TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Slow to Start the 3G/NAVI

Discussion in 'Model S: User Interface' started by kMAN, Mar 23, 2015.

  1. kMAN

    kMAN New Member

    Joined:
    Mar 23, 2015
    Messages:
    2
    Location:
    toronto
    Hi recently received my MODEL S D. Love almost everything about it.
    My only issue is the UI is slow to latch on to a 3G signal quickly. When I jet out of my garage it usually takes 3-4 minutes to get a cell signal...Therefore the internet radio and the NAVI don't work for 3-4 minutes....any thoughts?
     
  2. andrewket

    andrewket 2014 S P85DL, 2016 X P90DL (soon 100)

    Joined:
    Dec 20, 2012
    Messages:
    5,045
    Are you in a bad coverage area for AT&T? Are you connecting to wifi at home?
     
  3. Lump

    Lump Active Member

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,104
    Location:
    So. Cal.
    My house is a cell dead zone & prior to Tesla activating WiFi we faced the same situation, so now I start Nav & Slacker before leaving the driveway while still on WiFi.
     
  4. kMAN

    kMAN New Member

    Joined:
    Mar 23, 2015
    Messages:
    2
    Location:
    toronto
    in toronto so perhaps the at&t connection is not that strong.

    - - - Updated - - -

    my garage has a good cell signal and a poor wifi signal
     
  5. scottm

    scottm Active Member

    Joined:
    Jun 13, 2014
    Messages:
    1,277
    Location:
    Canada
  6. skilly

    skilly Member

    Joined:
    Dec 8, 2014
    Messages:
    438
    Location:
    Livermore CA
    do we know for certain that it is carried by ATT? If so, wouldn't a microcell help?
     

Share This Page