TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Slacker Next to Useless after 4.3

Discussion in 'Model S: User Interface' started by mknox, Apr 11, 2013.

  1. mknox

    mknox Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    8,552
    Location:
    Toronto, ON
    Since upgrading the car to 4.3, I have found Slacker radio to be practically useless. It constantly stutters, stops and buffers and sometimes just sits and won't play at all. I have to resort to XM :crying: but was planning on letting my XM subscription lapse. I seem to have a good 3G signal (4 or 5 bars) so I attribute this to something to do with the software update. It worked perfectly on 4.2.
     
  2. SteveH

    SteveH Member

    Joined:
    Oct 31, 2012
    Messages:
    274
    Location:
    Denton, Texas
    I've noticed a few more skips than with 4.2, but not a significant difference.
     
  3. jbherman

    jbherman Member

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Messages:
    153
    Location:
    Leawood, KS
    I agree. Slacker functionality has significantly degraded since I upgraded to 4.3 (and I'd still love to be able to use "premium" Slacker features).
     
  4. Jeeps17

    Jeeps17 Cath Jockey in a P85

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Messages:
    873
    Location:
    Montreal, Canada
    Have you tried setting the audio quality to Medium in the Apps settings page?

    It made quite a difference in stuttering for me, without noticeable audio degradation IMO.
     
  5. Kaivball

    Kaivball Member

    Joined:
    Jan 6, 2013
    Messages:
    670
    Location:
    Kalifornia
    No difference here in the Bay Area.
     
  6. MichaelS

    MichaelS Member

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    226
    Location:
    Hayward CA
    No problems I can determine here in the Bay Area.
     
  7. mknox

    mknox Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    8,552
    Location:
    Toronto, ON
    I'll give that a shot, but really wanted to keep the audio quality "high". Just annoying that it worked so well on 4.2 and now, not so much.
     
  8. Doug_G

    Doug_G Lead Moderator

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    15,850
    Location:
    Ottawa, Canada
    I've always had that problem with Slacker, and the stuttering comes and goes - little to no correlation to number of bars. I've taken to lowering the Quality setting. That definitely helps.

    I've wondered if maybe rebooting the touchscreen would have an impact... something to try.
     
  9. Zythryn

    Zythryn MS 70D, MX 90D

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    1,660
    Location:
    Minnesota
    Actually, for us, Slacker has been flawless the last week or so (Minneapolis). I suspect it has less to do with 4.3 and more with the traffic or local cell towers?
     
  10. efusco

    efusco Moderator - Model S & X forums

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    4,589
    Location:
    Nixa, Missouri, United States
    Ditto, no better or worse under 4.3 (either version) for me.
     
  11. kruecab

    kruecab Member

    Joined:
    Apr 6, 2013
    Messages:
    19
    Location:
    La Mesa, California, United States
    Me too. Never heard a stutter on 4.0, 4.1, or 4.2 but since going to 4.3, it has happened a sporadically Actually commented to the wife I was surprised it didn't occur more often, but I now realize it really hadn't happened pre-4.3.
     
  12. Kipernicus

    Kipernicus Model S Res#P1440

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    1,171
    Location:
    Belmont, CA
    I've noticed the same thing. Used to be much more consistent before the switch to 4.3.
     
  13. Discoducky

    Discoducky Active Member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    2,883
    Location:
    Seattle
    A 17" reboot (holding both scroll buttons) fixed the stutters/pauses for me on 4.3. We just finished a 3K road trip and I rebooted the 17" about 5 times during the trip, but only once for the stutters.
     
  14. Todd Burch

    Todd Burch Electron Pilot

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    4,731
    Location:
    Smithfield, VA
    I've had no stutters on 4.3 (1.25.40). Haven't rebooted the screen in weeks, actually!
     
  15. 100thMonkey

    100thMonkey Member

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    914
    Location:
    Seattle area
    My wife and I have noticed that connectivity in general seems to have drastically improved with 4.3. we were having a lot of trouble with both slacker and streaming pandora from an Iphone 5. we have yet to have any of those issues since the update... fingers crossed.
     
  16. scriptacus

    scriptacus Member

    Joined:
    Jan 20, 2013
    Messages:
    216
    Location:
    Los Angeles, CA
    Not to stray from the topic, but what made you need to reboot your 17" 5 times in 3k miles?

    I'm kind of disturbed at the ho-hum attitude people here seem to have regarding reboots. I know... I know... "early adopter" and all that, but we shouldn't be needing to reboot our car screens all the time.
     
  17. jaysquyres

    jaysquyres Member

    Joined:
    Apr 8, 2013
    Messages:
    122
    Location:
    Flower Mound, TX
    Did you reset? See if it improves service. Did for me. Hold both keys on wheel for a few seconds, until resets. Should get better service after.
     
  18. Discoducky

    Discoducky Active Member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    2,883
    Location:
    Seattle
    my 17" assembly is being replaced on Friday as it was having issues with loud/continuous loud fan noises.
     
  19. Zythryn

    Zythryn MS 70D, MX 90D

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    1,660
    Location:
    Minnesota
    We don't, he did.
    One case does not mean a systematic issue.

    Disco, glad to hear it is being addressed:)
     
  20. William13

    William13 Member

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    943
    Location:
    South Bend
    Mine has been better since new years. The stuttering for me has always been related to being close to the mall or when students have more free time. My limitation has been others data use, not mine. The lower quality worked around Christmas but is no longer needed.

    No change with firmware for me.
     

Share This Page