
  20. 23.skidoo

    23.skidoo Member

    Joined:
    May 19, 2018
    Messages:
    28
    Location:
    Vancouver
    Also have been experiencing this issue on and off for the last few days in greater Vancouver area, both before and after version 9 update on the car. Reboot sometimes will resolve the issue for a while. Seems to coincide with the mass rollout of the V9 firmware update? Was never an issue for us since getting the car in June. Anybody know the cell carrier Tesla uses in Canada?
     

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC