TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Steentje tussen de schijfrem!

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Joost01, Jul 13, 2015.

 1. Joost01

  Joost01 Member

  Joined:
  Jul 13, 2015
  Messages:
  6
  Location:
  the Netherlands
  Vandaag bij het wegrijden hoorde ik een afschuwelijk knarsend geluid aan de voorzijde van mijn nieuwe Tesla. Na 50 meter rijden ben ik maar gestopt, vervolgens Tesla gebeld. De zeer behulpzame technische dienst opperde de suggestie dat er wellicht een kiezelsteentje tussen en remklauw en de remschijf terecht was gekomen. Er schijnt aan de binnenkant van de remschijf een soort plaat te zitten waar weleens steentjes tussen komen. Vervolgens de auto in tow/sleep stand gezet en met de hand een beetje heen weer bewogen. Uiteindelijk hoorde is het steentje wegschieten en liep alles weer geruisloos. Blijft een vreemd verhaal voor een auto van deze klasse.
  Vraag: Komt dit vaker voor? Zo ja alleen bij 21" velgen?
  Model S 85D full option
   
 2. Maarten

  Maarten Active Member

  Joined:
  Nov 2, 2013
  Messages:
  2,341
  Location:
  Haarlem
  Meer dan 85.000 km gereden nu in mijn S.
  Ook over kiezelpaden (E-rally 2014! :scared:). 's Zomers op 21", 's winters op 20". Nooit last van gehad.
  Ook niet eerder op dit forum tegen gekomen, het was echt wel aan de orde gekomen als het bij een ander al eerder gebeurd was.
  Zou mij er geen zorgen over maken, lijkt mij uitzonderlijke gebeurtenis.
   
 3. RvdVen

  RvdVen Member

  Joined:
  Jan 31, 2014
  Messages:
  352
  Location:
  Son en Breugel
  Toch goed dat men het, ondanks dat het dan zo uitzonderlijk voorkomt, zo snel herkent en een oplossing biedt!
   
 4. PimEffting

  PimEffting Member

  Joined:
  Feb 25, 2015
  Messages:
  616
  Location:
  Heemskerk, Netherlands
  Dit heb ik ook een keer gehad met mijn Volvo, toen had het te maken met het hitteschild en de remklauw (volgens mij).
  Komt dus meer voor - ook bij andere merken.
   
 5. RvdVen

  RvdVen Member

  Joined:
  Jan 31, 2014
  Messages:
  352
  Location:
  Son en Breugel
  O zeker, klinkt mij ook helemaal niet vreemd in de oren. Maar blijkbaar is men eerlijk genoeg om toe te geven dat het ook bij een Tesla kan gebeuren ;)
   
 6. BvL

  BvL Member

  Joined:
  Dec 2, 2013
  Messages:
  324
  Location:
  Alphen aan den Rijn, The Netherlands
  Mijn broer heeft dit recentelijk ook gehad met zijn volvo v60 hybrid. Zelf gisteren bij de Sec Den Haag geweest waar ze binnenkort gaan onderzoeken waarom mijn remschijven voor een 2e keer wederom krom getrokken zijn. Werd gisteren bij de Sec bevestigd.

  Eerste gedachte was dat dit komt omdat niet de standaard Tesla banden gemonteerd zijn (1e keer 3rd party winterbanden bij de standaard 21" velgen, 2e keer 3rd party zomerbanden bij nieuwe 3rd party 20" velgen). Wellicht is grind een reden dat schijven krom getrokken zijn. 3rd banden geloof ik niet, dan zouden er veel meer mensen last van moeten hebben.
   
 7. RvdVen

  RvdVen Member

  Joined:
  Jan 31, 2014
  Messages:
  352
  Location:
  Son en Breugel
  Ik kan absoluut in de verste verte geen link leggen tussen kromme remschijven en banden. Ligt dat aan mij? Lijkt erop de Tesla hier een uitweg probeert te vinden om er onderuit te komen...
   
 8. BvL

  BvL Member

  Joined:
  Dec 2, 2013
  Messages:
  324
  Location:
  Alphen aan den Rijn, The Netherlands
  Eerst werd de link gelegd dat het door after-market velgen kwam, echter dat was bij de 1e keer niet het geval. Toen waren het de standaard 21" velgen met andere banden.
  Ik kan mij ook niet voorstellen dat het door after-market banden komt, dan zou het veel vaker moeten optreden. Maar Sec Den Haag wil graag goed onderzoeken wat nu de oorzaak is dus dat klinkt goed. Ik wil ook niet mijn remschijven vervangen en dan straks voor de 3e keer weer kromme remschijven ervaren...
   
 9. RvdVen

  RvdVen Member

  Joined:
  Jan 31, 2014
  Messages:
  352
  Location:
  Son en Breugel
  Ik kan met mijn ruime autotechnische achtergrond geen enkel verband bedenken. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe ze dat gaan verklaren. Misschien leer ik zo nog eens iets ;)
   
 10. Namervio

  Namervio Member

  Joined:
  Feb 25, 2014
  Messages:
  353
  Location:
  Netherlands
  Ik heb het ook twee keer gehad. Bij de eerste keer is mijn auto is zelfs afgesleept omdat het geluid zo verschrikkelijk was dat ik er geen meter meer mee durfde te rijden. Tweede keer bleek een keer rustig aan het stuur draaien voldoende om het steentje er uit te laten vallen.
   
 11. Ipe

  Ipe Member

  Joined:
  Jan 2, 2011
  Messages:
  388
  Location:
  Winkel (NH), Netherlands
  Klein stukje achteruitrijden wil ook wel helpen
   
 12. gvands

  gvands Member

  Joined:
  Feb 23, 2015
  Messages:
  89
  Location:
  zoersel, belgium
  dit hebben we onlangs ook gehad met onze andere wagen, blijkbaar zijn de grote remklauwen van Brembo daar iets gevoeliger voor. op zich niet zo erg maar
  geeft zo'n gruwelijk geluid.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC