TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Small screen stays on.. and cold weather charging

Discussion in 'Model S: User Interface' started by ebbrey, Jan 14, 2014.

  1. ebbrey

    ebbrey Member

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    60
    Location:
    Sandefjord, Norway
    So, three times now i have experienced the small screen staying on after starting a charge.

    I was told the MS has a feature if you start the car without sitting down in the seat, the displays stays on for 30 mins. So i thought this was it. Since last time this happened. 30 mins did not pass.

    But today it happened again. But i never activated the car. I opened the door to get the cable. Closed it. Then started the charge. Checked that it worked, and left. I did a couple checkups after 30 mins - 1 hour to check that it had started to raise the km/h (as this was 0 when i left the car -9 Celsius car was cold)
    When i checked with the app. The app (android) was suspiciously fast. I tried again after 1 hour and it was still fast. (energy saving is on, double checked). I went out to check the car. The small screen was still on.. It was charging. No errors when i stopped the charge.

    So i started the car. Moved it a little bit. Then restarted the charge. And walked away. This time the screen shut down as its suppose to.

    Anyone else seen this behavior?

    Also.. after charging on 230V 13A for 9 hours my battery was still limited to 120kw aprox. And 0 regen. Any cold weather drivers that got some tricks to pre heat the battery properly?
    I remember how weird regen was the first time.. Now i cant live without it.

    Firmware 5.8.4
     
  2. NigelM

    NigelM Recovering Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    13,257
    Location:
    Sarasota, FL
    I'm moving the thread o User Interface as I think you'll get more response there...
     
  3. mknox

    mknox Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    8,570
    Location:
    Toronto, ON
    I would get this behavior a couple of firmware versions ago, but it seems fine now for me on 5.8.4. What I would do in the past is unlock/lock the car and the dash screen would go out.
     
  4. ebbrey

    ebbrey Member

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    60
    Location:
    Sandefjord, Norway
    Alright, thx :)

    I will use the FOB to lock the car from now on with UMC just to be sure it shuts off.
     

Share This Page