TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Source button gone! - 7.1 update

Discussion in 'Model S' started by SherSlick, Jan 10, 2016.

  1. SherSlick

    SherSlick Member

    Joined:
    Jan 30, 2015
    Messages:
    110
    Location:
    Denver, CO
    As anyone else noticed the source select button is gone from the Media now playing panel? I cannot fathom why they removed it.

    Honestly it seems for every firmware update they give you something new but at the cost of something else.

    Why Tesla, why?!?!!?
     
  2. Firewired

    Firewired Member

    Joined:
    May 23, 2013
    Messages:
    367
    Location:
    San Antonio, Texas
    I noticed that too. Only way I could select my phone for streaming an Audible book was via Bluetooth setting. Has anyone else found another way?
     
  3. bob_p

    bob_p Member

    Joined:
    Apr 5, 2012
    Messages:
    939
    When I listen to Audible, I have to start it on my phone first, and then use the right steering wheel button to select my phone.

    The latest 7.1 update I received yesterday still has the flaw about not re-connecting to the smartphone when re-entering the car. If you're listening to the smartphone's media when leaving the car - and that's the phone that returns to the car - the source should go back to the phone - and not require re-selection every time..
     
  4. lolachampcar

    lolachampcar Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    4,454
    Location:
    WPB Florida
    I used that button many times a day. Looks like I need to give up temp control on the right scroll to get back media source switching. RIP media source switch.
     
  5. apacheguy

    apacheguy Sig 255, VIN 320

    Joined:
    Oct 21, 2012
    Messages:
    3,729
    Location:
    So Cal
    Don't have 7.1 yet. Are you all referring to the ability to change the media source from the IC? If so, that would be a terrible mistake to remove.
     
  6. lolachampcar

    lolachampcar Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    4,454
    Location:
    WPB Florida
    It was the little button on the upper left hand corner of the media app that let you change source (AM, FM, Slacker, Tunein, USB, etc).
     
  7. Todd Burch

    Todd Burch Electron Pilot

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    4,737
    Location:
    Smithfield, VA
    I agree that button should come back, but it's not quite the end of the world. Switch to the browse tab and your selections are right there on the left side.
     
  8. gizmoboy

    gizmoboy Member

    Joined:
    Jul 2, 2015
    Messages:
    611
    Location:
    Torrance, CA
    I only learned about this button a few weeks ago, and so soon, it's gone...

    Does seem like an odd thing to remove (not like the screen space was repurposed or anything); perhaps it's the start of some media rework?
     
  9. SW2Fiddler

    SW2Fiddler Bannd Member

    Joined:
    Mar 19, 2014
    Messages:
    1,695
    Location:
    Houston TX
    Read on another thread that it was "by the equalizer button" - anyone have a picture with this dear departed icon? I don't remember seeing it in either place.
     
  10. Leland

    Leland Member

    Joined:
    Jan 7, 2013
    Messages:
    51
    Location:
    Riverside, CA
  11. lolachampcar

    lolachampcar Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    4,454
    Location:
    WPB Florida
    That's the one.

    I miss you soooooo :(
     
  12. FloridaGary

    FloridaGary Member

    Joined:
    Sep 27, 2015
    Messages:
    241
    Location:
    Orlando, FL.
    Does this update only apply to those who have autopilot? I checked today and have not received any indication of a software update.
     
  13. TexasEV

    TexasEV Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2013
    Messages:
    3,796
    Location:
    Austin, TX
    Software updates usually take several weeks to roll out. Patience.
     
  14. TES-E

    TES-E Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    373
    Location:
    Casa Grande, AZ
    All of the 'Now Playing' information is gone. If you select the media icon in the driver's display, it is blank. I cannot access it from the center console either... the selection is grayed out (unavailable ). I also notice that I can no longer mute the audio with the left thumbwheel. I can still change the volume setting, but not push to mute. I have to turn it all the way down to mute it. Seems odd that they would do this.

    As an aside, while trying to get the media to work on the driver's display, I see an icon of a wheel and tire with the word Status under it. If I select it, I get actual tire pressures at each wheel. Is this new, or did I miss this before?
     
  15. Roadrunner13

    Roadrunner13 Member

    Joined:
    Oct 16, 2013
    Messages:
    292
    Location:
    Montreal
    You probably had missed it.
    It's been there since 7.0.
     
  16. TES-E

    TES-E Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    373
    Location:
    Casa Grande, AZ
    I thought that's probably what happened. I don't change the screens very often. Thanks!
     
  17. Todd Burch

    Todd Burch Electron Pilot

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    4,737
    Location:
    Smithfield, VA
    I'm going to take a guess that this was somehow accidental. Maybe they're working on the media app and this slipped through the cracks.

    Not sure I understand any reasoning for getting rid of it.
     
  18. youlikeadajuice

    Joined:
    Jun 3, 2012
    Messages:
    368
    Location:
    Bloomingdale, NJ
    I agree that it's not the end of the world...however, it was the only way I could figure out how to resume USB music from where I left off if I switched away from USB to another source (i.e. to check traffic on news radio and then switch back to where I left off on USB). Now I have to manually go through the USB menus in order to pick where I left off, or if I am using shuffle, I have to start the shuffling over. Anyone know another way to "resume" on USB? Source button should come back.
     
  19. rdrcrmatt

    rdrcrmatt Member

    Joined:
    Jun 27, 2013
    Messages:
    551
    Location:
    Milwaukee
    What's the email address we complain to about stuff like this?
     
  20. RDuke

    RDuke Member

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    60
    Location:
    St. Petersburg, FL
    [email protected]
     

Share This Page